Abi 4 gözle bekliyoruz![]()
AFC Wimbledon ile kupalara devam
Büyük takımın başına geç
2024'de büyüklüğü kalmamış, günümüzün büyüklerini tekrar büyük yap
En başa dön, amatörden bir takım al
Türkiye Süper Ligi'nden bir takım al
Türkiye 1.Lig'inden bir takım al
Kulüp takımı çalıştırma, Brezilya ile devam et
Kariyeri bitir
Abi 4 gözle bekliyoruz![]()
Yeni sezonun bütçesi duyuruldu, yine bir değişiklik yok.
Kulüp zarar ediyor ve mutlaka oyuncu satmalıyım çünkü terfi ettiğimiz için sözleşmesi artan oyuncu sayımız bir hayli fazla ve haftalık maaş bütçesinin üzerindeyiz. Kulübün batmaması için sözleşmelerde indirime gidip, kabul etmeyenleri satacağım. Kulüp battığında puanımızın silinmeyeceğini bilsem önemli değil, belki paralı bir yönetim gelir, işleri düzeltir ama…
Bu arada sezon sona ermeden Angula, Lincoln ve takımda huzursuzluk yaratan bir oyuncumuzla daha yollarımızı ayırdık.
Transfer dönemi hareketli geçti, takımdan 10 oyuncu ile yollarımızı ayırdık ve şimdiye kadar 10 oyuncu transferi gerçekleştirdik. Maaş kesintilerini kabul etmeyen oyuncuları göndermek zorunda kaldım ayrıca gelecekte daha iyi bir fiyata satabileceğimiz oyuncularla da yollarımızı ayırdık.
Kulüp zarar ediyor ve maaş bütçesinin üzerindeyiz. Mecburen bu oyuncuları satarak hem bütçeyi düşürdüm hem de kulübün kasasına para girmesini sağladım. Bu sattığım oyuncuların parası bana transfer parası olarak bile dönmedi, düşünün kulübün halini.
Oğuzhan ve Steven bizim için büyük kayıp ama onlar oynadıkları futboldan sonra bu zor günümüzde bize para kazandırarak kulüplerine en iyi hizmeti yapmış oldular. Yüksek ücretli 2 kalecimizi satamadığım için kiralık gönderdim. Bazı gençleri de kadroda şişkinlik olduğu için kiralık gönderdim.
Para ile oyuncu sattık ama oyuncu alışımızda yine değişen bir durum yok. Bu sene gençlerden çok tecrübeli oyuncular ağırlıklı bir strateji izledim. Tamamen gelişmesini bekleyeceğim oyuncularla bu sezon kümede kalmamız çok zor olurdu. Bu sayede hem eldeki az sayıda yetenekli oyuncularımın gelişmesini sağlarken, kısa vadede de başarısızlıkları önlemek hedefim.
Geçen sezon defansı gençlere emanet etmiştim. 18-19 yaşındaki oyuncularla oynadık ama zaman zaman yaptıkları hatalar bize pahalıya mal oldu. Bu sene onları kiralık yollayıp deneyimli defans oyuncuları aldım.
Hem defans hem de gerektiğinde sağ kanatta oynayabilen bir oyuncu;
Genç oyuncu takımın savunmasında joker olacak, nerede ihtiyaç olursa orada deneyeceğim, şimdilik yedek.
Artık bu liglerin duayeni olmuş bir defans oyuncusu diyebiliriz kendisine;
Yine bu liglerde ömrü geçmiş bir defans daha. Yedek kulübesinde yer alacak;
Mutlu olmayan 2 kaleci ile yollarımızı ayrınca kaleye de takviye yapma ihtiyacı doğdu.
Doninger ve Oğuzhan’ın ayrılması ile ortaya çıkan orta saha sorununu gidermeye yönelik bir transfer;
Yine yaşlı ama takıma çok şey katacak bir oyuncu, takıma liderlik edecek isim;
Sağ kanatta tek oyuncumuz var, sıkıntı yaşamamak için gerçekleştirilen bir transfer;
Kanatlarda sezon içerisinde yaşayabileceğimiz sorunları göz önüne alarak kiralık olarak kadromuza kattık;
Sezon öncesi hazırlık maçları çok parlak geçmese de idare ederdi. Lige hazır mıyız onu da bilmiyorum, bekleyip göreceğiz. Ama iyi başlangıç yapmayı istiyorum. Bu ligde para çok, orta sıralarda ligi bitirirsek seneye çok daha kuvvetli bir kadro oluşturabilirim.
![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bu sefer rakipler güçlü Bolton , reading, wigan bakalım neler olacak
şükür kavuşturana..kardeş senin kariyer dewam etmeyince içimde bi sıkıntı oluyo.bence hedef premier ligde şampiyonluk gören ve senin adına stad yapan bi wimbledon olmalı
bu arada oyunculardan çok personelini güçlendirmeni öneririm.iyi bir gözlemci ve iyi bi kaç koç sana transfer ettiğin oyunculardan fazlasını kazandırır.bide uzakdoğu afrika ve doğu avrupa transfer piyasası senin için daha uygun olabilirdi.ekmek parasına oynatırdın garipleri![]()
Tam bende onu diyecektim rakiplerle aranda büyük fark hem maddi hem oyuncu kalitesi olarak sonuçta yıllarca premier ligde oynayan takımlara karşı ve de tanınmışlıkları üst seviyede terfi etmen büyük mucize olur orta sırada bile bitirmek başarıdır 2-3 sene burada kalman ve sonrasında terfi etmen kulübü çok sağlam yapar ve tek tek hedeflerin gelişir.
1.sene takımda orta sıraya yakın bir yerde bitirmek
2.sene ilk yılın vermiş olduğu maddi destekle bu sezonda orta sıra mücadelesi
3.sene takımın iyice ligi tanımış olması ve maddi olarakda kendini aşmış bir seviyeyle terfi etme mücadelesi bu sezon çıkmak sürprizde sayılmaz
4.sene eğer geçen sezon terfi edemezsen üzerine bu sezonda ekleyerek sağlam bir yapıyla premier adaylarından olursun.
Serkan abi bence bu kadroyla düşersin, çünkü bayağı zayıf transferler yapmışsın
Niye hatırlatıyorsun arkadaşım?
Bir maçta stadın resmini koyayım, resmen patates tarlası, koltukları 1000 arttırdılar ama zemini yenilemeyi düşünmüyorlar.Daha kulübün favorilerine giremedim, nasıl bir takım anlamadım.
Takım 7 adet koça izin veriyordu, bu sezon sayı 9'a çıktı ve koçlarda da değişikliğe gittim. Çalışma izni sıkıntısı olmasa çok genç oyuncu buldum Amerika'dan, Afrika'dan ama çalışma izni sıkıntı doğuruyor.
Terfi etmek zaten hayalin de ötesinde. Hatta orta sıraları da geçtim, direk düşme hattının üzerinde olsam bile yeter bana. Satılan oyuncular, tv geliri falan derken 1 milyonun üzerine çıktı takımın bütçesi. Zarar etmezsek seneye yüksek transfer bütçesi alırım diye düşünüyorum. Uzun vadeli plan yapmama düşüncesindeyim.Sonra hayal kırıklığı oluyor.
Kalitelisi geldi de ben mi kabul etmedim. En az 25-30 oyuncuya teklif yapmışımdır, kabul edenler ancak bunlar işte.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
zaten favori personel olmak o kadar kolay değil.dardanelsporla 8.sezonumdayım süper lige çıkıp 5. tamamladığım 3.sezon hariç sürekli şampiyonluklar aldım,4 veya 5.şampiyonluğum dardanelden bi lyon yarattım en son cl de çeyrek final oynadım legendary manager oldum ama daha kulubün faworilerine giremedim.sen bu kdr çabuk olsaydın benim içime dokunurdu..
forumda bi yerde okumuştum arkadaşın biri 2031 de belçikanın bi takımında kendi adına stad yaptırıyodu.dardanelle hedefim bu.oyunda bu duyguyu tatmak...
Sen uçurmuşsun Dardanel'i yahu, ben daha uğraşıyoruz, favoriler arasına girersem yeni stada benim adımı verirler kesin. Hem stadın yenileneceğine de eminim çünkü 6000 kişiyle ve patates tarlası gibi stadla -tabi çıkabilirsek- Premier lig şampiyonluğuna oynayamam.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bu sezon düşmezsen, yayın gelirleriyle beraber iyi bir para geçecektir eline. Onunla iyi transferler yapabilirsin.
bende newpot co ile oynamıştım zamanında premier e kadar çıkmıştım vay be anılarım tazelendi![]()
Serkan Benim Kariyerede Senin ki Gibi Bir Anket Koyarmısın ?
Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]
Serkan abi bu sene düşmemeye oyna arkadaşın dediği gibi yayın paralarıyla sağlam transferler yaparsın.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
ben bu sene ust sıralarda bitirirsin defansın defansif ortasaha oyuncuların ve ozellikle kalecin cok iyi, ama kanatlarda bence hala sıkıntı var. Townsend adındaki uzun forvetine noldu goremedim. Ama onu satmayıp geliştirirsen ileride 26 27 yasında milli takıma bile cıkabilir)
Henüz çok maç yapmadım, kötü başladık ama son 3 takım düştüğü için o son 3 arasında yer almayacağız diyebilirim, oynadığımız oyuna bakınca. Ha sürpriz olur da playofflara kalır mıyız bilemem ama öncelikli hedef sizlerin de dediği gibi finansı düzeltmek..
Soruyu ve şıkları istek konusuna yazarsan anket eklenecektir.
2-5-3 sisteminden vazgeçip 4-4-2'ye döndüm. Townsend'den de faydalanmak istiyorum. Kaptanımız Houghton üzerinde dursam da Townsend ondan daha başarılı olacak gibi duruyor. Eğer para konusunda sıkıntıya düşmezsek satmayı düşünmüyorum. Dediğin gibi kanatlar yetersiz ama geleceğe yatırım için bu 2 genç oyuncuyu oynatmaya devam edeceğim. 2 kanatta da oynayabilen uygun bir oyuncu bulursam kadroya katabilirim.
"YÜCE ATATÜRK"
finansın düzelmesi için tek tavsiyem oyncu satışı.gerisi fasa fiso..yayın gelirlerini beklersen premier lig şampiyonluğunu 2031 de görürüz bizaralığın sonlarında ümit milli takımları dolaş belçika isviçre gibi ülkelerde finansını rahatlatabilecek ucuz maliyetli yüksek potansiyelli oyuncuları serbest bulabilirsin.gerisi yetenekli antrenörlerine kalıyo zaten
7.5 - 8 m euro luk bir transfer senin finansını rahatlatır zaten.fransız ispanyol ve italyan oyuncuların çok büyük paralara gittiğini tecrübe ettim.fanti diye bi oyuncum italyan 30m euro ya milana sattımsan marinoyla seri a da oynadığım zaman konan diye bi fransızı juve ye 110 m euro ya satmıştım (ki bu benim oyun rekorum..)
anlatmaya çalıştığım senin için kırılma noktası oyuncunu uçuk bi bonservise satabildiğin andır![]()
Bunun için de tanınmışlığı arttırmak ve dikkat çekmek gerekiyor. Şu anda değeri 300 bin olan oyuncum bile yok kadroda ama başka büyük bir kulüpte oynayan oyuncuoardan daha iyi özelliklere sahip, 1-2 milyon değeri olan oyunculardan daha iyi olanlar var elimde. Burada kalıcı olursak, talipleri de olacaktır, iyi para verenler de olacaktır diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Devamını heyecanla bekliyoruz Serkan Abi..
Ne zaman gelcek o Premier Lig günleri![]()
Hala bekliyoruz.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Kariyer VİP kısma geçince hoca takımı boşladı, şöhret yaramadı sana Serkancım İngiliz hatunlarda güzel olmaz ama![]()
Kuzeye kaçıyorum ben buradan arada tatile.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Vay uyanık vay, şöför, yardımcı, hizmetçi vs... lazım mı ?
Yok yok, masrafları karşılayamam, kendi işimi kendim yapıyorum.
Akşama doğru gelişmeleri aktaracağım bu arada.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Sezona deplasmanda kazandığımız galibiyetle ve lig kupasında terfi ederek başladık. Beklediğim iyi başlangıcın bir parçası gerçekleşmişti. Fakat sonrasında 9 maç üst üste kaybedip dibe vurduk. Oynadığımız oyundan memnundum ama bir türlü sonuç gelmiyordu.
Gerçi bu dönemde genelde ligin güçlü takımlarıyla oynadık, bunun da etkisi vardı. Örneğin Derby deplasmanında ilk devreyi 3-0 geride bitirdik, 2. devre müthiş bir dönüş yapıp maçı 3-3’e getirdik. Zorlu deplasmandan tam 1 puan almak üzereyken 90. dakikada gol yiyerek yenildik.
Kötü sonuçların ardından 2’li defanstan vazgeçip tekrar 4’lü defansa döndüm, klasik 4-4-2 oynamaya başladık. Bu değişimden sonra takım daha iyi oynayamaya da başladı, kaybetmeye devam etsek de.
Yine içeride kaybettiğimiz bir maç
Ve Bolton maçıyla kötü gidişe dur dedik. Mükemmel oyun ve gelen galibiyet moralleri düzeltti.
Sonrasında MK Dons galibiyeti, deplasmanda Preston’u farklı yenmemiz ligin dibinden kurtulmamızı sağladı. İlk 9 maçta aldığımız 8 yenilginin ardından kalan 14 maçta sadece 3 yenilgi aldık. Farklı kaybettiğimiz Burnley maçından sonra 2 maçta galibiyet alamasak da son maçta sahamızda Brighton’u rahat geçerek 30 puana ulaştık.
Geçmiş seneleri incelediğimde 55 puan ligde kalmaya fazlasıyla yetiyor hatta 50 puanla bile ligde kalınılabilir. Terfi içinse en az 70 puana ulaşmak şart. Takım iyi gidiyor, oyuncularımdan memnunum ama yine de terfi hedefi koymuyorum kendime çünkü mutlaka bir duraklama dönemine gireceğiz, bu nedenle ilk hedef 55 puana ulaşıp ligde kalmayı garantilemek.
Takımımdan yenilgiler aldığımız dönemde de memnundum. İlk devreye damgasını vuran Townsend oldu attığı 12 golle. Ama nazar değid kendisine, son maçtasakatlandı ve 2 ay oynayamayacak. Houghton’a biraz daha defansif olarak şans verdiğim için çok sayıda gol kaydedemedi.
İlk devrenin sürprizi ise Tottenham’dan kiraladığım Darren Brown oldu. Sezon sonu kadroya katmak için uğraşacağım.
Takımın en çok transfer teklifi alan oyuncusu olan Esposito’dan formayı kaptı. Şimdi kimi oynatayım sıkıntısı yaşıyorum, Esposito oynatıp, geliştirip en yüksek fiyata satabileceğim bir oyuncu, diğeri ise kiralık ama takıma katkısı çok fazla.
Şimdilik iyi gidiyor sezon, rahat şekilde yolumuza devam ediyoruz.
"YÜCE ATATÜRK"
Bence hedefi 55 puan değil 70 puan koy 70 olmadı 65 puanla seni play off oynatırlar![]()
Yok 65 ile oynayan hiç olmamış.Şimdi hedefi yüksek koyup ulaşamazsam üzülmek var düşük koyup hedefin çok üstüne çıkarsam sevinmek var. Kendimi kandırıyorum işte.
Tabi ki playoff isterim ama çok zor gibi.
![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Hocam iyi Gidiyosun Bu YıL Cıkacaz Gibi Azda oLsa Umut Var![]()
Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]
23 hafta sonunda 6. Burnley ile aranda 8 puan fark var Serkan abi. Takımı birazcık toparlarsan playofflara kalabileceğini tahmin ediyorum![]()
Eğer bu sene çıkarsan yine çok paran olmayacak.Yeterli transferleri yapamayacaksın ve üst ligde büyük bir hüsran yaşayacaksın.Bence bu sene bekle.
Birde deneyimli değil kesinlikle genç oyuncu almalısın böyle bir takımda ki gelecekte oyuncuyu nakite çevirebilesin.Böyle bir takımı ne reklam gelirleri ne de bu sene başka bir gelir kurtarabilir.
Belki biraz da olsa finans düzelebilir ama oyuncu gelirleri olmadan takımın paralanması çok zor gözüküyor...