Sayfa 10 / 16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Full detail açmalısınız, detail seviyesi düştükçe daha az oynatıp sadece CA'lere, Rep'lere vs.. bakar.

Alex'in gol krallığı da normal, Güiza'nın 27 maçta 5 gol atması da.
    Bende de Güiza 16 lig maçında 2 gol 1 asist yaptı.Fenerbahçe 4. bitirdi ilk oyunda.

10 oyun açıp hepsini dökmek lazım.

3 büyükler açısında sıkıntı olmadığını görüyorum, Güiza konusunda kimsenin endişe etmesine gerek yoktu.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eve dönünce inceleme için 10 tane oyun açacağım ve hepsini bir sezon izleyeceğim tatile çıkmış olarak ve sonuçları yansıtacağım bu arada sslerde dikkatimi çekti nobre serbest bırakılmış biraz gereçk dışı duruyor?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu arada Aydın abi lig kalitesi yanılmıyorsam 14/20 idi. Ki bence bu yetersiz kalıyor 16 ya çıkarılması gerektiği kanısındayım artıık Türk futbolu gelişiyor FM 2010 için Fransa'nın hatırladığım kadarıyla 17 aldığı bir FM'de hiç bir farkımız yok onlardan 16 olmasını umuyorum
    Last edited by Nocna Mora : 27.Şubat.2009 at 11:54 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Sevgili arkadaşım. Yazdıklarını baştan sona okudum. Şimdi eleştiri nasıl yapılır uzun uzun anlatmak istemiyorum anlatmıyacam da. Tamam eleştiri yapacaksın o zaman altını doldur. Ca lar pa lar guizalar baroslar havada uçuyor... Ama tam olarak neden hoşnut değilsin onu anlatmadın. Bu forumlarda böyle cevap vermek adetim değildir... vaktim de yok zaten ama dayanamadım. Bu araştırmayı perpetua ve vieri üstlendikten sonra gözle görülür bir şekilde müthiş işler yapıldı. türkiye' de bu işi bizden daha iyi yapabilecek bir ekip yok ne bilgi olarak ne de vizyon olarak. Ekibimizde çok değerli arkadaşlarımız var her ne kadar bazılarıyla fikir ayrılıklarına düşsem de. Değerli oldukları bir gerçek.

fikir ayrılıkları olacak ki tez, anti tez, sentez olsun. Yaptıklarımızı burada sayamayacağım ama emin ol yazsam sıkılırsın. Sen eskiden lig a' da bir takım aldığında random özelliği olan kaç tane oyuncu görüyordun? Geçelim lig a' yı Süper lige anadolu takımlarına gelelim. Anadolunda bir takım aldığında kaç tane oyuncu oynanabilir haldeydi? Bu sorulara örnekleriyle cevap rica ediyorum senden.

Her şey 4 büyükler değil hele Türkiye FM araştırması sadece 4 büyüklerden ibaret hiç değil. Guiza' nın bitiriciliği 18 , baros 13 diye bir bardakta fırtına koparamazsın. Böyle veryansın edemezsin. Bu bizim hakkımızıa girmen demektir. Eleştirmek ve eleştirilmek en çok sevdiğim şeylerdir. Ama altını doldurarak örneklerle açıklayarak olmalı bu.

Başta şeflerimiz ve bütün ekip adına şunu söyleyebilirim ki hepimizi en ufak bir düşünceyi bile değerlendirmeden geçmiyoruz. Araştırma alanına birşeyler yazılsa da bilmediğim bir şey varsa öğrensem ve dataya işslesem diye yanıp tutuşuyorum. Ben böyleyim ekibimiz de böyle.

Lütfen eller vicdana gitsin. Akl-ı Selime davet ediyorum sizi.

not: Yazım hataları için özür dilerim. gece uykusuzum. idare edin
    Şimdi El Hadji ben yazdıklarımda tamamen haksız olduğunuzu falanmı söyledim.Şuanki TR datasının gelmiş geçmiş en iyi oynayabilir ve verimli TR datası olduğunu söyledim,lafları aaradan çekmeden yazılanların tümüne yanıt vermeyi seçseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten.

Bunun haricinde benim sıkıntım kişisel görüşlerin çok ufak bir kısmının oyuna yansıtılmış olmasıydı,bunada perpetua yüksek yüzdesi araştırmacının düşünceleri olacak şekilde oyuna yansıtılacak tarzında bir açıklamayla cevap verdi.Bu ekibin çalışma prensipleri içinde olduğundan,sizin için bir kural olduğundan şuan için sayfalarca eleştiri getirsekte fazla yararı olmayacak bu açık.

Akl-ı Selim olmasam,böyle düşünmesen sizi eleştirmek yada takdir etmek için bile tek satır yazı yazmam ama her yazdığımda bana 5-10 kişi üslubunu düzelt diyip,emir kipinde cümleler kurarsa bende tarzımı değiştiririm kusura bakmayın.

9.3.0 için oyuncu profilleri değerlendirmelerine saygı duymamı beklemeyin,gerçi benim görüşümün bir önemi yok nasılsa yama çıktı artık.

Ama oyunun genel işleyişini sağlayan TSL lig kuralları vs. gibi önemli olan şeylerin datada altının doldurulduğunu ve bunların doyurucu hale geldiğini söylüyorum buna saygı duyuyorum anlatmak istediklerim bu kadar açık.

Amacım Guiza'sı Baros'u değil,ben yapılan çalışmaya fanatik şekilde tek taraftan bakmam,bu işin akademik yönü var,data editör kullanımı var.Lig kriterleri var,araştırma özelliklerini gerçekten iyi biliyorum.

Bu kadar düzgün açıklamanıza rağmen bu çalışmayı Türkiye'de bizden iyi kimse yapamaz diyerekten ukala bir tavır içinize girmeniz hoş olmamış,her zaman el elden üstündür,bir işin kompedanı olmak 1.5 senede gerçekleşmez,bu sözü bana 5-6 sene sonra söylemiş olsanız her haliyle kabul ederdim ama bu şekilde ukala bir cümle kurulmuş izlenimi veriyor.

Herşeye rağmen bazı şeyleri eleştirmeme rağmen son yılların en iyi oynanabilir TR datasını hazırlamışsınız bunu hep vurguladım bu yüzden teşekkürler ama oyuncu profilleri hakkındaki görüşüm sabittir.Türkiye liglerine dünya geneline göre yapılan büyük bir haksızlık var önce çözülmesi gereken budur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Aydın View Post
    makalele81, araştırmanın ne kadar kasvetli bir konu olduğundan, ca/pa dengesinin tutturulmasıdır şudur budur haberin var mı? evet ben de bazı şeylerden memnun değilim. ama oyunu oynadığımda dengeli bir türkiye ligi oluyor.

yama çıkmadan önce oyunlar kurularak test ediliyor türkiye liginin dengesi. bunu söylememde bir sakınca var mıdır bilmiyorum ama dengesiz olan tek şey kurulan oyunlarda ankaraspor'un küme düşmesiydi. bunun dışında hemen hemen her oyunda şu ankine benzer bir lig vardı. yani 3 büyüklerin domine ettiği, trabzon,sivas,kayseri gibi kulüplerin zirveye oynadığı bir lig. sanırım guiza'nın ne kadar uçacağı, tellonun ne kadar döküleceği ya da ardanın ne kadar koşacağı takımı yöneten menajerle de alakalı. ben 60. dakikada ardayı yoruldu diye oyundan aldığımı hiç hatırlamıyorum. sana karşı iyi bir tutum izlemeye çalışıyor buradaki çoğu kişi ama daha oyunu açmadan böyle sallamalarda bulunduğundan dolayı birçok kişinin sabrını zorladığını tahmin ediyorum. bu yüzden sana tavsiyem, oyunu oynadıktan sonra bize gelip türkiye liginin ne kadar dengesiz olduğundan bahsetmen.

