Youth setup'in ilgisi yok demiyorum.
Sadece youth setup'in etkisi sandiginiz kadar buyuk degil. Potansiyel sahibi oyuncu cikmasi da biraz sans.
Dahasi, yuksek potansiyelli olup diger bazi kisisel ozellikleri dusuk oyuncular cikarsa bu oyuncularin potansiyellerine erisememe ihtimali de yuksek. Yani newgen oyuncularda oyuncular yuksek potansiyelli olsa da gelisememe ihtimalleri var. Oynadigi takim, beraber calistigi antrenorler gelisimi cok etkileyebiliyor.
3. luk sansa alinmadi pek tabii. Oyuncular buyuk ozveri ile oynayip, rakip takimlardan daha fazla isteyerek oralara geldiler. Ancak bunu kalite (CA) ile karistirmamak da lazim. Zira kaliteli takim da 35 mac ust uste kazanip, 36. macta yenilebilir. Onemli olan o ust uste basarilari getirebilmek. Kisa donemli basarilar ust duzey kalitenin gostergesi olmaktan daha cok, dogru zamanda dogru hamleleri yapabilmenin gostergesidir bence. Ancak uzun donemde takimlarin genel kalitesi, yetenegi ortaya cikar.Galatsarayın altyapısı hakkında kabullenmediğim birşey yok. Aksine bende sizinle aynı fikirdeyim. Ancak bazı spor yazarları gibi şansa alınmış 3.lükler tarzında konuşunca bende o cümleyi kurdum.
Ozel mesajda da yazdim bunu. Neden boyle yazarak sormak, veya bence boyle olmali deyip nedenini anlatmaya calismak ile zayif yapiyorsunuz, kotu yapiyorsunuz arasinda fark var. Dostca yaklasilirsa, aldiginiz cevabin da dostca olmasi icten bile degil. Zira internet ve yazili ortamda insanlarin hislerini algilamak oldukca zor. Yazis bicimi, secilen kelimeler ozenli olmazsa tum iyi niyetinizle yazmis olsaniz bile karsinizdakinin bunu boyle algilamasini da saglayamazsiniz.Eleştiri geldiğnde neden bu kadar agrasifleşip iğneleyici laflar söylemenizide anlamış değilim. Sadece ben değil başka insanlarda eleştiriyor. Geriye dönün 23 sayfayı bir gözden geçirin. Benim yaptığım eleştirinin çok daha ağırlarına maruz kaldınız bazen. Ancak kimseye hikayeden konuşuyorsun dediğinizi görmedim![]()
Ceza verdigimi bile animsamiyorum. Acikcasi cevap yazdigim cok kisinin kim olduguna bile dikkat etmeden, yazdiklarina dikkat etmeye calisirim. Zira gecmis cok az diyalog oldugunu tahmin ettigim icin benim sizi tanimam da mumkun degil, sizin yazinizda verdiginiz mesajin disinda bir sey algilamam da.Diğer forumlarda tamam ama bu forumda değil sizinle kimseyle tartışmaya girmem. Bir kez girdim ondada tarafınızca cezalandırımdım. Sizden ricam bu yazıyıda tartışma olarak algılamayın. Sonuçta sadece fikrimi söylüyorum. Başımdan geçmiş olayları paylaşıyorum.
Cok basit bir ornek vereyim. Fenerbahce arastirmacimiz Cengiz'in yazdiklari bir cok kisiye sert gelir. Bazen soyelmek istedigini tam soylemedigi icin de tepki ceker. Kendisiyle karsilikli cok diyalogum oldugu icin, dusunce yapisi hakkinda biraz fikir sahibi oldugum icin yazdiklarindan onun tam olarak ne demek istedigini benim anlamam cok daha kolay olur. Ancak forumu okuyan herkez icin ayni seyi soylemek mumkun olmayabilir.
Bizim amacimiz gercekci bir Turkye ligi yaratmak. Bundan supheniz yoksa (genele yaziyorum), bu durumda bu gercekcilige yaklasmak icin yorumlarin yapilmasi en saglikli olanidir. Verdiginiz Guiza orneginde iki yol secebilirdiniz. Birisi Guiza'yi baskalarinin nasil oynattigini sormak ve nasil verim aldiklarini ogrenmek. Ikincisi de ozelliklerinin seviyesini elestirmek olabilirdi. Birincisi hakkinda henuz genel konularda bir konu gormedim (gozumden kacmis da olabilir). Ancak ikincisi bir cok kisi tarafindan bu konu altinda tartisildi. Belki de arastirmanin amaci oyunculari sizlerin basari yakalayacagi sekilde yapmasi degil de olabildigince gercekci yansitmak. Guiza'nin mevcut profili ile nasil cok gol attirilacagini da cozmek size kalmis. Zira oyundan bu sekilde zevk alinabiliyor. Oyunculardan nasil verim alinacagini bulmak bir nevi bulmaca cozmek olmali. Iste o zaman kendinizi bir teknik direktor gibi hissetmeye yaklasirsiniz.![]()