Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 60 arası toplam 60 sonuç

Konu: En çok taraftar Galatasaray'da

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Önemli olan sayı değil, işlevi.

Enterokinaz Misafir

o konuya bende katılıyorum. önemli olan taraftarın ne yaptığıdır, evinde oturup maç özetlerini izlemekle sadece seyirci olunur.

maddi destek olayında fenerbahçe taraftarı önde görünüyor, çünkü kulüp taraftarı nasıl etkileyeceğini biliyor. o konuda hemfikiriz sanırım.

diğer açıdan yaklaşırsak, tribün desteği olarak galatasaray'ın açık ara önde olduğuna inanıyordum. fakat ligde son haftalarda olanlardan sonra şüphe ile yaklaşmaya başladım. bizim taraftar profilimiz bu değildi çünkü. bordeaux maçında bayrak şov yapan, leverkusen maçında avrupa'ya adını tekrar hatırlatan koreografiyi gerçekleştiren, barca maçındaki efsane 3'lüyle tüm taraftarı coşturan ve daha niceleri.

zaman herşeyi gösterecek. taraftar sayısı çok da önemli değil, evet.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by erenbaba View Post
    Önemli olan ne kadar taraftar olduğu değil; taraftarın ne kadar bağlı olduğudur.Galatasaray taraftarına sözüm yok ama taraftar sayısının baz alınması pek doğru değil diye düşünüyorum.Zaten Galatasaray'ın taraftar kitlesi UEFA ve Süper Kupa döneminden sonra hızla arttı.

500 taraftarın olur 400'ü boştur, takımına sahip çıkmayan "sözde" taraftardır; 200 taraftarın olur, 150 tanesi takımını her daim destekleyen vefâkar taraftarlar kategorisine koyabileceğimiz taraftardır..Arada ki fark budur.Her daim 200'de 150'lik örnekte ki taraftar grubunu tercih etmişimidir.
    Özür dileyerek bir şey sormak istiyorum;
    burada kimse, en çok taraftar GS'de dolayısıyla en iyi takım Galatasaray, yada bu tip bir önermede bulunmadı. Sadece bir tespitte bulundu. Burada konuyu nereye çekmeye çalıştığını merak ettim?

Nesil
    2006

Fenerbahçe, İstanbul takımı. İstanbul'da Fenerbahçe önde olduğuna göre sorun yok. Buna ek olarak birde, Fenerbahçe taraftarı Fenerium'dan yaptığı alışveriş ile birinci sırada olduğundan sonra birinci olmasakda olur. Ekonomik olarak takımımıza büyük güç getiriyoruz.

Galatasaray'ın önde olduğu doğaldır. UEFA Kupasından sonra özellikle bayanlar Galatasaray'ı tutmaya başladı. Bunda şaşılacak bir durum yok.

Beşiktaş'ın hiçbir şehirde önde olmaması ilginç bir durum.

Trabzon'un da kendi şehrinde lider çıkması gayet doğal. Ama %72 az geldi bana.
    Last edited by Universal : 26.Haziran.2009 at 20:19 Reason: ek bilgi ekledim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Türkiye'nin nüfsunun yarısının,yarısının,yarısının,yarısının,yarısının baz alındığı bir ankete göre tartışmak,konuşmak ne kadar mantıklı?

Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama...

Aması belli zaten...
    Seçimler olurken sandıkların %7 si bile açılınca kimin kazanacağı büyük ölçüde belli oluyor ve o fark kapanmıyor..Bana kalırsa çok önemli..

Yani kalan 69 mn kişi beşiktaşlı çıkmayacak..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Zaten Anıl orda Bütük Türkiye oy kullansa Besiktas 1. Çıkar demiyo Farkındaysan '' Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama ... '' Diyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by I3esiktas View Post
    Zaten Anıl orda Bütük Türkiye oy kullansa Besiktas 1. Çıkar demiyo Farkındaysan '' Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama ... '' Diyor.
    Yok demediğinin farkındayım ben sonucun değişmeyeceğini bu doğrultuda ilerleyeceğini söylemek için örnek verdim..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Dikkate alınmayacak bir anket; Türkiye geneli değil sadece bilyoner.com'un üyeleri arasındaki durumu gösteriyor o kadar.(Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre)

Ayrıca erenbaba arkadaşın dediği gibi önemli olan çokluk değil kalitedir bağlılıktır.(
    İlginçtir bir sohbet sırasında Galatasaray ve Beşiktaş başkanları, Fenerbahçe seyircisinin kulübe katkısını övgüyle itiraf etmişlerdi)

