9.3.0 datası yüklü bende.
Teamwork17
Work rate 16
Stamina 18
olarak girili. bunlar oyunda etkili değerler.Profil olarak diğer özellikleri kötü gibi görünsede maç içinde M.Topaldan alınan performans gerçekle eşdeğer
Yukarıdada belirttiğim gibi,oyunumdaki M.Topalın top kapma ortalaması maç başına yüksek değerler alıyor zaten.Tackling konusuna değinmek isterim. Mehmet Topal'ın isabetli bir top kapma yüzdesi olduğunu düşünüyorum. Bunu hem uzun bacaklarıyla hem de nispeten iyi önsezileriyle sağlıyor. Bu noktada tackling değerinin min 16, anticipation un ise minimum 13-14 olması kanısındayım.
ligde 4.00
avrupada 4.64
pas yüzdeleri
lig-%73
avrupada-&67
Ortalama puanı ise
ligde 7.33
avrupada 6.9
yani gayet sağlam bi istatistik yakalamış.
Beşiktaş maçında yaptığı tam bir fiyasko. Tamamiyle pozisyon alma eksikliğinden kaynaklı.eğer biraz anticipation(önceden sezme) olsaydı M.topalda,orda Yusufun kaleye gideceğini anlardı.O ise Yusuf sanki içeri pas çıkarıcakmış gibi düşünerek ceza sahası tarafını kapattı,yusufun önünü değil.Beşiktaş maçındaki yediği gole bakacak olursak ben orada konsantrasyon kaybının dışında pozisyon alma kabiliyetinin pek fazla etkisi olmadığını düşünüyorum. Burada konsantrasyon 12-13 ideal, positioning de minimum 14 olmalı.
Yani hem positioning hemde decisions(karar verme) yeteneği okadarda iyi değil.
Çabukluk derken kastettiğim şey,dengesi bozulsa bile topa hamle yapabiliyor.Ayaklarının reflexi iyi seviyede ama oyunda böyle bi değer olmadığı için çabukluk-çabuk hamle yapma olarak tanımladım...Hız konusuna değinmek gerekirse de şunu söylemeliyim; Topal tüm hızına ulaştığında hızlı bir oyuncu fakat ani hızlanması-yani çabukluk- düşük bir oyuncu(fm de girilen özelliklerine göre). Bu sebeple de sizin dediğiniz biraz hatalı oluyor veya özellik yanlış...
Eğer başka gözlemcilerle bizimkileri karşılaştırmaya kalkarsak arada çok fark olduğunu göreceğiz ztn.Denge konundan bahsetmişsiniz de, kalburüstü avrupa takımlarından ligimize nazaran "astronmik" transfer teklifleri alan bir oyuncunun balance değeri 15 standardın üzerinde midir? Standart demişken S.Liege'de 20 milyon avroya Everton'a geçen M. Fellaini arkadaşımızın balance değeri 18, strength 20.. Aradaki uçurum kesinlikle göz ardı ediliyor..
Bizim gözlemcilerimiz doğrudan yana,oyuncu bikaç maç iyi oynadı diye hemen profili doldurmamaktan yana-ki çok doğru bencede.
Birde şöyle bir durum var; ligimizin kalite değeri oyunda 14. Yani Mehmet topal'ın 14 alacağı her değer bizim ligimizde yeteri kadar iyi demek anlamına geliyor.
Bu durumda 15 tr liginin üstünde bi değer anlamına geliyor.
Eh haliyle Mehmet Topal avrupya gitmek isteyen bir oyuncu ve yeteri kadar potansiyeli var ve bunlarıda böyle önemli maçlarda göstermesi çok olası bi durum. Böyle maçlar sayesinde gözlemcilerimiz oyuncularımızı potansiyellerini belirliyorlar zatenAyrıca M.Topal için son bir genelleme yapmalı hissettim kendimi(:P); Topal Bordeaux maçındaki talihsiz sakatlığı geçirmeseydi ve belki de Galatasaray'ın Kadıköy'de kupaya uzanmasına vesile olsaydı inanın bugün o değerler hakkında çok farklı konuşuyor olurduk, Topal'ı sadece lig maçlarına göre değerlendirmeyelim, Avrupa maçlarında ne kadar etkili olduğunu(fransa daki bordeaux maçı örneğin) unutmayalım.
Sizden cevap gelene kadar bu konuyla ilgileneceğim ama daha yazacağım çok mesaj var özellikle Galatasaray hakkında ..
Saygılar..
Eğer son yamayı yükleyip oynadıysanız mehmet topalın iyi bir antreman programı ve düzenli ilk11 oynaması sonucu oluşacak profilleri gerçektende iyi seviyede..
.