Ohhhh, vallahi ne kadar sevindim bilemezsiniz, 6 ay dediklerinde acayip üzülmüştüm, inşallah Semih'imiz Turkish Puyol, Turkish Terry olur.
Uzunca bir zamandır TSİ'de aktifliğim çok azdı. Fakat nacizane geri dönüşüm oldu bu
Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu resmi araştırma bölümünde çok sayıda mesaj atacağım çünkü 1-2 yılın birikimi var hasretle birlikte.
Çok kısaca bir yere değineceğim şimdilik zira 10-15 dakika sonra burada olmayacağım(bir işim var merak edenlere). O nokta şudur ki; (benim gözümde)Galatasaray başta olmak üzere birçok klüpte açıkça görülen bazı oyuncu hataları var. Ben Mehmet Topal'dan bahsetmek istiyorum ilk olarak. Oyuna başladıktan sonra tavsiyeler(bazı hatalar yüzünden) doğrultusunda Toapl'ın CA'sını 2-3 puan artırdığımızdaki özelliklere bakınca(bunu uzun uzadıya niye söylüyorum çünkü CA'nın ilk halinde durum çok vahim, hatırlayasınız diye) anticipation, positioning, bravery, concentration, marking, tackling gibi bir dm'de bulunması gerekn özellikler hep 11-12 puan dolaylarında -marking-tackling hariç(-(tabi bazıları 9-10 bazıları da 12-13[ama 13 yok galiba ya]). Sevilla gibi Valencia gibi takımların peşinde olduğu ve GS'nin geçen sene 7 milyon poundu reddettiği + TSL'nin tartışmasız en iyi ön liberosu bir oyuncunun bu özellikleri nasıl aldığını hayretle karşıladığımı belirtmek isterim. Özellikle tackling özelliğinin 17 den aşağı olmayacağını düşünüyorum o uzun bacakları sayesinde(marking minimum 14 olmalı ki zaten öyle galiba). son olarak teknik konusunda Topal'ın en az ayhan kadar teknik olduğunu düşünüyorum fakat paslarındaki bazı hatalrın ve oynadığı mevkinin bunu gölgelediği de aşikar. Lakin dediğim gibi çoğu ofansif TSL oyuncusundan daha yüksek tekniğe sahip Topal. Minimum 14-15 olmalı ancak oyuna başladığımızda 11 puan ile yine hayretleri üzerine topluyor özellik.
Şimdilik bu kadar, özellikle Galatasaray araştırmacısı olduğunu sandığım Ömer Ağabey(perpetua)'den açıklamalar bekliyorum.
Saygı ve sevgi dileklerimle,
İyi akşamlar..