Her ne kadar tepki çekeceğimi düşünsemde.

Şimdi arkadaşlar kimse birbirini kandırmasın. Sivasspor'un son 2 sezon ki başarısının tamamen büyük takımların kötü performansına bağlı olduğunu biliyoruz. Tabii ki Sivasspor'da birşeyler yapmıştır ve bu başarıları yakalamıştır, öyle olmasaydı herhangi bir Anadolu takımıda bu başarıları yakalardı. Ama takımın önemli oyuncuları takımdan ayrıldıktan sonra ve bu önemli oyuncularında yerini doldurabilecek tatmin edici transferler yapamayan Sivasspor'un Avrupa'da başarısını beklemek ne yazık ki bir hayalden ibaret olacaktır.

Ben Sivasspor'un bu turdan eleneceği için memnunum, kaldı ki gruplara gitse bile ülke puanı diye birşey var. Averaj takımı olmasından çok şimdiden elenmesi benim kişisel görüşüme göre daha mantıklı. Belki gruplara kalsa belli bir maddi kaynak sağlanacak ama ülke puanı mı Sivas'a kaynak mı sorusunun cevabı bana göre ülke puanı olur. Hem oraya Türkiye 2. si olarak gidiyor. Bu kadar da rezillik olmaz. Avrupa'nın alt sınıf takımlarından Anderlecht'ten bile 5 yediler yani. Yarın bir gün Liverpool, Barcelona, Inter gibi takımlardan 10 yerse ne olacak? Beşiktaş bile gitti 8 tane yedi. Yani bir takımın Avrupa'da başarılı olabilmesi için önce Avrupa geçmişi olması gerekir. Ha, her takım kurulduğu andan itibaren tecrübelimi oluyor sorusuna ise bu tecrübe için bir alt yapı sağlanması gerek. Sivas bu altyapıyı sağlayamadığı gibi Avrupa'da umutta vaad etmiyor.

Ayrıca şunuda belirteyim, aslan gözünü açtı. Büyük takımlar artık ciddi transferler yaptılar ve son 2 seneye nazaran daha dikkatli ve titiz davranıyorlar lig konusunda. Taraftarın daha çok Avrupa'ya önem verdiği Fenerbahçe'de bile teknik direktör Cristoph Daum çıkıp "Bizim için Lig 1. planda" diyebiliyor. Yani bu sene lig baya kızışacak. Ve bunu da şimdiden söyleyeyim, Sivasspor'dan bu sene Lig'de başarı beklemeyelim. Onun için futbolcular üzerinde de baskı kurmayalım. Çünkü biliyorum ki herhangi bir başarısızlıktan sonra, gerek medya, gerek taraftar, gerek yönetim hem futbolculara hem de teknik direktöre ciddi bir baskı uygulayacak. Bu baskı sonucunda da büyük ihtimal teknik direktör Bülent Uygun istifa edecek ya da görevden alınacak. Bu da klasik Anadolu takımlarının düştüğü hatalardır ve bunlar tekrarlanacak. Başarı da hocasına sahip çıkan Sivasspor yönetimi, Sivas şehri, başarısızlıkta da aynı erdemi gösterirse büyük takım yolunda ilerliyor demektir. Çünkü Sivas'ta çapını bilmeli, bir kaç senede gözünü büyük hedeflere koyup kendilerini sıkıntıya sokmamalı. Herşey zamanla olacaktır.

Saygılar.