Enterokinaz Misafir

Quote Originally Posted by Yataghan View Post
    Dikkate alınmayacak bir anket; Türkiye geneli değil sadece bilyoner.com'un üyeleri arasındaki durumu gösteriyor o kadar.(Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre)

Ayrıca erenbaba arkadaşın dediği gibi önemli olan çokluk değil kalitedir bağlılıktır.(
    İlginçtir bir sohbet sırasında Galatasaray ve Beşiktaş başkanları, Fenerbahçe seyircisinin kulübe katkısını övgüyle itiraf etmişlerdi)

katkı ile bağlılık farklı şeydir. fenerbahçe taraftarının kulübüne katkısını kimse inkar etmiyor zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

pes doğrusu..sitenin biri kuyuya taş atmıs..siz çıkarmaya çalısıyosunuz

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Eskiden hatırlarım. En çok taraftar kavgası yapılırdı.

Cevabı kesin yada değil ancak Galatasaray gibi görünüyor;

bu seferde taraftar değil yaptığı katkıya bakmak gerekir deniyor. İlerde Galatasaray taraftarı katkı yapar.

Bu seferde beni Galatasaraylı yapamadılar ya en çok taraftar onlarda olsa ne olur denir.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

İzmir, Manisa ve Bursa'da kesinlikle eminim ki Fenerbahçe taraftarı daha çok. Bizzat aylarca gördüğüm kaldığım tonlarca insan tanıdığım iller istanbul dışında. Ayrıca Beşiktaş taraftarı Çanakkale ve Balıkesirde Galatasaraydan daha çok.

Ayrıca Doğu illerindeki Fenerbahçeli sayısı beni şaşırttı. Özellikle sınır bölgeler.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Gerçekçilik ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor, Facebook'ta yapılan anketlerden farklı bir şey değil.Tartışmak bile abesle iştigal..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Enterokinaz Misafir

kesinlikle inanmak yersiz. 1.000.000 kişiyi kapsayan bir anketi tüm ülkeye mal edemez kimse. o yüzden kimse kendinden emin konuşmasın.

Nesil
    2009
    Yer
    TEKİRDAG

Bence doğrudur bu istatislikler ama Beşiktaş taraftarı takımına en çok sahip çıkan ve hermaç inönüy dolduran tek taraftır.

Sami yen 25 .000 kişilik olmasına rağmen derbiler dışında hep büyük boşluklar oluyor.

Saraçoğlunu zaten söylemeye gerek yok. Derbi olmadıgı sürece kesinlikle dolmuyor.(CL maçında doluyor)

Ama İnönü her maç dolu.

Bunu kabul etmek gerekir. Bu yüzden ben sayının pek önemli oldugunu düşünmüyorum.

Önemli olan çokluk dğeil , işlev bence.

TuNdRaLoWeR Misafir

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Özür dileyerek bir şey sormak istiyorum;
    burada kimse, en çok taraftar GS'de dolayısıyla en iyi takım Galatasaray, yada bu tip bir önermede bulunmadı. Sadece bir tespitte bulundu. Burada konuyu nereye çekmeye çalıştığını merak ettim?
    Konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum.Sadece örneklemeler yaparak objektif ve mantıklı bir yorum yapmaya çalıştım.Görmek istediğini gördüğün için yanlış anlamış olabilirsin bilemiyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Galatasaray'ın önde olduğu doğaldır. UEFA Kupasından sonra özellikle bayanlar Galatasaray'ı tutmaya başladı. Bunda şaşılacak bir durum yok.
    Bilyoner.com'a bayanlar üye zaten (:

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Enterokinaz View Post
    kesinlikle inanmak yersiz. 1.000.000 kişiyi kapsayan bir anketi tüm ülkeye mal edemez kimse. o yüzden kimse kendinden emin konuşmasın.
    kumarcı sayılarını takamam, kusura bakmayın

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Enterokinaz Misafir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    aynı şeyi savunduğumuza göre.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

aynı şeyi savunduğumuza göre.
    ima sandım, kusura bakma.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    buna benzer bi yorum yapacaktımda şimdi yanlış anlaşılır dedim sustum..çok yaşayasın

Not:Bende üyeyim Bilyoner'e

Bağlılık ve katkının farklı şeyler olduğu sorgulanmış fakat ikisi de birbiri ile alakalı bence.Sonuçta o takıma yürekten bağlıysanız,gidersiniz lisanslı ürün,forma alırsınız kulübünüze katkınızı yaparsınız..Laf olsun diye ben X takımını tutuyorum diyen, herhangi bir kimse ne o takımı takip eder,ne maçına gider ne gider lisanslı ürün alır.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

