1 ile 30 arası toplam 93 sonuç

Konu: 4-4-2 Hiç Bu Kadar İyi Olmamıştı! + Muhteşem Taktik Rehberi (Aylar süren çalışmalar)

Hybrid View

Peki rakip örneğin 4-2-3-1 le çıkarsa o 3lü yü tutacak kimse olmuyo hadi diyelim kanatlardakileri bekler tuttu amc hep boş kalıyo.4-4-2nin tek dezavantajı bu bence.Ben 3 yıldır FM oynuyorum hiç hava şartları gibi faktörleri dikkate almazdım kış aylarında takımda düşüş olunca şansızlığa bağlardım ama şimdi anladım rehberden.Bir de büyük takımlara karşı hangi taktikle maça başlayalım yani ne önerirsiniz?Rehbere bayağı emek verildiği belli ellerinize sağlık
    Last edited by blackwhiter : 24.Haziran.2009 at 02:14

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by blackwhiter View Post
    Peki rakip örneğin 4-2-3-1 le çıkarsa o 3lü yü tutacak kimse olmuyo hadi diyelim kanatlardakileri bekler tuttu amc hep boş kalıyo.4-4-2nin tek dezavantajı bu bence.Ben 3 yıldır FM oynuyorum hiç hava şartları gibi faktörleri dikkate almazdım kış aylarında takımda düşüş olunca şansızlığa bağlardım ama şimdi anladım rehberden.Bir de büyük takımlara karşı hangi taktikle maça başlayalım yani ne önerirsiniz?Rehbere bayağı emek verildiği belli ellerinize sağlık
    Dediğin taktiğe karşı beklerin ofansif oynamamalı. Ama bunu yaparken hücum ve savunma dengesini yeniden kurmak gerek. Yani beklerden aldığın ofansif rolü başka bir oyuncuya aktarmalısın. Mesela Beklerine destek rolü verirsin, MC (destek rolü olan) oyuncuna atak rolü verirsin. Altta anlattığım 2. çözüm bunun için uygun.

Rakip AMC oyuncusu boş kalmaz, eğer doğru hamleleri yaparsan.
    1.çözüm:
    MC (defansif olan) oyuncunla rakip AMC'ye adam markajı vermen yerinde olur. Opponent Instructions'tanda o oyuncunun özelliklerine göre gerekli talimatları verdiğin zaman gerekli önlemi almış olursun.
    2.çözüm:
    Gene aynı MC oyuncunu DMC ye, diğer MC oyuncunu AMC ye çekerek önlem alabilirsin. Gerekirse DMC'ye çektiğin oyuncunun top kapma ve alan daraltma gibi talimatlarında ufak oynamalar yapabilirsin.

Hava şartlarına gelince en dikkat etmen gereken çamurlu saha. Kesinlikle kısa pas oynatmamalısın, özellikle de savunma hattındaki oyunculara.

Büyük takımlara karşı o takımla arandaki güç dengesine bağlı bir mentalite ile çıkmalısın.
    Mesela Arsenal, Barcelona gibi rakiplere karşı Galatasaray'ın başında çıkmakla Denizlispor'un başında çıkmak arasında çok büyük fark var.
    Ben GS kariyerimde kendi sahamda ofansif taktiklerle çıktım o tür maçlara genelde. Ama Anadolu takımlarından birini yönetiyor olsaydım normal yada defansif bir mentalite ile kontratağa dönük oynatırdım.

Genede kendi sahandaki maçlarda çok ürkek olma, rakibin etkili silahlarını iyi analiz edip gerekli önlemleri alırsan şansın artar. (Hızlı forvetleri olan bir takıma karşı defans çizgisini geride kurmak gibi). Taktik komutlarda değişiklik yaparken takımı bir bütün olarak gör ve düşürdüğün yada arttırdığın her bir komut için diğer oyuncularda da aynı işlemi yap ki taktiğin bütünlüğü bozulmasın. Yani defansı geriye çekerken orta saha ve forvetleri ilerde bırakırsan bloklar arasında kopmalar olur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by almlyf69ali55 View Post
    deplasmanda chelsea ile maç yaptım ilk maçım taktğinle standartla başladm dk30da golü bldum ama brz balık gibiydi sora çekldm defansa son 10 dk çanakkale ye geçtim yendm evimdede elerim heralde ama gol balıktı:d
    Deplasmanda çok iyi sonuç, gol yememiş olman daha da güzel

Koyduğun resimden birşey anlaşılamadığı için yorum yapamadım
    Last edited by Walter Sakana : 24.Haziran.2009 at 02:36 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri