Quote Originally Posted by ABOOO View Post
Bir stad geliri bu kadar önemli kaynaksa dünya finansı hiç bilmiyormuş, yüzyıllar beri kaynak yaratmak için boşa uğraşmışlar.Stad finansı düzeltir ama zengin yapmaz.
Bu Galatasaray kadrosu seyirci çeken kadro değil, Lincoln'den bıkmış, sıkıntı yaratan kadro.
Bu noktada benimde soylemek istedigim birsey var.

Bugun Avrupa'da boy gosteren her sezon finali hedefleyen en az 10 tane klup var.
Bu kluplerin hangisinin stadyum kapasiteleri 25.000'inin altinda.

Bir kac gun once bana gore futbolun klupler bazindaki en buyuk kupasini kaldiran Barcelona'nin stadyum kapasitesi? Rakibi Man U'nun stadyum kapasitesi, Yari finalde eledikleri Chelsea ve Arsenal'in stadyum kapasitelerini goz onunde alirsak, futbol genis bir gelisme surecidir.

Galatasaray bu konuda biraz agir Fenerbahce ise biraz daha hizli ilerlemis olabilir, ancak sadece stadyum konusunda.

Galatasaray'in agir ilerlemesinin sebebi onunde gelirlerinin yaklasik 3/1 i alan AIG sirketiydi. Canaydin baskanliginin son doneminde bu kamburu etkisiz hale getirmeyi basardi. Simdi onumuzde Sportif A.S nin bilestirilmesi gibi yine buyuk bir engel var ama bu buyuk engel sadece 100 MN€'cuk (€ mu yoksa $ mi oldugundan emin degilim)

100 MN € az bir para mi tabiki degil. Ancak Barcelona'nin CL kupasii kaldirdigi gece kasasina 110 MN€ koydugunu dusunursek biraz sabir ile GS nin iyi yerlere gittigini objektij bir sekilde gozlemleyebiliriz.

FB yonetimi cok iyi isler basardi kabul, Anelka, Kejman, Carlos gibi dunya capinda yildizlar kazandirarak iyi isler basardi Turk futbolu adina. Ancak ayni yonetim CL de Ceyrek Final oynatan bir hocayi gonderip yerine dede yi getirince bu sezon olanlar oldu. Ayni hatayi GS Lucescu ile yapti.

Benim esas uzuldugum nokta, FB'nin finansal acidan cok iyi durumda oldugu, hic borcu harci olmadigi, stadyumun kendi tapulu maliymis gibi davranilmasidir. Boyle degil arkadaslar, Bugun Aziz Yildirim 11 yillik yonetiminde GS den daha ust seviyede bir basari elde edememisse bu basarisizliktir. Cunku butun dengeleri esitlemeye kalksak aaradaki farkin ne kadar buyuk oldugunu gorebiliriz.

Bu arada emin olmamakla beraber, Aziz Yildirim'in FB'nin yonetiminden cekilemesinin en onemli nedenlerinden biriside klubun borclarinin olmasidir.