Quote Originally Posted by mamiomabel View Post
ben çeviriyi aşağılamadım, becerememiş olduğum belli zaten. beceriksizliğimle ilgili yardım almam gereken bi konuda bana yardım konulu bir cevap gelmemsi üzerine 2 seçenek aklıma gelmişti.

bunca zaman soruma cevap veremediğin gibi birde böyle bir yazıyla karşılık verebiliyorsan demekki hala seçenekler geçerli

ya yaptığının arkasında duramayacak durumdasın, ya da söylediklerin sadece safsatadan ibaret.

ikisinide doğal karşıladığımı da bilmeni isterim. zira ordan burdan elde edilen yabancı dilde ki bilgiler, çeviri programlarının yetersizliğinde insanlara anca bu kadar anlatılır, arkası da gelmez...

arkadaslar simdi fm 09 da taktik yapmanin zor oldugunu kabul etmekle birlikte size nacizane fikirlerimi soyliyebilirim bana kalirsa 3 sekilde taktik yapabilirsiniz ,

1- defansi siki tutarsiniz , defans geride kurulur , adam markaji yaptirilir 4 defansa , dar alanda oynarsiniz topu, direk toplarla hizli bir oyun secilir kontra atak acik olur , fakat bu taktikle cokda basarili olunucagini sanmiyorum bence bu taktik sadece kucuk takimlarla buyuk takimlara karsi oynanirken denenmeli

2- top surekli bende olsun mantigiyla genislik orta seviyerle oynanir kisa paslar yavas tempo ile oynanir defans makul olculerde siki tutulur fakat bu taktikde orta sahanizin saglam olmasi lazim cunku yavas tempoda kisa toplarla oynanicagi icin pres geldiginde top kaptirmiycak adamlar gerekir

3- bu secenek benim kullandigim taktikdir , defans ve atak esit derecede onemlidir kanatlar da hizli yetenekli adamlar kullanilir orta sahanin ortasinda oyunu 2 yonlu oyniycak direnci yuksek pas yapabilen adamlar forvette gerektiginde ortalara kafa vurabilicek gerektiginde ayagina top oynandiginda top tutabilicek tarz futbolcularla oynanir , genis alanda direk toplarla hizli bir tempo ile kanatlardan oynayarak direk sonuca gitmeye calisilir

benim taktik seceneklerim bunlar eger sormak istediginiz bir sey varsa bu konular hakkinda daha genis bir sekilde aciklamaya calisabilirim bence suclama yapmak yerine birbirimize yardimci olursak daha saglikli olur diye dusunuyorum