Galatasaray ile oyuna başlayan ve para sıkıntısı çeken çok kişi var. şuan 2013 e kadar geldim gs ile. ilk iki sezon yaptığım ve verim aldığım transferleri paylaşıyorum :
(not- 9.1.0 patchi ile oynuyorum oyuncuların özellikleri ve verimi 9.2.0 patchinde farklılık gösterebilir)
1- John Goossens - AJAX - D/WB-L (kiralık olarak alın) : En verimli oyuncularımdan birisi oldu, özelliklerini incelediğinizde defansif yönünden çok ofansif özelliklerinin daha etkili olduğunu görürsünüz. Ben onu hiç bek olarak oynatmadım, hep orta sahanın solunda (3-5-2 de-en verimli olduğu taktik) oynattım. ilk sezondan bu yana kadromda (2013'teyim daha sonra satın aldım) ve ilk sezonunda 14 gol 7 asistle tamamladı. Frikikleri müthiş, penaltı atışları içinde iyi bir tercih kolay kolay kaçırmıyor. Performansıyla Arda'yı yedek bıraktı. M-L pozisyon antrenmanı verdim ve şuanda D-WB-M/L. Orta sahanın ortasında hatta sağ kanatta bile oynayabiliyor, çok yönlü bir oyuncu.
2- Robert Lewandowski + Ben Sahar (çift forvet): Biliyorsunuz Nonda ve Baros çok verimsiz oyunda, onları gönderip 2. sezonda bu ikiliyi kadroma kattım. Lewandowski'yi 1.2m avro'ya Sahar'ı klübü serbest bıraktı bedavaya aldım. Bu ikili ilk sezonlarında toplam 40'ın üstünde gol attılar ve takımı şampiyonluğa taşıdılar. Birbirlerini tamamlayan özelliklere sahipler. Lewandowski büyük maçların adamı, derbilerde ve zorlu avrupa maçlarında neredeyse hiç boş geçmedi (coach reporta baktığınızda "enjoys big matches" yazmamasına rağmen). İlerleyen sezonlarda Sahar'ın çok talibi çıkıyor kolayca satabilirsiniz.
3- Mehmet Ekici - Bayern M.-DM/M-C : Türk takımlarını yönetenlerin kaçırmaması gereken bir isim. İlk sezonda daha çok gençken Bayern altyapısından kiraladım. Çok başarılı maçlar çıkardı. Uzun vadede çok gelişme gösteren ve istikrarlı bir oyuncu. Son bi kaç sezondur Man Utd ve tüm Alman takımları başta (bana satan Bayern M. dahil), Valencia, Milan gibi avrupa devleri sürekli teklif yapıyor satmıyorum. Nerdeyse her mevkide oynuyor.
*- Sabri Sarioglu - Bu bir transfer değil ancak en yüksek verim aldığım en istikrarlı oyuncum. 3-5-2nin sağ kanadında özellikle 2. sezonda 20 asistlik muhteşem bir performans sergiledi. Sağ kanatta fırtına gibi, her sezon ligin en iyi top süren oyuncusu. Gs ile oynayanlar Sabri'yi harcamasın bence.
*- Gojko Kacar - Bu transferim 2011'de olduğu için ayrı tutuyorum. Alabilirseniz ne yapın edin alın. Kale dışında her yerde oynatabileceğiniz müthiş bir oyuncu. Şuanki takım kaptanım.
*- Oscar Ustari - Aynı şekilde bu transferide ilerleyen yıllarda gerçekleştirdim, 6m avro (sözleşmesindeki min.fee) gibi bence çok iyi bir fiyata kadroma kattım. İyi bir kaleci transferi zor bu yüzden Ustari çok iyi bir seçenek. Real Madrid ve Barcelona 3 sezondur teklif yapıyor satmadım, gittikçe gelişiyor Arjantin milli takımı 1.kaleciliğine yükseldi.
*- Mesut Özil - Sözleşmesi bitince kadroma kattığım oyunculardan biri. Çok verimli alabilirseniz tavsiye ederim.