-
Datalar yollandimi bilmiyorum ama Gokhan Ozturk bence artik -8 PA'e cikartilabilinir gibi duruyo. PAF takimin su anda en iyi oyuncusu belki de. Gokhan fizigi, durusu, ve oyun stili ile ulkemizdeki yasitlarindan farkli bi izlenim ciziyor sanki direkt Avrupa'dan getirilmis gibi. Duzeyine gore takimini meastro gibi yonetiyor diyebiliriz teknik 13-14, flair 16, creativity 13, passing 13 gibi rakamlar alabilicek dikkat ceken ozellikleri var. 1-2 seneye kadar A takimda Lincoln'un performansi bole devam ederse yerini alabilir.
Emre Colak'in gercekten inanilmaz bi teknigi var su anda bile bi Arda ve Lincoln'e yakin yani 15 gibi bi rakam verilse kimse karsi cikamaz bence ayrica cok da hizli. Flair'de mutlaka 17-18 olmali en azindan. Free Kick 12-13, Corners 12-13, Crossing 11-12, Passing 13, Pace ve Accleration 12-13 gibi rakamlar alabilir. Tabi CA'e gore bunlarin dayilimi degisebilir bu yuzden kesin su rakamk olmalidir demiyorum ama goze batan ozellikleri bunlar. Ayrica sag acik'da da rahatlikla oynayabiliyor yani bu mevkii accomplished olabilir artik. Her turlu offensive gorevi yerine getirebilen biri Turkiye'nin Messi'si olabilir (yalnis anlasilmasin Messi ile kiyaslamiyorum oyun stili olarak konusuyorum). Ama tabi ki en buyuk kusuru fizigi cok asiri derece de zayif bu yonunu mutlaka gelistirmesi lazim. Ama EMre COlak her anlami ile komple bir orta saha oyuncusu olmaya adim adim ilerliyor. Eklemeyi unutmusum Emre Colak'in dribbling de 13 olabilir
Semih Kaya, Emrah Yollu, ve Murat Akca -8 PA hak edebilicek genc defans oyuncularindan. Murat'in hazirlik kampindaki performansi bu yasta olup bu kadar tecrubesiz olmasina ragmen bana cok umut verdi dogrusu. Ayrica Emrah Yollu'nun DL accomplished olmali PAF takimda 197'lik Sinan ve Murat stopper oynuyor bu aralar cunku. Sinan Osmanoglu da cok enteresan bi isim fizigi cok dikkat cekiyor -7 PA olur. Ozellikle Murat, Emrah, ve Semih Turkiye'ye hem iyi defans oyuncusu kavramini getirip hem de teknik olup pas yapabilen defans oyuncusunu kavramini getiricekler gibi duruyor. Semih simdiden avrupanin dikkatini cekmis bile. Emrah Yollu icin teknik 12-13, passing 12-13, creativity 11-12, tackling 11-12, flair'de 14-15 gibi bi rakam olabilir meslea.
Takimin en genc ismi olan Berkin Arslan da cok dikkatli takip edilmesi gerekilen bi oyuncu. Ozellikle DSGL'de pek oynamadan direkt PAF'a yukselmesi onemli bi nokta. Bu arada Berkin Arslan icin orta saha naturel yapip forveti accomplished yapmak daha dogru olur gibime geldi her ne kadar kariyerine forvet olarak baslamis olsa da. Teknik icin de 13 gibi bi rakam verilebilinir.
Daha once de yazmistim Cem Sultan icin free role 15 AMC de 12-14 arasi bi deger olmali. Her ne kadar bi forvet oyuncusu olsa da ustun teknigi sayesinde bi cok kez forvet arkasi oynamisligi var ozellikle genc milli takimlarda. Cem icin finishing ve teknik 12-13 olabilir, flair de 15-16 Bu arada paf oyunculari arasinda en yuksek CA Cem'de olmali. Sakatligi gectiginde ve paf da kendini gosterdikce ikinci yariya kadar Skibbe tarafindan A takimda sans bulursa kimse sasirmasin derim.
licentia böyle yazmış 2007'de.. biraz da ben yazayım 
Emre Çolak çok fazla güçsüz şu anki değer iyi
. Tekniği ve dribbling yüksek ama güçsüz ve boyu kısa olduğu için A takıma çıkarsa çok zorlanır çalım atarken vs... oyun zekası da yüksek böyle fantastik hareketlerde yapıyor topuk pası, topu adamın üzerinden geçirmek vs...
EMRE ÇOLAK için
Dribbling: 16
Teknik: 16
Creativity: 12(ben sahsen pek yaratıcılık göremedim ama ömer abi daha iyi bilir
)
Güç: 3
Denge: 7 verilmiş belki 5-6 ya düşebilir..
Passing: 12
Özel Yetenek: 17
Long Shots: 9
Hız: 14
Hızlanma: 17
Off the Ball: 10
Agility: 17
Özellikle Hızlanma ve hız özellikleri dikkate alınırsa sevinirim çok çok çabuk bir oyuncu zaten o yüzden çok çalım atıyor youtube'daki videodan da görebilirsiniz bunu...
Cem Sultan ise Bitiriciliği ile öne çıkıyor rahat 14 olur. Fiziği iyi Cem'in; boyu uzun, kuvvetli, güçlü...gücü 13 olmuş zaten
. Dengesi de 12 uygun olur diye düşünüyorum. Bir maçta (yaşıtlarıyla oynadığı) yanlış hatırlamıyorsam 8 gol atmıştı Sezileri iyi, gelen ortalarda topun nereye gideceğini iyi biliyor ve hemen o bölgeye hareketleniyor; yeni Jardel diyebileceğimiz türden. Bu arada abi oyuna devamlı olarak hava üstünlüğü olan bir forvet gibi yansıtıyorsun garibime gidiyor ben şahsen havadan gol attığını pek gözlemlemedim tamam attı mı atıyor ama finishing kastığı için kendisi de idmanlar da
sol ayagını geliştirmek için garibime gidiyor işte
, kombinasyonlarda finishing üstte olursa daha iyi olur bence.
CEM SULTAN için:
Finishing: 14
Heading:13
Teknik:14
Dribbling:10
Balance:12
Güç: 14
Hız: 13
Hızlanma: 10
Jumping:14
Off the Ball: 16
Anticipation: 14 ve ya positioning: 14 hangisi etkili bilmiyorum o topun nereye atılacağını önceden biliyormuş gibi davranma özelliğine...
Emrah Yollu'dan bahsetmiştim fazla tanıyan yoktu o zamanlar .
EMRAH YOLLU için:
Uzun Şut: 12
Free Kick: 13
Influence: 13
teknik: 11
passing 12
creativity 11
tackling 14
flair'de 10
Marking: 12
Last edited by Nocna Mora : 24.Şubat.2009 at 21:38
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Mesaj Yetkileri