Takım Ortalama Yaşı Çok Gençmiş Hepsi Yetenekli Oyuncular Ama Büyük Maçları Kaldırması Zor Görünüyor Antreman Programın Çok Güzel.
Takım Ortalama Yaşı Çok Gençmiş Hepsi Yetenekli Oyuncular Ama Büyük Maçları Kaldırması Zor Görünüyor Antreman Programın Çok Güzel.
HAZIRLIK MAÇLARI SONUÇLARI
Hazırlık döneminde transferlere odaklandığım için maçlara gene asistanım çıktı. Maç programını da kendisi yapmıştı sadece son 4 maçı ben ekledim.
Donkor attığı 7 golle hazırlık döneminin yıldızı olurken Moritz ve Sylla'da son derece etkiliydiler. İyi bir hazırlık dönemi olduğunu düşünüyorum.
![]()
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
PREFFERED MOVES
Geçen sezonun 2.yarısında takımdaki bazı oyunculardan özelliklerine paralel olarak maçlarda daha etkili olmalarını sağlayacağını düşündüğüm "preffered moves"lar konusunda kendilerini geliştirmelerini istemiştim.
Bu oyunculardan bu isteğime olumlu yanıt veren Sylla ve Yenal antrenmanlarda çok çalışarak istediğim prefferde moves'ları kazandılar.
MİCHEL SYLLA - Forvet : Sylla'dan isteğim ceza alanında topla buluştuğunda Thierry Henry tarzı plase vuruşlar yaparak gol bulmasıydı. Bu tür vuruşları yapabilmek için bir oyuncunun sahip olması gereken özellikler (kırmızı daireler içindekiler):
1- Teknik : Teknik bir vuruş olduğu için bu özelliğin iyi olması gerekir
2- Bitiricilik : Son vuruş (gol vuruşu) olduğu için bu özelliğinde iyi olması gerekir
3- Soğukkanlılık : Bu özellik ne kadar yüksekse diğer özelliklerle etkileşimli olarak gol atma şansı artar.
4- Özel yetenek : Beklenmedik anda beklenmedik şeyler yapma özelliği olduğundan oyuncunun rakip savunma ve kalecinin beklemediği anda şut çıkarması için bu özellik yüksek olmalıdır (ama şart değil).
5- Karar verme : Doğru anda doğru kararı (pas verme, şut çekme yada top sürme gibi) verebilme önsezisine sahip olmalıdır.
Sylla'nın yukarda saydığım özelliklerden soğukkanlılık ve karar verme dışındaki özelliklerinin iyi derecede olduğunu görüyoruz. Bu 2 özellik ise tecrübe kazandıkça yükselteceği özellikler, yaşı henüz çok genç.
YENAL TUNCER - Sol Kanat : Yenal'dan ise topla buluştuğunda sol kanattan dripling yapmasını istedim. Atletik bir oyuncu olduğu için tekniksel özellikleri pek iyi olmasada başarılı olabileceğini düşündüm. Gereken özellikler:
1- Teknik: Bir oyuncunun iyi top sürebilmesi için tekniğinin yüksek olması gerekir.
2- Top sürme: İstediğimiz sol kanattan top sürmesi olduğuna göre doğal olarak bu özelliğininde yüksek olması gerekir.
3- Hız / Hızlanma: Bir kanat oyuncusu için çok önemli bir özellik, geçtiği bir rakibinin tekrar kendisine yetişememesi yada oyuncunun bazı pozisyonlarda rakibini topla değilde hızıyla geçebilmesi için bu 2 özellik yüksek olmalıdır.
4- Çeviklik: Atletik bir oyuncu hiç beklenmedik ani dönüşler yapabilir ve futbol deyimiyle rakibinin belini kırar.
5- Dayanıklılık: Kanat oyuncularınd yüksek olması gereken bir başka özellik. ne kadar yüksek olursa oyuncu maç içinde o kadar çok kanat bindirmesi yapabilir.
6- Özel yetenek: Bir oyuncunun tekniğini maksimum oranda kullandığı paralel bir özelliktir.
Yenal'ın profiline baktığımızda saydığımız bu özelliklerden top sürme dışındakilerin yeterli düzeyde olduğunu görüyoruz. Bank Asya 1.ligde takım arkadaşı Fatih'ten sonra ligin en iyi top süren 2.oyuncusu olması tamamen bu özelliklerine bağlı birşey.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hacettepe dediğin gibi, Sivas ise kadrosunu korumuş Bir tek Mehmet Yıldız'ı Lyon'a satmışlar. Konyadan Tehoue GS'den Serkan Çalık gibi transferleri var.
Last edited by Walter Sakana : 30.Haziran.2009 at 05:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014