Originally Posted by
baristayfur
Mehmet Topalın tekniği konusunda sana katılıyorum fakat 9.3.0 datasını oynadınmı bilmem ama gerçekteki Topal ne ise oyundada %95 kadar aynısı.
composure(soğukkanlılık) düşük olduğu için baskı yemediği zaman çok güzel paslar çıkarıyor,toplu alıp ileri sürebiliyor, şut atıyor.
fakat biraz baskı yediğinde,eli ayağına dolaşıyor garip paslar,taca kadar giden şutlar atıyor
Tackling(top kapma) ya gelince 14 düşük bi değer gibi duruyor fakat work rate( çalışma oranı) 16 teamwork(takım oyunu) 17 Stamina(Yorulmama) 18 olduğu için maç başına 6-7 tackling ortalamasıyla oynuyor-ki gerçektede böyle
Mehmet Topal'ı fazla abartmayalım. Evet yetenekleri var ama kısıtlı;
Mehmet topal aklıyla değil fiziğiyle oynayan bi oyuncu; çok koşarak,rakibi boğarak, çoğu zaman hızı ve çabukluğu ile top kapan bi oyuncu.
Ayrıca çabucak yıkılmayan bi dengeye sahip.Ayakları yere sağlam basıyor yani.
Fakat maça tam konsantre olamıyor,beşiktaş maçındada gördüğümüz gibi her ne mevkiide oynarsa oynasın hiç bi oyuncu adam üstüne gelirken kendi kalecisine doğru hareket etmez,etmemeli.
Buda positioning(pozisyon alma) ve konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanıyor.
Frank rijkardın gelişi ile takım atak futbolu oynamaya daha fazla özen göstericek ve buda önde basmayı,alan savunmasını gerektirecek.
Rijkard'da Topaldaki yetenekleri farkeder ve güzel bi eğitimle onu adam ederse (aklını oyuna katmasını öğretsin yeter) işte ozaman senin dediğin değerlere ulaşabilir.
Ama şu an için zor görünüyor bu.Fakat olmayacak birşey değil,ben çok şeyler bekliyorum M.Topaldan...