Önemli olan sayı değil, işlevi.
Önemli olan sayı değil, işlevi.
o konuya bende katılıyorum. önemli olan taraftarın ne yaptığıdır, evinde oturup maç özetlerini izlemekle sadece seyirci olunur.
maddi destek olayında fenerbahçe taraftarı önde görünüyor, çünkü kulüp taraftarı nasıl etkileyeceğini biliyor. o konuda hemfikiriz sanırım.
diğer açıdan yaklaşırsak, tribün desteği olarak galatasaray'ın açık ara önde olduğuna inanıyordum. fakat ligde son haftalarda olanlardan sonra şüphe ile yaklaşmaya başladım. bizim taraftar profilimiz bu değildi çünkü. bordeaux maçında bayrak şov yapan, leverkusen maçında avrupa'ya adını tekrar hatırlatan koreografiyi gerçekleştiren, barca maçındaki efsane 3'lüyle tüm taraftarı coşturan ve daha niceleri.
zaman herşeyi gösterecek. taraftar sayısı çok da önemli değil, evet.![]()
Fenerbahçe, İstanbul takımı. İstanbul'da Fenerbahçe önde olduğuna göre sorun yok.Buna ek olarak birde, Fenerbahçe taraftarı Fenerium'dan yaptığı alışveriş ile birinci sırada olduğundan sonra birinci olmasakda olur. Ekonomik olarak takımımıza büyük güç getiriyoruz.
![]()
Galatasaray'ın önde olduğu doğaldır. UEFA Kupasından sonra özellikle bayanlar Galatasaray'ı tutmaya başladı. Bunda şaşılacak bir durum yok.
Beşiktaş'ın hiçbir şehirde önde olmaması ilginç bir durum.
Trabzon'un da kendi şehrinde lider çıkması gayet doğal. Ama %72 az geldi bana.![]()
Last edited by Universal : 26.Haziran.2009 at 20:19 Reason: ek bilgi ekledim.
Zaten Anıl orda Bütük Türkiye oy kullansa Besiktas 1. Çıkar demiyo Farkındaysan '' Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama ... '' Diyor.
Dikkate alınmayacak bir anket; Türkiye geneli değil sadece bilyoner.com'un üyeleri arasındaki durumu gösteriyor o kadar.(Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre)
Ayrıca erenbaba arkadaşın dediği gibi önemli olan çokluk değil kalitedir bağlılıktır.(İlginçtir bir sohbet sırasında Galatasaray ve Beşiktaş başkanları, Fenerbahçe seyircisinin kulübe katkısını övgüyle itiraf etmişlerdi)
pes doğrusu..sitenin biri kuyuya taş atmıs..siz çıkarmaya çalısıyosunuz
Eskiden hatırlarım. En çok taraftar kavgası yapılırdı.
Cevabı kesin yada değil ancak Galatasaray gibi görünüyor;
bu seferde taraftar değil yaptığı katkıya bakmak gerekir deniyor. İlerde Galatasaray taraftarı katkı yapar.
Bu seferde beni Galatasaraylı yapamadılar ya en çok taraftar onlarda olsa ne olur denir.![]()
İzmir, Manisa ve Bursa'da kesinlikle eminim ki Fenerbahçe taraftarı daha çok. Bizzat aylarca gördüğüm kaldığım tonlarca insan tanıdığım iller istanbul dışında. Ayrıca Beşiktaş taraftarı Çanakkale ve Balıkesirde Galatasaraydan daha çok.
Ayrıca Doğu illerindeki Fenerbahçeli sayısı beni şaşırttı. Özellikle sınır bölgeler.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Gerçekçilik ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor, Facebook'ta yapılan anketlerden farklı bir şey değil.Tartışmak bile abesle iştigal..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
kesinlikle inanmak yersiz. 1.000.000 kişiyi kapsayan bir anketi tüm ülkeye mal edemez kimse. o yüzden kimse kendinden emin konuşmasın.![]()
Bence doğrudur bu istatislikler ama Beşiktaş taraftarı takımına en çok sahip çıkan ve hermaç inönüy dolduran tek taraftır.
Sami yen 25 .000 kişilik olmasına rağmen derbiler dışında hep büyük boşluklar oluyor.
Saraçoğlunu zaten söylemeye gerek yok. Derbi olmadıgı sürece kesinlikle dolmuyor.(CL maçında doluyor)
Ama İnönü her maç dolu.
Bunu kabul etmek gerekir. Bu yüzden ben sayının pek önemli oldugunu düşünmüyorum.
Önemli olan çokluk dğeil , işlev bence.
Bağlılık ve katkının farklı şeyler olduğu sorgulanmış fakat ikisi de birbiri ile alakalı bence.Sonuçta o takıma yürekten bağlıysanız,gidersiniz lisanslı ürün,forma alırsınız kulübünüze katkınızı yaparsınız..Laf olsun diye ben X takımını tutuyorum diyen, herhangi bir kimse ne o takımı takip eder,ne maçına gider ne gider lisanslı ürün alır.
üniversitede istatistik okumuş birisi olarak bazı arkadaşların yorumları beni gülümsetti doğrusu. adamlar 1 milyon kişilik bir anket yapmış, size bu sayı az geliyorTürkiye 80 milyon desek, her 80 kişiden birisi bu ankete yanıt vermiş demektir, yani her hıncahınç dolu olan bir İETT otobüsünden 2 kişiye bu soruyu soruyorsun. bunu gözünüzde görsel hale getirebilmek için yaptım, şimdi bunu tüm Türkiye'de yaptığınızı düşünün, muazzam bir sayı olduğunu farkedeceksiniz. tabi doğruluğu tartışılır çeşitli nedenlerle orasını ayrı tutarım. mesela 1 milyon kişiye soruyor olman bu 1 milyon kişinin tüm Türkiye'yi doğru yansıttığı anlamına gelmez. diğer yandan ama seçtiğin örnek ne kadar büyükse doğruya da o kadar yaklaşırsın. doğru tarafları var yanlış tarafları var ama değişmez bir gerçek de var ki benim öğrenciliğim zamanında yapılan anketlerde dahil olmak üzere bu tür anketlerin neredeyse %60-70'inde Galatasaray önde çıkıyor.
galatasaray taraftarının türkiye'de sayıca en fazla olduğu bilinen bir gerçek fakat bunun illere göre dağılımı bence çokta doğru olmayabilir.
En kötü sezonda 35bin ortalamaya oynayan takımdan bahsediyorsunuz.
Hadi neyse artık..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Neresi gerçek?
Gs araştırma yaptırsın, tabi önde çıkar.Parayı verne onlar.
Fb de üniversite gibi bir kuruma yaptırınca Fenerbahçe çıktı.
Eskiden beri Fenerbahçe'nin en çok sahip taraftara sahip olan kulüp olduğu söylenir.Her daim herkesten duydum, hala duyuyorum.Bilinen gerçek diye bir şey yok, herkes istediği gibi kabul ediyor, tek gerçek bu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Araştırmanın profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini de bilmeliydiniz.
Kumar oynayanları sayısının hiçbir önemi yok benim için.Sadece bir ölçek kesime hitap eder bu..
Last edited by Cengo : 27.Haziran.2009 at 04:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Sayım yaparken artık tuttuğunuz takım diye bişey ekleselerde kurtulsak şu gerçeklerle alakası olmayan anketlerden..![]()
kimse gerçekçi bulmuyor ama herkes geriliyor bu başlık altında. nasıl bir çelişkiyse bu ? =)
O zaman yaşasın Çemişgezekspor...
"YÜCE ATATÜRK"