Manisa kasımpaşa maçı bizim gibiler için real madrit-barcelona maçı demek...değil mi hakanım..

maça Manisa öyle bir başladıki..bu takım 3 haftadır nasıl kaybediyo dedirtecek cinsten..

ve şüphesiz bank asyanın en klas oyuncularında Sezer öyle güzel bir vuruş yaptıki ne olduğunu anlayamayan kasımpaşa maça adeta yenik başladı..

ancak 10. dakikaya doğru kasımpaşa oyunda eşitliği sağladı ..özellikle ters kanatta oynayan Sertan ve diğer kanada koşular yapan Desire ile ataklar geliştirmeye başladığında Manisanın eski manisa olmadığı ..kndine güvenlerinin eskiye oranla azalmış olduğunu gözlemledim.

Manisadaki Sezerin kasımpaşadaki ekürisi Erhan küçük kendisine atılan pastaki dönüşü dengesi ve vuruşu gerçekten harikaydı...

Maça denge geldkten sonra Manisa yine gol arayan taraf olarak görünmesine rağmen bu takımda bir şeylerin eksik olduğu belli oluyor..Herşeyden önce eskisi kadar organize olamıyorlar..Sezer kendisine yüklenen ağır sorumluluk altında son haftalarda iyice ezilmeye başladı..öyleki ilk yarı biri korner biri serbst vuruş olmak üzere attığı iki topu öylesine şişirdiki hiç kimseye değmeden top doğrudan auta çıkınca ..ben sorunu yeteneğinde değil..stresinde buldum yoksa sezer o kadar kötü orta açacak bir oyuncu değil...

Manisa 30-40 arasındaki dakikalarda baskı kurma gayreti aslında biraz da kasımpaşanın geriye çekilmesindendi ve Manisanın çok zor gol atacağını düşünüyordumki..Gerçekten çok zor ama bir o kadarda harika bir gol attılar golun Kahramanı Nizo öylesine güzel yarım vole tarzı bir vuruş yaptıki kasımpaşa kalecisi seyretmekten başka bir şey yapamadı...

yanlız dediğim gibi Manisa eski kendine güvenen manisa değil ..attıkları golden sonra telaşa düşüyorlar..Kasımpaşa golden sonra hemen silkinip yarı sahada bastırınca gelen ortaya Kalabane bence gereksiz yere topa elle dokundu ve penaltıya sebebiyet verdi...

tabi bizde genelde kendi hatalarımız görünmeyim hemen ssuç hakeme kesildiğinden ortalık karıştı..ama kanaatimce penaltı kararı kesinlikle doğru Kalabane nin eli hiçte toptan sakınmaya gitmiyor ayrıca çarpma falanda değil hiç gereksiz yere topa elini uzattı ve penaltı kararı kesinlikle doğru..

Kasımpaşada Erhan penaltıyı gole çevirince ilk yarı skoru ortaya çıkıyordu..

ikinci yarıda Kasımpaşa yapmaması gereken ne varsa onu onu yptı..Teknik direktör Uğur tütünekeri tanıyamadım..Son haftalardaki malübiyetler onun takımına güvenini azaltmış..görülüyorki Manisayı üzerine çekersen etkili oyuncuları ile kalende gol görüyorsun ama öte yandan ne zaman saldırsan senin takımında gol atıyor..İlk yarıdan hiç ders almayan uğur tütneker ve takımı daha ellinci dakikalarda kendilerini yere atmaya başlayınca maçta ibrenin manisaya döndüğünü anladım...

Genel olaak ikinci yarıda da manisa istenilen topu oynamadı..yüzde yüz gollük denecek kaç poziyonu var..bir elin parmaklarını geçemez..Ama top oynamak yerine yerlerde yatmayı tercih eden kasımpaşa karşısında ilahi adalety devreye girdi ve rafaelin 90+3 teki goluyle manisa maçtan galip çıktı..

burada bir hususun altını özellikle çiziyorum ..ve sevgili dostum hakana bir noktada katılmıyorum..evet manisa çok mücadele etti savaştı..ama manisa hala eski manisa değil..bir kere eskisine nazaran hiçte organize olamıyorlar..öte yandan defansları da hiçte iyi durumda değil..
bu maçı sadece manisanın savaşmasıyla kazanıldığını söylersek doğru yorum yapmamış oluruz..dikkat ederseniz Kasımpaşa ne zaman yenik duruma düşse iki defa skoru dengeledi..son golü öyle bir dakikada yedki kurtaracak zaman yoktu..zaten bence manisa ancak böyle kzanabilirdi..

Manisayı yenmek isteyen veya beraberlik bile isteyen manisanın üstüne gitmeli yoksa hucum hattı çok zengin topa iyi vuran oyuncuları var..Bank asyanın hiçbir takımı sadece yatarakı manisadan puan alamaz...kasımpaşa deplasmanda 1 puanı yeterli görmeyip saldırsa maçı kazanması bile muhtemeldi..Herşeye rağmen manisa için büyük moral oldu bu maç...ama defans kurgusunu tamamen değiştirmiş manisa ilerleyen maçlar için bana fazla güven vermedi...

oyunculara geçersek...

Klabane: gerçeken yüksek PA lar alabilecek bir oyuncu olarak görüyordum onu..ancak son haftalardaki düşüşü en fazla yaşayanlardan defans oyuncusu bu kadar panik olmamalı sakin kalabane yoksa Hakana söyler senin mental değerlerini kırptırırım haberin olsun

Sezer öztürk: Herşeye rağmen klası yeter. Bank asyanın süper yıldızı malesefki biraz güven bunalımı yaşamakta..genç yaşında takımın ağır yükünü üslenmiş durumda.aslında Fatih egedik biraz forma girse sezer rahatlayacak diye düşünüyorum..

Rafael: benmi bgün olumsuzum bilmiyorum ama attığı gol dışında da rafael eskisi gibi değil..hucumun hr alanında topla buluşmak için deli dana gibi rafael gitmiş oturduğu yerden gol pası bekleyen rafael gelmiş.tanıdığım rafael çok daha hareketli çok daha girişkendir..umarım attığı golle moral kazanıp eski haftalara döner...

yiğit gökoğlan: yiğit bu maçta değişik bölgelerde görev yaptı ideal mevkii için herkes bir şey söyler ama bence hala biraz durup izlemek lazım yiğit hangi bölgede daha yiğit olacak diye