Öyle düşünüyorum ki olaya taraftar gözüyle yaklaşmayan herkes Nihat'ı tartışabilir, tartışmalıdır da. Zira bu tartışmalar (haksız eleştiri olmadıkça) Nihat'a fayda getirir. Yeniden toparlanmasına ön ayak olur.
Nihat son döneminde ne yazık ki "hiçbirşey" yapmadı. Sürekli sakatlıklarla boğuşan, özgüven sorunu yaşayan bir oyuncu haline geldi. Milli takımda inanılmaz beğendiğim Nihat'ı Euro 2008'de çok eleştirmiştim. Çek Cumhuriyeti maçında son anlarda ortaya çıkan Nihat gerçek Nihat'tı.Onun haricindeki Nihat ise hayal kırıklığı oldu.
Villarreal'in Nihat'ı göndermesinin sebepleri de bunlardı. Sociedad'daki performansından dolayı kulübe zarar getirecek bir maaş yapısı vardı. Bu külfetten dolayı da ucuz bir bonservis bedeliyle satma yoluna gitti V'real.
Nihat'ın bundan sonra yapacakları kariyeri açısından önemli. Bu saatten sonra yeniden Avrupa'ya gideceğini düşünmüyorum. Beşiktaş taraftarının Nihat'a kesintisiz destek olup sorunlar yaşayan bu oyuncuyu futbola döndürmesi lazım. Eski formunu yakalaması tabi ki zor olacak hatta belki de yakalayamayacak. Ancak en azından Türkiye standartlarının biraz üzerine çıkabilmesini sağlamalı Beşiktaş taraftarı.
Ben Nihat'ın dönüşünü Hakan Şükür'ün Türkiye'ye son dönüşüne benzetiyorum. Hakan zaman zaman eleştirilse de son dönüşünde Türkiye standartlarına göre değerlendirdiğimizde iyi bir performans sergiledi. Dilerim Nihat da böyle bir toparlanma sürecine girer ve Milli takıma uzun zamandır yapmadığı katkıyı yapmaya başlar...