araştırmanın öncelikli hedefi bunu yakalamak. ardından oyuncuların gerçek özelliklerini oyuna yansıtmak. bu konuda belki senin fikirlerini de desteklerim. çünkü benim de yerinde bulmadığım şeyler yok değil. ama bunu düzeltmek için de bize köstek değil, destek olacak elemanlar, profesyonel düşünüp ca/pa'nın ne demek olduğunu kavrayan kişiler lazım. "baroş 18 gol attı, finishingine 17-20 arası birşeyler verin" cümlesini herhalde 10 yaşındaki çocuklar söyler. biz de isteriz italya ligi gibi 50 kişlik prof. kadromuz olsun. ama destek yerine köstek olanlar oldukça Ömer abinin dediği gibi zaman alır bu olay.

yani demek istediğim, şu an piyasdaki birçok bizi eleştiren siteler olsun hep "biz sizden daha iyi biliyoruz bu işi" diyerek unoffical patch çıkardılar. ve bu patchlerdeki ca/pa dengeleri muazzam bir şekilde allak bullaktı. bu işin incelikleri var.

biliyor musun bilmiyorum ama türkiye ligine belirlenen maximum miktarda bir sınır var. bu sınırın üstüne çıkılmıyor bildiğim kadarıyla. yani ben isterim arda'nın dribblingi 19 flair'i 20 olsun. ama bu sınır buna bazı ekstrem oyuncular hariç izin vermilmiyor. 19 yapınca illaki bir yerden de kısacaksın çünkü senin liginin kalitesi bu deniliyor. ve buna göre dengeli yapılıyor. ilk başta bunu bilip bilmediğini merak ediyorum.

yoksa biz de sitemize patcher alıp, ligi premier lig kalitesine taşımayı bilmiyor muyuz zannediyorsunuz? "tek maharetiniz türkçeleştirme" diye atıp tutanlar vardı bi aralar. ca/pa dengesinden haberi olmayanların yapabileceği en güzel iş grafik paketi çıkarmaktır. ona saygı duyarım. ama diğer türlü gelecek eleştiriler boştur. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

araştırma ile hiçbir alakam yok. ama merak edip Ömer abiye sorduğumda bunları öğrenmiştim. bilmemek değil öğrenmemek gibisinden. bir yerde hatalı birşey yazdıysam araştırmacı arkadaşlar düzeltirler.
    Araştırma kuralalarını ve kullanılan materyalleri en ince detayına kadar biliyorum Aydın içiniz rahat olsun bu konuda ve ben sallamıyorum,oyuncu profilleri konusunda ciddi haksızlıklar var bundan bahsediyorum.Sallamak benim yaptığım gibi olmaz bunu önce bir ayırt edelim.

Kimsenin sabrını zorlamıyorum,bazen sabır zorlayan o kadar şey oluyorki araştırma forumlarında yazılacak saçma şeyleri görmemek için bir nokta yazmak için bile yormuyorum kendimi.Bu saçmalıkları bazen araştırmacı arkadaşlarda yapıyor,üyelerde.

Ligler arasındaki dengeyi CA/PA dengesini RCA olayını,oyunda her özelliğin hangisiyle bağlantılı olduğunu neyin neye etki ettiğini vs vs.. uzayıp giden bir listeyi gayet iyi biliyorum,merakınızıda böyle gidermiş olayım.

Ben daha önceki mesajlarımdada yazdım,araştırma forumlarındada yazdım,TR datası Türkiye ligleri oyuna eklendiğinden beri en iyi durumunda şuan,dahada geliştirilebilir bunun farkındayım,yazdıklarımın arasından sadece belli bir kısma cevap vermek yerine hepsini yanıtlamak isterseniz ne yazmak istediğimi amacımın ne olduğunu anlayacaksınız tekrar söylüyorum bunu.

Klavye sorunumdan solayı bazı karakterler çıkmıyor yada kelime arasında yanlış yazabiliyorum bu yüzden kusura bakmayın.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 15:00 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by crespo009 View Post

İlk devre bittiğinde Galatasaray 11 puanla fark açmıştı en yakın rakibine. Şimdi bir oyun daha açıyorum bakalım onda nasıl olacak.
    alanzinho profili nasıl olmuş merak ettim koyarmısın İso
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    13 gol atmış takımın en gol çok gol atanı olmuş
    Last edited by Trabzonspor : 27.Şubat.2009 at 15:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aramiza takimlari yerinde izleyebilen arastirmacilar katildikca daha iyi olacaktir.
    En çokta bunu bekliyorum,merak ediyorum.Araştırmanın daha iyi gözlemlenmesi için en önemli kriterlerden biride budur,teknik konuların haricinde.Bu konuda mutlak bir gelişme lazım.Araştırmacı olmak isteyen arkadaşalrı ya siz beğenmiyorsunuz yada kimse elini taşın altına sokmak istemiyor,başvuru yapmıyor,bu kadar eleştiri varken.

