Quote Originally Posted by perpetua View Post
Emre Gungor iki sene once cikmadi. Ankaragucu takiminda 3 yil oynayip, kaptan olduktan sonra Galatasaray'a geldi.

CA degerindeki hizli yukselme daha cok o donemde Ankaragucu arastirmacimiz olmamasi ve bu nedenle de oyunculari olmasi gerektigi gibi yansitamamamizdan kaynaklaniyordu.

Mesela soyle ornek vereyim.

Besiktas Ridvan'i aldi Karsiyaka'dan.

Eger Karsiyaka'yi yakindan takip eden arastirmacimiz olmasa belki de sadece 80-90 CA ile gelecekti. Yarim donem izleme firsati bulduktan sonra ise buyuk oranda yukselecekti. Ancak Karsiyaka'yi takip eden arastirmaci oldugu icin buyuk bir CA yukselmesi ihtiyaci olmayacak Ridvan'in (belki de oynadigi futbol ile daha da yuksek seviyede olmasi gerektigi ortaya cikacak, bunu da bilmiyoruz).

Besiktas'a 80 CA'li olarak gelen Ridvan'da oynama yapmayip 1-2 sene beklememiz karsisinda ne gibi yorumlar yapardin ben de cok merak ediyorum acikcasi.

Emre Gungor'u pekala 138-139'a cikartip Toraman seviyesinde yapabilirdik, basit bir Milli takima secili, demek ki daha iyi oyuncu mantigi ile. Ancak 132'de biraktik.
abi birincisi ben kesinlikle ridvani tanimadigim icin yukselme ve emre gungor gibi direk ilk senesinde sisirme beklemiyorum. daha 18 yasinda 91 dogumlu benim tanimadigim sadece 1-2 macini izledigim bir oyuncu.benim dusuncemin objektif oldugunu ve besiktas taraftari oldugum etkisinde yaptigimi dusunmez isen( ki burasi arastirma forumu,forzabesiktas degil) daha iyi olur ki yorumlarima on yargiyla yaklasmamani saglar.

ikincisi ben emre gungorun kotu futbolcu veya yetersiz futbolcu oldugunu soylemedim, emre gungoru gs de 11 oynadigi donemde euro 2008 dede yeteri kadar izledigimi dusunuyorum. bu kadar ibrahim toramana yakin olmasinin ya emre gungorun sisirilmesi yada ibrahim toramanin kotu gosterilmesinden kaynaklandigini dusunuyorum. gercek hayatta toraman servet ile birlikte en iyi 2 turk stoperden birisi. zaten toramanin 138 ca dan daha fazlasini hakettigini dusunuyorum o ayri tartisma konusu. emre gungor icin ise keske biraz daha izleyip ona gore duzenleme yapsaydiniz daha mantikli olurdu bana gore. emre gungor ileride cok iyi bir stoper olabilir ama su anda 132 ca yi hakkettigini dusunebilecegim kadar istikrarli uzun sureli oyununu izlemedim.