1 ile 30 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    abi birincisi ben kesinlikle ridvani tanimadigim icin yukselme ve emre gungor gibi direk ilk senesinde sisirme beklemiyorum. daha 18 yasinda 91 dogumlu benim tanimadigim sadece 1-2 macini izledigim bir oyuncu.benim dusuncemin objektif oldugunu ve besiktas taraftari oldugum etkisinde yaptigimi dusunmez isen( ki burasi arastirma forumu,forzabesiktas degil) daha iyi olur ki yorumlarima on yargiyla yaklasmamani saglar.

ikincisi ben emre gungorun kotu futbolcu veya yetersiz futbolcu oldugunu soylemedim, emre gungoru gs de 11 oynadigi donemde euro 2008 dede yeteri kadar izledigimi dusunuyorum. bu kadar ibrahim toramana yakin olmasinin ya emre gungorun sisirilmesi yada ibrahim toramanin kotu gosterilmesinden kaynaklandigini dusunuyorum. gercek hayatta toraman servet ile birlikte en iyi 2 turk stoperden birisi. zaten toramanin 138 ca dan daha fazlasini hakettigini dusunuyorum o ayri tartisma konusu. emre gungor icin ise keske biraz daha izleyip ona gore duzenleme yapsaydiniz daha mantikli olurdu bana gore. emre gungor ileride cok iyi bir stoper olabilir ama su anda 132 ca yi hakkettigini dusunebilecegim kadar istikrarli uzun sureli oyununu izlemedim.
    Yukseltilmesinde sorun yok, oldugu seviyede sorun var o zaman.

Peki ilginc bir kac soru sorayim bu durumda..

Egemen ile Ibrahim Toraman arasinda ne fark var? Yani Ibrahim Toraman neden Egemen'den X puan daha yuksek CA sahibi olmasi uygun?

Ya peki Eren Gungor ile Ibrahim Toraman arasindaki CA farki ne olmali?

Ya peki 133 CA'li Bekir Iretegun?

Ya Ceyhun Gulselam? Ya Ibrahim Kas?

Peki Emre Asik?

Ya da Hakan Balta?

Zira bu oyuncularin hepsi Ibrahim Toraman'a tercih edildi. Emre Asik disinda hepsi Toraman'dan daha genc olmasina ragmen. Her ne kadar onlarin yasindaki Toraman'in onlardan daha yuksek CA'ya sahip olmasina ragmen (3-4 yil once de Toraman 135-140 arasi CA sahibi idi ve bu oyuncularin hepsi Toraman'dan daha genc).

Acikcasi Ibrahim Toraman'i kadroya almama tercihini Fatih Terim'in Ibrahim Toraman'a gicik oldugu icin yaptigi konusunda kesin emin olamiyorum. Ozellikle onemli maclarda izledigim Ibrahim Toraman:

1. Ikinci Galatasaray macinda Kewell'in golu tamamen Toraman'in yerini bos birakmasi ve de topu kapamamasindan,
    2. Ikinci Fenerbahce macinda Guiza'nin golu Toraman'in yerini bos birakip sonra Guiza'yi kacirmasindan,
    3. Ilk Galatasaray macinda Baros'un ikinci golunde yer tutmak yerine topun oldugu yone dogru - orada oyuncu olmasina ragmen - yonelip arkasini bos birakiyor,
    4. Ilk Galatasaray macinda Servet!'den calim yemesi (iceriye kat etme yolunu kapatmak yerine cizgiyi kapatiyor - herhalde Servet yanindan basip gidip sonra da milimetrik orta yapacak diye korktu) Lincoln'un penalti pozisyonuna yol aciyor,
    5. Ilk Fenerbahce macinda korner atisinda Selcuk'u tutmasi gereken Toraman ama hem once Selcuk'u kaciriyor hem de kafaya cikmaya gec kaliyor.

bunlari yapmis.

Liverpool macinda (veritabaninda hizi 12 olan) Voronin'i hem pozisyon hatasi yapip kaciriyor, hem de arkasindan yetisemiyor. Babel'in gollerinden birisinde topu rahat bir sekilde taca atmak varken gidip rovesata deneyerek uzaklastirip bir bakima kendi kalesine gol atiyor.

Cok acik konusmak gerekirse bence Ibrahim Toraman Sabri'nin stoper versiyonudur. Futbol zekasi oldukca kit, mucadelesi ile zaaflarini kapatmaya calisan bir oyuncu Toraman.

Acik ara Turkiye'nin en iyi ikinci stoper'i olmasini istiyorsunuz. Ben de diyorum ki ya Bekir, ya Ceyhun, ya Eren, ya Emre, ya Hakan Balta ne olacak? Ben diyorum ki Ibrahim Toraman oldukca demode bir stoperdir. Bu nedenle Milli takim kapisi kapalidir. Bu nedenle de ayni seviyeye gelinmesi, gecilmesi pek de zor bir stoper degildir.

Ancak bu demek degildir ki Ibrahim Toraman kotu bir oyuncudur. Ibrahim Toraman pekala yararli bir oyuncudur. Her takima da Ibrahim Toraman gibi mucadeleci oyuncular lazimdir.

Ancak 1.79 boyunda ve hava hakimiyeti kisitli olan, surekli pozisyon hatasi yapan, adam kaciran, bir stoper icin bile cok zeki olmayan bir oyuncu eger Turkiye'nin acik ara en iyi ikinci stoper'i ise, vay halimize demekten baska bir sey kalmiyor bana.

Tabii sonucta karar Koray'a ait. Benim kisisel dusuncem, Toraman'in yukarida ismini verdigim oyunculardan pek daha fazla gelismis olmadigidir. Hatta Besiktas gibi Sampiyonlar Liginde oynayacak bir takimin stoper pozisyonunda Ibrahim Toraman'i oynatmasi buyuk bir zaaf olacaktir (tipki ayni durumdaki bir takimin Gokhan Zan'i oynatmasi gibi). Tabii zaman gosterir bu konuda hangi dusuncenin dogru olacagini.
    Last edited by perpetua : 30.Haziran.2009 at 08:58

Mesaj Yetkileri