Her neyse cevaplar için teşekkürler.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Aydın' ın yazısına bir şey eklemek istiyorum ki bunu ömer abiyle çok konuşuruz. İtalya ligi 50 kişilik bir ekip olabilir ama ortaya çıkardıkları işin kalitesi ve gerçekçiliği türkiye araştırmasının çok altında.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Aydın' ın yazısına bir şey eklemek istiyorum ki bunu ömer abiyle çok konuşuruz. İtalya ligi 50 kişilik bir ekip olabilir ama ortaya çıkardıkları işin kalitesi ve gerçekçiliği türkiye araştırmasının çok altında.
    Bunada katılıyorum,her harfine.İtalya ligleri araştırmasında her türlü şey var.Buna katılmakla beraber,sıkı elemelerden geçecek bu işe istekli,takımları yerinde izleyebilen,oyunun işleyişini çabuk kavrayacak olanlarda mutlaka ekibe kazandırılmalı,bu işin daha verimli olabilmesi için ama bir üstte yazdığım mesajlarda yeni araştırmacıların ekibe katılmasını engelliyor olabilr.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Bu kadar düzgün açıklamanıza rağmen bu çalışmayı Türkiye'de bizden iyi kimse yapamaz diyerekten ukala bir tavır içinize girmeniz hoş olmamış,her zaman el elden üstündür,bir işin kompedanı olmak 1.5 senede gerçekleşmez,bu sözü bana 5-6 sene sonra söylemiş olsanız her haliyle kabul ederdim ama bu şekilde ukala bir cümle kurulmuş izlenimi veriyor.

Klavye sorunumdan solayı bazı karakterler çıkmıyor yada kelime arasında yanlış yazabiliyorum bu yüzden kusura bakmayın.
    Bu ukalalık değildir sevgili arkadaşım. Bu bir iddiadır. Burada bu olayı çok dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Zaten bu şekilde yazılan yazılara cevap vermek de istemiyorum ama dayanamayıp vermiştim bir kez daha vereyim. Tekrarlıyorum ukalalık değildir bunun adı iddiadır.

Sen lütfen benım talebime cevap verirmisin? Eleştirilerinin altını doldur. SI kriterlerini bilyorum diyorsun o zaman bu kriterler ışığında bize sölermisin hangi oyunculardan çok kısmışız hangilerine çok eklemişiz. Bakınız hatasız bir data çıkarmamış olabiliriz. Elbetteki hatalar olacaktır. Ama eleştiri yaparken büyük resime bakmammız bize daha adil bir değerlendirme imkanı sağlayacaktır. Ben kendi adıma şunu söyleyeyim Lig A' da bazı eksikler var arkadaşlarım izledikleri kadarıyla yeterince gerçekci ve iyi yapmışlar. Hepsini tebrik ediyorum başta Erol, Murat, Ersoy Bey olmak üzere. İsmini unuttuklarımın affına sığınıyorum. Tekrar lig a' dan devam ediyorum lig a' da bazı oyuncuların ca sı düşürülmeli bazıları artırılmalıydı ama ben burada yoktum malum askerdeydim. Bu yüzden arkadaşlarımın üzerine çok daha fazla yük bindi.

Bakınız yukarıda yazdıklarım özeleştiridir. Ne yazmıştım bir önceki postumda eleştirmeyi de severim eleştirilmeyi de. Eleştirin bizi ama altını doldurun bakınız ben kendimi eleştirdim ve altını doldurdum. Üstte yazdığınız postta hala ben gözle görülür bir sav göremedim. Ama dilersen bu konuyu burada kapatalım sen benim msn' mi ekle. Özel mesajdan yolluyroum. Araştırmayla ilgili her soruna cevabı vereceğim. Gel beni meşgul et. Seni ikna edeceğime eminim. Tabi ki ikna edilmemek üzere kurulmuş bir beyinle gelmezsen

Biz futbolu ve fm' yi bilen çalışkan ve düzgün her arkadaşımızla çalışmaktan sevinç duyuyoruz. Ve ekibimiz her geçen gün büyüyor. Yalnız ekibimize girebilmek için bize saldıran bazı arkadaşlarımız oldu. Sonra hatasını anlayanlar da oldu ki şimdi o isimlerden biri çok değer verdiğim bir kardeşim ve ekibimizin bir parçası. Ama bir de hataasını anlamayanlar oluyor ki yine kendilerine yapıyorlar...

Bu ukalalık değildir sevgili arkadaşım. Bu bir iddiadır. Burada bu olayı çok dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Zaten bu şekilde yazılan yazılara cevap vermek de istemiyorum ama dayanamayıp vermiştim bir kez daha vereyim. Tekrarlıyorum ukalalık değildir bunun adı iddiadır.

Sen lütfen benım talebime cevap verirmisin? Eleştirilerinin altını doldur. SI kriterlerini bilyorum diyorsun o zaman bu kriterler ışığında bize sölermisin hangi oyunculardan çok kısmışız hangilerine çok eklemişiz. Bakınız hatasız bir data çıkarmamış olabiliriz. Elbetteki hatalar olacaktır. Ama eleştiri yaparken büyük resime bakmammız bize daha adil bir değerlendirme imkanı sağlayacaktır. Ben kendi adıma şunu söyleyeyim Lig A' da bazı eksikler var arkadaşlarım izledikleri kadarıyla yeterince gerçekci ve iyi yapmışlar. Hepsini tebrik ediyorum başta Erol, Murat, Ersoy Bey olmak üzere. İsmini unuttuklarımın affına sığınıyorum. Tekrar lig a' dan devam ediyorum lig a' da bazı oyuncuların ca sı düşürülmeli bazıları artırılmalıydı ama ben burada yoktum malum askerdeydim. Bu yüzden arkadaşlarımın üzerine çok daha fazla yük bindi.

Bakınız yukarıda yazdıklarım özeleştiridir. Ne yazmıştım bir önceki postumda eleştirmeyi de severim eleştirilmeyi de. Eleştirin bizi ama altını doldurun bakınız ben kendimi eleştirdim ve altını doldurdum. Üstte yazdığınız postta hala ben gözle görülür bir sav göremedim. Ama dilersen bu konuyu burada kapatalım sen benim msn' mi ekle. Özel mesajdan yolluyroum. Araştırmayla ilgili her soruna cevabı vereceğim. Gel beni meşgul et. Seni ikna edeceğime eminim. Tabi ki ikna edilmemek üzere kurulmuş bir beyinle gelmezsen

Biz futbolu ve fm' yi bilen çalışkan ve düzgün her arkadaşımızla çalışmaktan sevinç duyuyoruz. Ve ekibimiz her geçen gün büyüyor. Yalnız ekibimize girebilmek için bize saldıran bazı arkadaşlarımız oldu. Sonra hatasını anlayanlar da oldu ki şimdi o isimlerden biri çok değer verdiğim bir kardeşim ve ekibimizin bir parçası. Ama bir de hataasını anlamayanlar oluyor ki yine kendilerine yapıyorlar...
    İçinde bulunduğunuz durumunda,söylediklerinizinde farkındayım,algılarım gayet açık.Yaptığınız işi tümden kötülemem için aptal olmam lazım,aptal olmadığıma göre yapılan işte belirli yerleri beğenmediğimi daha iyi oalbileceğini,olması gerektiğini söylüyorum.

Herneyse,ben msn adresinizi eklerim tabiki,siz beni bazı konularda ikna ederken bende sizi inandığım konularda ikna edebilirim,ilginize teşekkürler.İstediğiniz gibi yapıp konuyu kapatıyorum burada.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

İçinde bulunduğunuz durumunda,söylediklerinizinde farkındayım,algılarım gayet açık.Yaptığınız işi tümden kötülemem için aptal olmam lazım,aptal olmadığıma göre yapılan işte belirli yerleri beğenmediğimi daha iyi oalbileceğini,olması gerektiğini söylüyorum.

Herneyse,ben msn adresinizi eklerim tabiki,siz beni bazı konularda ikna ederken bende sizi inandığım konularda ikna edebilirim,ilginize teşekkürler.İstediğiniz gibi yapıp konuyu kapatıyorum burada.
    Ben de sana teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Gördüğün gibi MakaLeLe arkadaşım herkesin anLayacağı bir diLden yazdığında, sana veriLen cevapLarında, sana dönüşünde nasıL oLduğunu görüyorsundur. Dün gece anLatmak istedikLerimi şimdi anLamışsındır umarım.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Gördüğün gibi MakaLeLe arkadaşım herkesin anLayacağı bir diLden yazdığında, sana veriLen cevapLarında, sana dönüşünde nasıL oLduğunu görüyorsundur. Dün gece anLatmak istedikLerimi şimdi anLamışsındır umarım.
    Her daim anlaşılacak bir zemin bulunabilir eXcitinG,bunu iyi bilirim.Ben seni dün gecede anlamıştım zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

2. Lig ve skorlar ortada. Finishing birşey ifade etmiyomuş demi ?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Gs sürekli böylemi yahu biz oynarekn rahat bırakmaz bu takım bizi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Matias DeLgado nun 36 maçta sıfıra sıfır çekmesi gerçekten saçma sapan, garip, rezaLet birşey oLmuş.

Nesil
    2003

Matias DeLgado nun 36 maçta sıfıra sıfır çekmesi gerçekten saçma sapan, garip, rezaLet birşey oLmuş.
    Benim oyunumda 34 macta 11 gol, 5 Asist ile oynamis. Her oyuncu kotu bir sezon gecirebilir. Her oyuncu cok iyi bir sezon da gecirebilir. Yukaridaki ornekte Djiehoua'nin 12 bitiricilik ve oldukca zayif teknik ozelliklerle 20 gol atip, gol krali olmasi gibi.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo, HoLosko goL kraLı oLamaz ama sıradan Djehoua oLuyor işte. Bunda sizin değiLde oyunun hatası var.

Nesil
    2003

Bobo, HoLosko goL kraLı oLamaz ama sıradan Djehoua oLuyor işte. Bunda sizin değiLde oyunun hatası var.
    Bos alan bulma, kucuk takimlarin kontra atak ile oynamayi tutturup, sezon basinda oynadiklari iyi maclarla moral kazanip sezon'un devamini iyi getirmesi gayet dogal bence.

Sonucta kaliteyi ortaya cikartan 10 sezonda Bobo ve Holosko'nun 100-150 gol bulmasi, Djiehoua'nin ise bu seviyenin altinda kalmasi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim dikkatimi çeken Meiranın Tackling ortalamalarında Gs hatta lig adına en iyiler arasında olduğudur. Ancak GSda gözlemlediğim kadarıyla Servat ve M. Topal çok daha fazla top kazanmaktadır. Gözlemlerim doğruysa bunun için de bir küçük ayar gerekebilir diye düşünüyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Ne biliyosun arkadaşım onu söyle o zaman ? Kamaman kaç kere duydun hayatında ? Kaç kere İsrail ligini izledin ? Youtube'dan futbolcu izlenmez.
    sonuna kadar arkandayım ... çok doğru söylüyorsun

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir nokta daha, önceki mesajlardan birinde not olarak türkiye liginin oyunda 14/20 olduğunu gördüm. Bununla alakalı bir sıralama varsa öğrenme şansımız varmı?

Takım puanlarına göre Türkiye sıralamada 11. sırada bulunuyor. Hollanda, ramanya,portekiz ve ukraynaya bayağı yakınız. Son 3 yıın puanlarına bakarsanız bu saydığım ülkelere çok yakın seviyelerde veya üstlerindeyiz. Bu yüzden Türkiye ligi için iyi olan araştırmamız avrupa maçlarında hakkını tam olarak vermiyor olabilir. Bu nasıl ayarlanıyor acaba?

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Bir nokta daha, önceki mesajlardan birinde not olarak türkiye liginin oyunda 14/20 olduğunu gördüm. Bununla alakalı bir sıralama varsa öğrenme şansımız varmı?

Takım puanlarına göre Türkiye sıralamada 11. sırada bulunuyor. Hollanda, ramanya,portekiz ve ukraynaya bayağı yakınız. Son 3 yıın puanlarına bakarsanız bu saydığım ülkelere çok yakın seviyelerde veya üstlerindeyiz. Bu yüzden Türkiye ligi için iyi olan araştırmamız avrupa maçlarında hakkını tam olarak vermiyor olabilir. Bu nasıl ayarlanıyor acaba?
    avrupa'daki ligler olarak ingiltere 19,ispanya-italya 18,almanya 17,fransa 16,portekiz 15,türkiye-hollanda-ukrayna-rusya-yunanistan 14,iskoçya-belçika-sırbistan 13 değerlerinde.bence bu durumda türkiye 15 'e çekilebilir.
    Last edited by mgokalparslan : 27.Şubat.2009 at 22:00

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Benim dikkatimi çeken Meiranın Tackling ortalamalarında Gs hatta lig adına en iyiler arasında olduğudur. Ancak GSda gözlemlediğim kadarıyla Servat ve M. Topal çok daha fazla top kazanmaktadır. Gözlemlerim doğruysa bunun için de bir küçük ayar gerekebilir diye düşünüyorum..
    Bu konu defalarca tartışıldı. Servet top kaparken ya vucudunu kullanır yada rakibine faul yaparak top kapar. Buda Servet'in tackling özelliğinin düşmesine sebep oluyo. Mehmet Topal konusunda pek birşey diyemem. Çünkü o konuda niye böyle bir değer verildiğini pek bilmiyorum. Ömer abi böyle değer uygun gördü sanrm Mehmet Topal'a.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu konu defalarca tartışıldı. Servet top kaparken ya vucudunu kullanır yada rakibine faul yaparak top kapar. Buda Servet'in tackling özelliğinin düşmesine sebep oluyo. Mehmet Topal konusunda pek birşey diyemem. Çünkü o konuda niye böyle bir değer verildiğini pek bilmiyorum. Ömer abi böyle değer uygun gördü sanrm Mehmet Topal'a.
    Kastım sadece tackling olarak top kazanma değil. Şimdi oyunda bi istatistik var değil mi maç başına top kapma. Şimdi GSde top kazanma da ilk akla gelenler Topal(ki tackling olarak yani ayağıyla çok topk kapmaya başladı 16 verilebilir ama biraz daha gözlemlemek gerekir. İlk bordo maçındaki hali rahat 17-18 olurdu tabii tek maçlık değerlendirme olmaz), Servet, Hkan balta ve Barış olur. Gerçi Meiranın istatistiklerini bilmiyorum belki başka şekilde kazanıyordur ama dediğim doğruysa bi şekilde ayarlanmalı. İlla tackling arttırılsın demedim. Servet için 13 yeterlidir..

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

makalele81, bu konuda bilgili olduğunu belirttiğin için teşekkür ederim. şüphem kalmadı. bu cümlemin devamı olarak yazacağım şeyler vardı normalde ama 3. şahısların polemiğe dahil olmaması için bu konuyu kapatıyorum burada.

Ayrıca Barış toplara öyle bir kayıyor ki adamın ayağını kıracakmış gibi dersiniz ama şaşmadan adamın ayağındaki topa müdahale ediyor. ve bunu her maç yapıyor. bence tackling'i arttırılmalı.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    makalele81, bu konuda bilgili olduğunu belirttiğin için teşekkür ederim. şüphem kalmadı. bu cümlemin devamı olarak yazacağım şeyler vardı normalde ama 3. şahısların polemiğe dahil olmaması için bu konuyu kapatıyorum burada.
    Teşekkürler anlayışınız için.

Benim dikkatimi editörden oyunda girilen verilere baktığımda çoğu TSL takımının taktiksel tercihlerinin girilmemiş olduğunu gördüm,bu bilinçlimi yapıldı yoksa taktikler konusunda teknik direktörler açısından emin olunmadığı için mi girilmedi?

Galatasaray'ınki girilmiş mesela 4-2-3-1 Denmark olarak.

Ve birde hava durumu konusu var,İzmir'de bile Nisan ayında inanılmaz soğuk havalarda maçlar oynayabiliyor oyunda,bu hava dağılımı biraz tutarsız gibi geldi.

Nesil
    2003

Teşekkürler anlayışınız için.

Benim dikkatimi editörden oyunda girilen verilere baktığımda çoğu TSL takımının taktiksel tercihlerinin girilmemiş olduğunu gördüm,bu bilinçlimi yapıldı yoksa taktikler konusunda teknik direktörler açısından emin olunmadığı için mi girilmedi?
    Hemen hemen hepsi icin bilincli.

Turkiye'de banko 442 oynar, veya banko 352 oynar, bu dizilisi oynamak icin ozellikle gider teknik direktor arar ve bulur diyebilecegimiz. kendisine ait stili olan cok takim var diyemeyiz. Genelde amacin gunu kurtarma oldugu takimlarda bunu beklemek de pek dogru olmaz herhalde.

Bu dizilisler ve taktiksel tercihler takimin seyircilerinin hangi tip futboldan hoslandigini belirliyor. Yani bir bakima takim basindaki teknik direktor bu stili oynatmiyorsa, basarisizlik durumunda ipinin ne kadar cabuk cekilecegini belirliyor.

Bu durumda hic bir sey girmemek, bir sey girip takimlari genelde o dizilisi, taktiksel tercihi yapacak teknik direktorlere baglamaktan daha dogru bence.

Ve birde hava durumu konusu var,İzmir'de bile Nisan ayında inanılmaz soğuk havalarda maçlar oynayabiliyor oyunda,bu hava dağılımı biraz tutarsız gibi geldi.
    Genelde havalari sogutmaya calisiyordum cunku yeterince yagis olmuyordu. Ege'ye tekrar goz atarim.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hemen hemen hepsi icin bilincli.

Turkiye'de banko 442 oynar, veya banko 352 oynar, bu dizilisi oynamak icin ozellikle gider teknik direktor arar ve bulur diyebilecegimiz. kendisine ait stili olan cok takim var diyemeyiz. Genelde amacin gunu kurtarma oldugu takimlarda bunu beklemek de pek dogru olmaz herhalde.

Bu dizilisler ve taktiksel tercihler takimin seyircilerinin hangi tip futboldan hoslandigini belirliyor. Yani bir bakima takim basindaki teknik direktor bu stili oynatmiyorsa, basarisizlik durumunda ipinin ne kadar cabuk cekilecegini belirliyor.

Bu durumda hic bir sey girmemek, bir sey girip takimlari genelde o dizilisi, taktiksel tercihi yapacak teknik direktorlere baglamaktan daha dogru bence.

Genelde havalari sogutmaya calisiyordum cunku yeterince yagis olmuyordu. Ege'ye tekrar goz atarim.
    Anladım,teşekkürler bilgilendirme için.

Birde bugün farkettim 9.3.0'da Galatasaray'la oynuyorum şuan pilot kulüp bulması için yönetime istekte bulundum onlarda 2 hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediye'nin pilot takımım olabileceğini içeren bir mesaj yolladılar,doğal olarak bende İBB'yi seçtim.Fakat burada ciddi bir mantık hatası var.İBB ile aynı ligde oynarken ve kadrosuda ortalamanın üzerinde bir takımken neden benim pilot takımım olmayı seçsinler.

Bu olay sadece takım rep.leriylemi alakalı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunda etkili olan şey CA mı yoksa özellik mi?

yani ben kamanan profili yaratmıştım hatta ss'sini atmıştım sivas araştırma forumuna o özellikleri tutturmak için 165 CA vermek zorunda kalmıştım ama özellikler o kadar yüksek değildi maçlarda cası kadar mı oynayacaktı yoksa özellikleri yettiği kadar mı?_
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Sayfa 10 / 16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri