kardeş regen denilenşey futbolcunun profiline girdiğinde saçma saçma resimleri olan şeylerdir![]()
kardeş regen denilenşey futbolcunun profiline girdiğinde saçma saçma resimleri olan şeylerdir![]()
tesekkur ederim arkadasim regenin ne oldugunu biliyorum anlamaya calistigim sey nasil daha iyi regenlere bulacagim kesfedecegim degil nasil direk kendi altyapimdan daha yuksek pa li regenler cikartacagimdi bunun mutlaka bir yolu olmali ben 6 senedir oynuyorum hala yeni seyler kesfediyorum oyunda bununda bir yolu vardir mutlaka hersey rakamlarla alakali bu oyunda... bir hesabi vardir diyorum yani...
Takımının altyapı tesislerini geliştirmesini iste kardeşim öncelikle. Daha sonra iyi bir "Genç Takım Teknik Ekibi" kurmanı öneririm. Alt yapı tesislerinin geliştirilmesinden sonra antrenman tesislerinin gelişmeside önemli. İyi bir antrenman için iyi bir tesis gerekli değil mi?![]()
I'm back...
mutlaka gerekli tabiki bunlar onemli faktorler ancak ben her oyunda en iyi gozlemcileri ekibime katip butun dunyada gencleri aratiyorum bunu yapmamin sebebi onlarin bulupda bana gosterecekleri gencler veya regenler degil belki bunlar cocuklari bulup bidahaki sezon basinda altyapiya katarlar diye umit ediyorum antrenorlerede kendi ulkelerinde arama yaptiriyorum...
pek bi degisiklik hissetmedim simdiye kadar...
ayrica mantiken dusunuldugunde bir gozlemcinin ozelliklerinde genclerle calismasinin yukseks olmasinin bir onemi yok gibi gozukebilir cunku bu adamlar antrenman yaptirmayacak degilmi ancak bircok gozlemcide bu ozelliigin yuksek oldugunu goruyoruz boyle gozlemcilerin ileride altyapimizda cikacak olan regenlere katkisi olabilir diye dusunuyorum ve umit ediyorum...
butun bunlari sormamin sebebi ben barcelona tarzinda disaridan yerli oyuncu almayan bir takim yaratmaya calisiyorum ve takimindaki yerli oyuncularin keriyer verilerinde baska bir takimin adini gormek istemiyorum bu yuzden altyapidan cikan oyuncularin PA si cok onemli...
Aslinda bu soylemis oldugunun maantigi tartismaya acik.
Ancak gozlemcilerin altyapiya etki etmesi olmasi gereken bir durum, ancak boyle olursa bu defa bizlere oyuncu tavsiye eder mi? Onu tartismak lazim bence.
Ayrica yapay zeka oyunda 10-11 yaslarinda oyuncu barindirmiyor, en kucuk oyuncu yanilmiyorsam 14 yasinda. 190 P.A li bir oyuncu ciktigini dusunelim Boyle bir oyuncu ciktigi zamanda en kaliteli gozlemci bile 7 yildiz ile raporlarmiyor.
aslinda mantikdanda ote isin gercegi budur takimin altyapi hocalari ve varsa gozlemcileri yani gercek hayattan bahsediyorum bu kisiler genc yetenekleri secmelerde izlerler altyapi secmelerinde 10-11-12 yaslarinda takima dahil olur bu oyuncular ve aslinda her takimin en kotu ilce takimlarinin bile u19-u18-16-13-u11 takimlari vardir ve bu takimlar maclar yaparlar tabiki bu fmde malesef yok yansitilmamis altyapi turkiyede u18 den basliyor gerisini biz goremiyoruz yani aslinda u 18 takimina cikan oyuncularda u 16 takimindan geliyor gozlemci hemen o seneki arastirmalarinda bulmus olmuyor o oyuncuyu ama tabi birde su var daima altyapilarindan cok oyuncular cikartan takimlar var daha once yazmisdik ajax var barca var monaco var lyon var genclerbirligi var mesela galatasaray var bu takimlarin bu tarzdaki takimlain bu ozellikleri nasil yansitilmis oyuna bu kadar gercekci bir oyunda bunun atlanmis olmasi mumkun degil diye dusunuyorum...
Ancak reel hayatta soyle bir gercek var.
Bir gozlemci sadece bir takima bagli degil.
ÖR: MaliKaya eski profesyonel bir futbolcu olsun. Gonlunun klubu Galatasaray olsun, ayni zamanda da Almanya'da yasiyor olsun, Almanya'da Rott Was Essien takiminda 2 tane oyuncu olsun,
MaliKaya eski GS li oldugu icin geliyor ve durumu yoneticilerine anlatiyor, yoneticiler veya alt yapidan sorumlu antrenorler bu oyuncuyu izliyorlar ve bu 2 oyuncunun kaliteli olduguna karar verip transfer gorusmelerine basliyorlar, buraya kadar hersey normal,
Ancak GS alt yapi yonetimi bu oyunculari begenmedigi zaman MaliKaya bu defa baska bir turk takimi Genclerbirligi ile gorusuyor, ve boyle takimlara tavsiyeler gidiyor.
Cok degil daha birkac gun oncesine kadar Galatasaray 11 yasinda bir oyuncu ile anlasmisti, o oyuncuyu GS'ye oneren kisi Werder Bremen icin calisan ve oyuncu arastirmalari yapan bir gozlemci idi. Ancak Genc oyuncunun ailesi Almanya'da yasamayi istemedigi icin Bremen'e goturmeye ikna edemedi ve GS'ye onerdi, GS'de bunu degerlendirdi ve oyuncuyu aldi...
Yani demek istedigim oyundaki gozlemci isleyisi zaten tam olarak dogru degil.