Sezona deplasmanda kazandığımız galibiyetle ve lig kupasında terfi ederek başladık. Beklediğim iyi başlangıcın bir parçası gerçekleşmişti. Fakat sonrasında 9 maç üst üste kaybedip dibe vurduk. Oynadığımız oyundan memnundum ama bir türlü sonuç gelmiyordu.

Gerçi bu dönemde genelde ligin güçlü takımlarıyla oynadık, bunun da etkisi vardı. Örneğin Derby deplasmanında ilk devreyi 3-0 geride bitirdik, 2. devre müthiş bir dönüş yapıp maçı 3-3’e getirdik. Zorlu deplasmandan tam 1 puan almak üzereyken 90. dakikada gol yiyerek yenildik.

Kötü sonuçların ardından 2’li defanstan vazgeçip tekrar 4’lü defansa döndüm, klasik 4-4-2 oynamaya başladık. Bu değişimden sonra takım daha iyi oynayamaya da başladı, kaybetmeye devam etsek de.

Yine içeride kaybettiğimiz bir maç

Ve Bolton maçıyla kötü gidişe dur dedik. Mükemmel oyun ve gelen galibiyet moralleri düzeltti.

Sonrasında MK Dons galibiyeti, deplasmanda Preston’u farklı yenmemiz ligin dibinden kurtulmamızı sağladı. İlk 9 maçta aldığımız 8 yenilginin ardından kalan 14 maçta sadece 3 yenilgi aldık. Farklı kaybettiğimiz Burnley maçından sonra 2 maçta galibiyet alamasak da son maçta sahamızda Brighton’u rahat geçerek 30 puana ulaştık.

Geçmiş seneleri incelediğimde 55 puan ligde kalmaya fazlasıyla yetiyor hatta 50 puanla bile ligde kalınılabilir. Terfi içinse en az 70 puana ulaşmak şart. Takım iyi gidiyor, oyuncularımdan memnunum ama yine de terfi hedefi koymuyorum kendime çünkü mutlaka bir duraklama dönemine gireceğiz, bu nedenle ilk hedef 55 puana ulaşıp ligde kalmayı garantilemek.

Takımımdan yenilgiler aldığımız dönemde de memnundum. İlk devreye damgasını vuran Townsend oldu attığı 12 golle. Ama nazar değid kendisine, son maçtasakatlandı ve 2 ay oynayamayacak. Houghton’a biraz daha defansif olarak şans verdiğim için çok sayıda gol kaydedemedi.
İlk devrenin sürprizi ise Tottenham’dan kiraladığım Darren Brown oldu. Sezon sonu kadroya katmak için uğraşacağım.

Takımın en çok transfer teklifi alan oyuncusu olan Esposito’dan formayı kaptı. Şimdi kimi oynatayım sıkıntısı yaşıyorum, Esposito oynatıp, geliştirip en yüksek fiyata satabileceğim bir oyuncu, diğeri ise kiralık ama takıma katkısı çok fazla.

Şimdilik iyi gidiyor sezon, rahat şekilde yolumuza devam ediyoruz.