üniversitede istatistik okumuş birisi olarak bazı arkadaşların yorumları beni gülümsetti doğrusu. adamlar 1 milyon kişilik bir anket yapmış, size bu sayı az geliyor Türkiye 80 milyon desek, her 80 kişiden birisi bu ankete yanıt vermiş demektir, yani her hıncahınç dolu olan bir İETT otobüsünden 2 kişiye bu soruyu soruyorsun. bunu gözünüzde görsel hale getirebilmek için yaptım, şimdi bunu tüm Türkiye'de yaptığınızı düşünün, muazzam bir sayı olduğunu farkedeceksiniz. tabi doğruluğu tartışılır çeşitli nedenlerle orasını ayrı tutarım. mesela 1 milyon kişiye soruyor olman bu 1 milyon kişinin tüm Türkiye'yi doğru yansıttığı anlamına gelmez. diğer yandan ama seçtiğin örnek ne kadar büyükse doğruya da o kadar yaklaşırsın. doğru tarafları var yanlış tarafları var ama değişmez bir gerçek de var ki benim öğrenciliğim zamanında yapılan anketlerde dahil olmak üzere bu tür anketlerin neredeyse %60-70'inde Galatasaray önde çıkıyor.

Enterokinaz Misafir

galatasaray taraftarının türkiye'de sayıca en fazla olduğu bilinen bir gerçek fakat bunun illere göre dağılımı bence çokta doğru olmayabilir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Kimseyi kimseye bagladıgım yok , bazı kişiler takıma olan baglılıktan bahsetmişte zor gününde yanında olan felan onlar kendini bilmez bir kaç taraftar canım kimseye mal ettim yok.
    En kötü sezonda 35bin ortalamaya oynayan takımdan bahsediyorsunuz.
    Hadi neyse artık..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    galatasaray taraftarının türkiye'de sayıca en fazla olduğu bilinen bir gerçek fakat bunun illere göre dağılımı bence çokta doğru olmayabilir.
    Neresi gerçek?
    Gs araştırma yaptırsın, tabi önde çıkar.Parayı verne onlar.

Fb de üniversite gibi bir kuruma yaptırınca Fenerbahçe çıktı.

Eskiden beri Fenerbahçe'nin en çok sahip taraftara sahip olan kulüp olduğu söylenir.Her daim herkesten duydum, hala duyuyorum.Bilinen gerçek diye bir şey yok, herkes istediği gibi kabul ediyor, tek gerçek bu.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    üniversitede istatistik okumuş birisi olarak bazı arkadaşların yorumları beni gülümsetti doğrusu. adamlar 1 milyon kişilik bir anket yapmış, size bu sayı az geliyor Türkiye 80 milyon desek, her 80 kişiden birisi bu ankete yanıt vermiş demektir, yani her hıncahınç dolu olan bir İETT otobüsünden 2 kişiye bu soruyu soruyorsun. bunu gözünüzde görsel hale getirebilmek için yaptım, şimdi bunu tüm Türkiye'de yaptığınızı düşünün, muazzam bir sayı olduğunu farkedeceksiniz. tabi doğruluğu tartışılır çeşitli nedenlerle orasını ayrı tutarım. mesela 1 milyon kişiye soruyor olman bu 1 milyon kişinin tüm Türkiye'yi doğru yansıttığı anlamına gelmez. diğer yandan ama seçtiğin örnek ne kadar büyükse doğruya da o kadar yaklaşırsın. doğru tarafları var yanlış tarafları var ama değişmez bir gerçek de var ki benim öğrenciliğim zamanında yapılan anketlerde dahil olmak üzere bu tür anketlerin neredeyse %60-70'inde Galatasaray önde çıkıyor.
    Araştırmanın profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini de bilmeliydiniz.
    Kumar oynayanları sayısının hiçbir önemi yok benim için.Sadece bir ölçek kesime hitap eder bu..
    Last edited by Cengo : 27.Haziran.2009 at 04:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    TEKİRDAG

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    Ya o sormadıklarının çoğunluğu FBli yada BJKli ise ?

Sınıf tekrarı yaptın mı ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Sayım yaparken artık tuttuğunuz takım diye bişey ekleselerde kurtulsak şu gerçeklerle alakası olmayan anketlerden..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Sayım yaparken artık tuttuğunuz takım diye bişey ekleselerde kurtulsak şu gerçeklerle alakası olmayan anketlerden..
    gerçekle alakası olmayan mı ? neyse
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Enterokinaz Misafir

kimse gerçekçi bulmuyor ama herkes geriliyor bu başlık altında. nasıl bir çelişkiyse bu ? =)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O zaman yaşasın Çemişgezekspor...
    "YÜCE ATATÜRK"

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri