1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    Mehmet Topalın tekniği konusunda sana katılıyorum fakat 9.3.0 datasını oynadınmı bilmem ama gerçekteki Topal ne ise oyundada %95 kadar aynısı.

composure(soğukkanlılık) düşük olduğu için baskı yemediği zaman çok güzel paslar çıkarıyor,toplu alıp ileri sürebiliyor, şut atıyor.

fakat biraz baskı yediğinde,eli ayağına dolaşıyor garip paslar,taca kadar giden şutlar atıyor

Tackling(top kapma) ya gelince 14 düşük bi değer gibi duruyor fakat work rate( çalışma oranı) 16 teamwork(takım oyunu) 17 Stamina(Yorulmama) 18 olduğu için maç başına 6-7 tackling ortalamasıyla oynuyor-ki gerçektede böyle

Mehmet Topal'ı fazla abartmayalım. Evet yetenekleri var ama kısıtlı;

Mehmet topal aklıyla değil fiziğiyle oynayan bi oyuncu; çok koşarak,rakibi boğarak, çoğu zaman hızı ve çabukluğu ile top kapan bi oyuncu.

Ayrıca çabucak yıkılmayan bi dengeye sahip.Ayakları yere sağlam basıyor yani.

Fakat maça tam konsantre olamıyor,beşiktaş maçındada gördüğümüz gibi her ne mevkiide oynarsa oynasın hiç bi oyuncu adam üstüne gelirken kendi kalecisine doğru hareket etmez,etmemeli.

Buda positioning(pozisyon alma) ve konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanıyor.

Frank rijkardın gelişi ile takım atak futbolu oynamaya daha fazla özen göstericek ve buda önde basmayı,alan savunmasını gerektirecek.

Rijkard'da Topaldaki yetenekleri farkeder ve güzel bi eğitimle onu adam ederse (aklını oyuna katmasını öğretsin yeter) işte ozaman senin dediğin değerlere ulaşabilir.

Ama şu an için zor görünüyor bu.Fakat olmayacak birşey değil,ben çok şeyler bekliyorum M.Topaldan...

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

En baştan başlayarak yorumunuzu cevaplandırmaya çalışacağım.

Compusure özelliği hakkında dediğiniz şey bende yeni bir fikir uyandırdı ve kısmen katılıyorum. Hatta katılıyorum diyebilir. Lakin bu durumda compusure ın düşük, passing özelliğinin yüksek olması gerekirdi. Zira baskı yediğinde(bunu inönü deki bjk maçında gördük) çok yakınındaki birine isabetli pas atamayabiliyor ama 60 metreden adrese teslim de pas atabiliyor. Görüşümdeki bu değişiklikten sonra passing 14, compusure 9-10 olmasını ideal bulurum.

Oyuna başladığımda ve mantıklı tavsiyeler sonucu ca sını 3 puan yükselttiğimdeki özellikler sizin oyununuzdakilerle biraz farklı herhalde. teamwork-stamina 16-17 civarlarında.

Tackling konusuna değinmek isterim. Mehmet Topal'ın isabetli bir top kapma yüzdesi olduğunu düşünüyorum. Bunu hem uzun bacaklarıyla hem de nispeten iyi önsezileriyle sağlıyor. Bu noktada tackling değerinin min 16, anticipation un ise minimum 13-14 olması kanısındayım.

Beşiktaş maçındaki yediği gole bakacak olursak ben orada konsantrasyon kaybının dışında pozisyon alma kabiliyetinin pek fazla etkisi olmadığını düşünüyorum. Burada konsantrasyon 12-13 ideal, positioning de minimum 14 olmalı.

Hız konusuna değinmek gerekirse de şunu söylemeliyim; Topal tüm hızına ulaştığında hızlı bir oyuncu fakat ani hızlanması-yani çabukluk- düşük bir oyuncu(fm de girilen özelliklerine göre). Bu sebeple de sizin dediğiniz biraz hatalı oluyor veya özellik yanlış...

Denge konundan bahsetmişsiniz de, kalburüstü avrupa takımlarından ligimize nazaran "astronmik" transfer teklifleri alan bir oyuncunun balance değeri 15 standardın üzerinde midir? Standart demişken S.Liege'de 20 milyon avroya Everton'a geçen M. Fellaini arkadaşımızın balance değeri 18, strength 20.. Aradaki uçurum kesinlikle göz ardı ediliyor..

Ayrıca M.Topal için son bir genelleme yapmalı hissettim kendimi(:P); Topal Bordeaux maçındaki talihsiz sakatlığı geçirmeseydi ve belki de Galatasaray'ın Kadıköy'de kupaya uzanmasına vesile olsaydı inanın bugün o değerler hakkında çok farklı konuşuyor olurduk, Topal'ı sadece lig maçlarına göre değerlendirmeyelim, Avrupa maçlarında ne kadar etkili olduğunu(fransa daki bordeaux maçı örneğin) unutmayalım.

Sizden cevap gelene kadar bu konuyla ilgileneceğim ama daha yazacağım çok mesaj var özellikle Galatasaray hakkında ..

Saygılar..

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    Ömer abi; Milan Baros hakkında bişeyler söylemek istiyorum.

Oyunumdaki datada(9.3.0) Baros'un konsantrasyon 10 olarak girilmiş.Bu oyunda çok düşük bi değer oluyor.

Kaleci topu ileri(Baros'a) atıyo,Baros sağına soluna bakıyo top yanına gelince farkediyor ancak.Gerçekte bu böyle değil.

Alamayacağını bilse bile en azından defansın yanında pozisyon alıyor,defansla boğuşuyor,onu bozmaya çalışıyor.Oyundaki bu değerle bunların hiçbirini yapmıyor.Çünkü topu fark edene kadar çok zaman geçiyor.

Sadece Kaleci ile deil maç içinde kendisine gelen pasları alma konusundada geç davranıyor,buda takımda pas hatasına neden oluyor.

İzlediğim kadarıyla Baros bu tip paslara karşı reaksiyonu yüksek bi oyuncu.

İleriki datalarda bu özelliği artırılır mı?

Evet, bu noktada size katılıyorum, Baros defansı çok yıpratan ve de topsuz alanda mücadele eden bir oyuncu. Eğer dediğiniz gibi bu özelliklik concentration ile ölçülüyorsa yüksek olması gerektiği kanısındayım..
    Last edited by ForCimbom : 15.Haziran.2009 at 17:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri