Bu takim Avrupa'da devrim yapacak tekrardan. Bu oyuncularin hepsi birer nefer. Yürekleriyle oynadiklar, sonuna kadar mücadele ettiler ve bizi yine gururlandirmayi basardilar. Ama ne macti yahu. Galatasaray bizi güldürdü, süründürdü, aglatti bu macta. Hicbir zaman bu kadar duygu karmasasinda oldugumu hatirlamiyorum. Golleri bulduktan sonra sevincten elim ayagim titriyordu, bi süre kendime gelemedim. Hele Kewell ve Sabri'nin gollerinden sonra duvarlari yumrukluyordum, gercek olamazdi o goller...
Bülent Korkmaz takimi devraldiginda, ufak capta bir harabe söz konusuydu. Kendisi takimin basina getirildiginde söyledigi sözler bizleri cok umutlandirmisti. Galatasaray'in büyüklügünü bilen, Galatasaray'da yetismis, kaptanlik yapmis, kulüp tarihinin en cok kupa kaldiran kisisiydi Bülent Korkmaz. Bu mac öncesinde oyunculari nasil motive edecegini cok iyi biliyordu Bülent Kaptan ve bunu uyguladi. Futbolcular ayri bir hirsla ciktilar, son saniyeye kadar inanilmaz bir mücadele verdiler. Tabii ki bu mücadelelerinde yönetimin radikal kararlar almaya devam edebiliriz uyarisi da etkili oldu. Futbolcular mac boyunca varini yagini ortaya koydular ve bir an bile ben umutsuzluga kapilmadim. Icimde maci kazanacagimiz duygusu vardi. Belli oluyordu cünkü gol bulacagimiz. Futbolcular kenetlenmislerdi, bu yüzlerinden, gözlerinden okunuyordu. Bizleri umutsuzluga sevketmeden, maci kazanmasini bildiler.
Mac öncesinde kadrolari gördügümde tepkim " helal be hoca, dogru kadro" idi. Cünkü Kewell'in kondisyon eksikligi bulunuyordu ve defansin göbegindeki eksiklikleri orta sahada cok basan kisiler kapatabilirdi. Bu acidan mantikli bir secimdi. 3 gol yememize ragmen, Bülent Hoca dogru bir taktikle, dogru bir stratejiyle oynatti takimi. Kutluyorum kendisini buradan.
Meira-Emre Asik ikilisi cok kötü oynadilar ne yazikki. Kendilerine güvenim hala devam ediyor, ama böyle bireysel hatalari yapmamalari lazim. Ilk golde Meira'nin iskasi ve 3.golde Emre'nin hatasi yüzünden az kalsin tur onlara gidecekti. Meira'nn kapasitesi cok fazla. Kendisi müthis bir pasördür, hava toplarinda etkilidir, iyi bir kademe anlayisi vardir ama bazen yaptigi bireysel hatalar yüzünden cok elestiri topluyor. Kendisini gelistirmesi gerekiyor, Galatasaray'in bu mücadelesinde önemli bir parca Meira. Emre Asik yillarin tecrübesi, tam bir profesyonel oyuncu. Ama bugün fazla heyecanliydi, bekledigim performansi gösteremedi.
Hakan Balta-Arda ikilisinin ne kadar etkili olduklarini bu macta bir kez daha gördük. Arda kuskusuz macin yildiziydi, Hakan Balta da defansi toparlayan adamlardan birisiydi, hücumda da zaman zaman etkili ataklarda bulundu.
Arda Turan'i tek cümleyle gecmek olmaz tabi ki. Kendisi Türkiye'nin en iyi futbolcusu oldugunu, lider oldugunu bir kez daha gösterdi bize. Gerek defansif anlamda, gerekse de ofansif anlamda inanilmaz katkilar sagladi. Son saniye de bile top kornere cikmasin diye büyük ugras verdi, hay gözlerinden öpeyim onun ben. Gercek Metin Oktay ruhu ile oynuyor Aslanim benim.
Kewell harikaydi. Tam bir maestro. O golü unutabilmek mümkün degildir! Uefa Kupasinin en müthis golü secileceginden süphem yok. Gerilmeden 25-30 metreden 90'a cakti. Bu adam cok kaliteli. Gerek kisiligi, gerekse de futbolculugu.
Sabri Sarioglu ilk 11 de en cok sorunlari bulunan futbolcuydu. Yönetiminin yollamayi düsündügü futbolculardan bir tanesiydi. Bu yüzden olacak ki Sabri bu macta 3 kisilik bir performans gösterdi, attigi golle de takimda kalmayi garantiledi. Ilk yari da hatali ortalar acsa da, sonradan kendisini düzeltti, baya yararli oynadi. Her zaman böyle oynasin cigerimizi yesin ama Sabri'nin 2 mac iyi oynayip 10 mac yattigina cok sahit olduk. Umarim bu sefer beklenen seviyede olur.
Ayhan-Baris ikilisi yine cok kostu, cok mücadele etti. Orta sahayi toparlayan, hücumda aktif olmamizi saglayan etkenlerdendiler. Cok begendim ben ikisini bugün. Lincoln de bugün iyi bir performans sergiledi, asisti harikaydi.
Netice de iyi futbol oynadik. 4.tura kaldik. Rakibimiz Hamburg oldu.
Hamburg macinda takimimi tribünden destekleyecegim, eger bir aksilik cikmazsa.