Tamam denerim abi bir ara![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Mac zaten sorun degil bence..
Oyuncu kiralama ise yine zaman zaman kuluplerin iyi iliskilerde olmasi ile Turkiye'de ortaya cikan bir durum. Genelde kisisel iliskiler sayesinde oluyor ama oyunun bu konudaki limitleri goz onune alindiginda daha cok ufak takim'in yararina olan bir durum oldugu icin bence oyuna zevk veren bir ozellik olarak duruyor.
Önceden yazılmış olabilir ama...
Bank Asya 1.ligine 8 yabancı gelebiliyor
Kimse yazmamış aliBüyük bir hata
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Birde Sakaryaspor konusunuda yazmıştım.Martinez ayrıldı ama 9.0.3 te hala Sakaryasporda
Lig maçLarının çoğu pazartesi günLeri oynanıyor. Bu konuda bir durum varmı ?
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hayır. 9.0.3 çıkınca yeni kariyer açıp oynadım. 4-5 kez Lig maçım Pazartesi gününe denk geLdi. Eve dönünce bir bakayım Ss ekLeyeyim oLmadı.
Bende 9.03 ile açtığım kariyere baktım şimdi. Pazartesi oynanan maç yok..
Cuma günü UEFA European Super Cup maçı var, 1 gün ara ile maç yapılmaz
İstisnai bir durum tamamen, oyunu bağlamaz.
UEFA bu maçların Pazar günü geç saatlerde izlenme oranı bir miktar düşüyor diye Cuma-Cumartesi günleri yapılmasını kararlaştırdı.
Kısacası 2 günde bir maç yapmış oluyorsunuz ki bu da zaten en ideal durumdu.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Evet zaten o maç iptaL ediLdi ve oynanmadı. Bir önceki sezonuma da baktım ve hiç pazartesi maçı oynamadığımı gördüm. Yani o zamanda Pazartesi oLarak gözüken fikstür maçLarım hep erteLenmiş demek.
Maclarin Pazartesi oynanmasi genelde UEFA kupasinda cok Turk takimi'nin ayni zamanda oynamasi ile gerceklesiyor.
Belki ideal olani bazi UEFA maclarinin Carsamba gunune kaydirilmasi ve boylece bu cok takimin maclarinin hafta sonu Cumartesi ve Pazar oynanmasi. SI yapilabileceklere goz atiyor su anda.
9.3deki profiller neye göre oluşturulud öğrenebilirmiyim ?
Evet oyuncu profili yazmyı unutmuşum kusura bakmayın.Sergilediği performans değilde kalitesi diyorsunuz yanlış anlamadıysam sanırım.
Sergiledigi performans tabii kalitesi hakkinda bilgi verir. Ama CA ve ozellikler sadece performans degil. Iyi performans gosteren ama kalitesiz oyuncu da olabilir, kotu performans gosteren ama kaliteli oyuncular da olabilir. Taktiksel tercihler de oyuncunun zayif veya iyi performansini yansitmak icin neden olarak dusunulebilir.
Peki merak ettiğim bi konu vardıda o yüzden sordum bunları gelelim merak ettiğim konuya
İkisi arasında pek bi fark göremedim.De Santciz çok kaliteli bi isim heralde ki performansı iyi olmamsına(ligde GS 29 gol yedi)rağmen bu değerler verilmiş oyuncuya.Birde Kayserispor kalecisine baktım onunda kalitesi çok kötü sanırım ligin en az gol yiyen kalecisi olmasına rağmen profili De Santcizin yarısı zor eder.
Kaleci (Goalkeeper) Özellikleri
Hava Hakimiyeti (Aerial Ability)De Santcizin daha iyi
Bölge Hakimiyeti (Command Of Area)İkisinin aynı
İletişim (Communication)İkisinin aynı
Eksantriklik (Eccentricity)De santcizin daha iyi
Elle Kontrol (Handling)Caillas burda daha iyi
Ayak Gücü (Kicking)Burdada Casillas iyi
Bire bir (One On Ones)19 aynı
Refleksler (Reflexes)20ye 17 casıllas
Ani Çıkış (Rushing Out)De Santciz iyi
Yumruk Eğilimi (Tendency To Punch)Yumruklama aynı sayılır 11-10
Top Atma (Throwing) buda 17-16
bunlara bi kalecide olması gereken özellikler birisi Real madridin kalecisi diğeri ise GS'nin baktıgımızda ben olsam De Santcizi alırım takımıma hem az maaş alır hemde nerdeyse daha iyi Casillastan.Ya bu De santciz GS'de oynamak istemiyor yada oynuyorda bizm haberimiz yok
Kaleciler icin diger onemli ozelliklerde:
top tutma: kendi kendisini acikliyor (tabii yumruklama olarak gecen, ve kalecinin topu tutma ve yumruklama egilimini gosteren ozellik de cok onemli bununla beraber. Top tutma becerisi zayif olan kaleci'nin yumruklama ozelligi de dusukse, her topu tutmaya calisir ve basarisiz olur. Yumruklama egilimi yuksek ama top tutma becerisi dusukse, kaleci topu tutmaya calisip hata yapma ihtimali azalacaktir - Hamidou orneginde oldugu gibi).
ceviklik: ozellikle ikinci hamleyi yapabilmek icin cok onemli, cevik oyuncu cok cabuk tekrar ayaga kalkip pozisyon alabilir, cevik olmayan ikinci pozisyon verir
hiz/hizlanma: ani cikis'da Casillas daha iyi demissiniz ama bu bir egilim ozelligi, yani ne kadar cok kalesini terk ediyorsa o kadar yuksek, bu durumda hiz/hizlanma ozellikleri onem kazaniyor
Karar alma: ozellikle ayagina gelen toplari kullanma konusunda kalecinin ne kadar yanlis kararlar verebildiginin gostergesi
Soz gecirme: onunde oynayan oyunculari ne kadar etkiyelebildigi (communication iki kalecide ayni olabilir ama Casillas soylediklerini daha fazla dinletebiliyor)
Guc: rakip ile topa ciktiginda gucunu kullanarak ne kadar topa hakim olabildigi.
Cesaret: Topa cansipherane atlayis yapacak mi? Yapmayacak mi? Hamidou'nun bu konuda cok iyi oldugunu bence senelerce gorduk.
Herneyse..
De Sanctis'in cok gol yemesi konusuna gelince..
Taktiksel tercih olarak Galatasaray'i (ozellikle Skibbe'nin Galatasaray'i) defansif oynayan, rakibe bos alan birakmamayi amaclayan, sut cektirmeyen, rakibi surekli ikili kapatan bir takim olarak nitelendirebilirmiyiz? Ozellikle ligimizde..
Galatasaray'in taktigi bu degilse, bos alan vermesi, kontra hucumlara firsat vermesi de garip olmaz herhalde. Avrupa maclarinda da gruplarda 4 macta 1 gol yemis De Sanctis. Hertha, Olympiakos ve Benfica'ya karsi gol yemeden tamamlamis. Bu durumda ne yapacagiz?
Demek ki takimlar gol atmak icin ileriye ciktiklarinda savunmalari zayif kalabiliyor. Demek ki takim savunmasini iyi yapamazsan, yeterince cabuk geri donemezsen, rakibe kolay pozisyon veriyorsun. Casillas da bu sezon 29 gol yemis.. Bu hafta Liverpool'dan 4 gol yedi. Real Madrid top yapmaya calistikca, kontra yedi ve Casillas'in yapabilecegi bir sey kalmadi. Demek ki Casillas da kotu kaleci...
Yorumunuz icin tesekkurler ama Hamidou'nun az gol yemesini sadece onun kaleciligine baglamak, Kayseri'nin gol atamamasini sadece forvetlerin beceriksizligine baglamak ile esdeger. Kontrollu, savunma guvencesini kaybetmeden oynayan Kayserispor ile hep gol atmayi cabalayan bir Galatasaray'in kalecisini sadece yenilen gol sayisi ile karsilastirmanin ne kadar anlami olur?
Kocaelispor bu yil 50 gol yemis ve ligin en cok gol yiyen takimi. Ama ayni zamanda ligin en cok gol atan 6. takimi. Mesela Trabzonspor'dan daha fazla gol atmis Kocaelispor. Acaba Kocaelispor'un forvetleri ve ofansif orta saha oyunculari icin Trabzonspor'un forvetlerinden ve ofansif orta saha oyuncularindan daha iyi diyebilirmiyiz?
Yaptığın açıklama için teşekkür ederim.Senin araştırma alanında oyuncu özellikleri ne anlama geliyor diye açtığın bölümde kaleciler için gerekli özellikler yazan mesajda olan özelliklere baktım ve onları ekledim bir kalecide konsantrasyonda önemlidir benim gözümde ama ben senin yazdıklarına göre bir mukayese ettim.Ben yinede bire bir 19 verilecek bi yetenek ve herhangi iyi performans izlemedim Santciz'den
Kaleci'ye ozel olan ozelliklerin listesi aldiginiz liste. Yani sadece kaleciler icin onemli olan, diger oyuncular icin onemli olmayan ozellikler. Tabii kaleciler icin sadece bu ozellikler onemli diyemeyiz.
Oyun akisi icinde bire bir pozisyonlarda De Sanctis'in kurtardigi 5-6 tane 100%'luk pozisyon hatirliyorum, gozlerimin onune geliyor. Tabii bu demek degil ki bire-bir pozisyonlarda hic gol de yemedi. Sonucta De Sanctis bire bir pozisyonlarda rakibin kolay vurus yapmasini engelleyecek aci daraltma, vucudunu buyuterek kullanma gibi konularda cok cok iyi isler yapabilen bir oyuncu. Youtube'dan kurtarislarina bakarak bile her video'da 10 kurtaris'dan 3-4 tanesinin bire bir pozisyonlarda yapilmis kurtaris oldugunu gormek mumkun. Bu konuda teknigi iyi ama zamaninda cikisi yapabilecek hizinin varligi, rakip oyuncunun top teknigi, soguk kanliligi ve kaleciyi gecebilme becerisi de bire bir pozisyonlarda De Sanctis'in gol yeme ihtimalini degistirecektir. De Santics bire bir pozisyonlarda yapilmasi gereken hemen hemen herseyi yapabilecek kalecilik bilgisine sahip bir oyuncu. En azindan son 8 ayda boyle bir izlenim verdi.
Omer abi gerekli aciklamayi yapmis.
Ya peki benim Omer abinin mesajini gormeden sana bi mesaj yazip onu gonderdikten sonra Omer abinin mesajini fark edip duzenlemedigimi nerden cikardin? Forumda mesaj gonderildikten cok kisa bi sure sonra o mesaji duzenlediginizde bunu yaptiniza dair uyari cikmiyor... Neyse sorun degil bende bi daha ki sefere bunu belirtirim mesajimda ki insanlar sanki onlara hakaret etmisim gibisine alinmazlar bu kadar basit bisey uzerine...