Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Ayrıca 5 yıllık satıyor Gs tüm kombineleri acil faiz ödemeleri nedeni ile.Bu dönemde de yine borçlanmaya gidilecek.Borç borç ile ödenmeye devam ediyor.

Bu düşündüklerinizin daha vahim olduğunu görebiliyorum: Tıkla

Yıllık gideri 100M€ aşağı yukarı olan bir kulübün yeni stadı ve CL dahil biimum gelir ile dengelenmesi demek faiz ödemeleri konusunda yine sıkıntı demek.
En az 10 yıl transfer konusunda sıkıntı demek ki, bu sayede az para harcayarak gidecek Galatasaray için 10 sene bir şey değişebileceğini pek sanmıyorum.

Riva 400M€ edecek bir yer değil, üst kullanım hakkını satarak bu kadar gelir elde edilemez.

Fenerbahçe 2 arazi satın aldı.
Birine tesis yaptı, diğerine de yapıyor. (Ankara ve Tuzla)
Fenerbahçe ÜlkerCity arazi kullanım hakları (tapu da alınacaktı) ve Kadir Has Lisesi tapusunu aldılar (FenerCenter).
Ben sadece olayın bu kısmı için yorum yapacağım. GSnin denetleme kurulunca 2008 yılı sonu borcu 197,8 milyon ABD Doları. Bu borçlara şimdi yeni borç gelmediğini hesaba katalım. Nasıl mı?

GSnin 2008 yılı borcu ne kadar.

O yazıya göre 2008 Gelir:194,765,203TL Gider:275,246,154TL -80,480,951TL

Yani GS 2009 yılı itibarı ile gelir-gideri eşitleyebilirse ortada sadece taklaşık 200M dolar borcu kapatması gerekecek. Faizleri falan var tabii. GSnin yeni stadıyla beraber Loca,VIP koltuk ve kombine gelirleri ile beraber gelir-gider farkını kapatabilecek gibi gözüküyor. Hatta önede geçebilir bu şekilde. Beklenen gelirler sponsorluk gelirleri vs. hesaba katıldığında gelirer artıyor. Zaten Ömer abide 4 yılda gelirler 5 katına çıkarken, giderler 3 katına çıkmış. Sonuç olarak stad GSye gelir-gider eşitliği sağlayabilecek gibi duruyor.

Diyeceksiniz ki 200M dolar borç ne olacak. Tmm riva belki 400M€ etmez ama çok rahat 200M$ı geçecektir. Muhtemel bir riva satışıyla GS şu anki borçlarını da kapatma durumuna geçebilecektir diye düşünüyorum.

Bu işlemler bir arada yapılmazsa yani mesela riva satılmadan borç kapatılmaya çalışılırsa, 200M$ ödenir belki beklenen gelirlerle ama 3-5 yıllık loca satışları, VIP koltuk satışları, 10 yıllık sponsor anlaşmaları falan borcu kapatmak için kullanılacağı için gelecek yıllar için gelir azalmış gibi gözükürken gide artacak. Sonuçta ortaya dediğin gibi borçlanma çıkacaktır. Bunun olmaması için giderleri arttırmak gerekir. Ömer abinin de dediğinden yola çıkarak basit bir mantıkla 5x elbette birkaç yılda önünde bulunan 3x yakalayacaktır. Tabii bu hızla gidilirse..