1. MAÇ

MAÇ ÖNCESİ

Süperligdeki ilk maçımızda son şampiyon Beşiktaş ile İstanbul İnönü stadyumunda karşılaşıyoruz. Transfer döneminde kadromuzu pek güçlendiremedik ve sezona sıkıntılı başlıyoruz. Böylesi zorlu bir maça savunmanın belkemiği Sho Munakata ve orta alanın toparlayıcısı kaptanımız Kerem Şeras'tan yoksun olarak çıkıyoruz.

Son şampiyon ve ev sahibi Beşiktaş maça açık ara favori olarak çıkıyor. Karşılaşmayı Ankara bölgesi hakemi Bünyamin Gezer yönetecek.
Beraberliğin bile çok düşük bir olasılık olarak düşünüldüğü maç öncesi Beşiktaş'ın kurt hocası Mustafa Denizli;
"Gabi Huri için sempati duyuyorum, İskenderun Demirçelikspor'u ligde tutmak için verdiği mücadelenin zorluğunu biliyorum ve onun yerinde olmak istemezdim"
derken ayrıca; Cumartesi günkü maçta rakiplerinin gözünün yaşına bakmayacaklarının da altını çizdi.

KADROLAR ve TAKTİKLER

Bu maça çıkarken yukarda da yazdığım gibi en önemli 2 oyuncum sakat oldukları için yoktu. Ayrıca kalede kimi oynatacağım konusunda uzun süre kararsız kaldım. Volkan azda olsa Süperlig tecrübesi olan bir kaleciyken Lambo ise hazırlık döneminde müthiş çalışıp özelliklerini bir hayli geliştirdi.
Volkan hava hakimiyeti ve top kavrama açısından, Lambo ise defansla iletişimi ve refleksleriyle önplana çıkıyorlardı.
Maç saatinde son tercihimi Lambo'dan yana kullandım.

Beşiktaş'ın taktik dizilimine bakınca Delgado'yu hem oyun kurucu hemde sürpriz golcü olarak kullanmaları muhtemel. Dolayısıyla bu oyuncuyu etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Kanatlarda Neill ve Tello gibi iki çalışkan oyuncu var ve bu oyuncular gerek defansif gerek ofansif anlamda etkili isimler. Tello ayrıca duran toplarda çok tehlikeli, dolayısıyla kalemize yakın yerlerde fazla serbest vuruş şansı vermemeliyiz. Orta sahalarında genç Olgun (regen) A takım formasıyla ilk maçına çıkıyor ve pek çekindiğimiz bir oyuncu değil. Adem önlibero tarzı bir oyuncu. Dolayısıyla bu iki oyuncuya özel önlem almaya gerek yok. Forvetlerine gelince, Bobo marke edilmesi zor bir isim. Hem havadan, hem yerden etkili komple bir forvet oyuncusu. Batuhan ise hava toplarındaki etkinliğiyle ön plana çıkan genç bir yıldız. Savunmada oynatacağımız oyunculara çok iş düşecek.

Kendi kadromuza gelince; dörtlü bir defans bloğu ile maça başlıyoruz ve bu dörtlüden hiçbiri ileri çıkmayacak. Orta alandaki Enis, Delgado'yu tutmakla görevli. Yanındaki yeni transferimiz Moritz ise oyunu iki yönlü oynayacak. Kanat oyuncularımız rakip her bir kanadını tek bir oyuncuya emanet ettiği için daha rahat oynayacaklar. Forvet hattında Donkor hem hızlı hem havadan etkili bir oyuncu, orta alana dönük oynayacak. Partneri Sylla ise hızıyla ön plana çıkıyor ve en uçta oynayacak. Hazırlık döneminde çok formda olan bu ikiliden çok şeyler bekliyorum.
Oyun sistemimiz rakibi geride karşılayıp defanstan direkt paslarla hızlı çıkmak ve ilerde topu yere indirip iki hızlı forvetimizle gol bulmaya çalışmak üzerine kurulu.