Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kupayı Kim Alır?

Voters
61. You may not vote on this poll
  • Beşiktaş

22 36.07%
  • Fenerbahçe

39 63.93%
Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 274 sonuç

Konu: Beşiktaş - Fenerbahçe [ Türkiye Süper Kupa 2008 - 2009 ]

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Maçı kazandık ve kupayla başlamak iyi oldu. Ama bakıyorum hala Beşiktaş'lı yöneticiler hakemde Bobo çıkmış hakem maçın önüne geçti diyo. Mario Berk'ti sanırım o çıkmış hakem berbattı diyo. Evet hakem berbattı çok doğru söylüyolar. Gole giden Gûiza'yı düşüren Fink atmadı, kaç tane ceza sahası dışında Alex'i biçmelerini es geçti, Rüştü koluyla çıkardı ceza sahası dışında kırmızı kart vermedi , 2li mücadeleleri hep Beşiktaş lehine kullandı vs vs vs. Yusuf'un düşmesi eğer penaltıysa. İlk yarıda Gûiza'ya yapılan hareket vardı oda penaltı olur Bİlica'nın penaltıyla alakası yok. Sivok yaptığı harekete bakın bide Bilica'ya. Korumak ellerini açıpta topun önüne atlamak değil.

Tek tek yazmıycam oyuncuları zaten ne yazsak boş bu saatten sonra kupayı aldık ve sezona moralli başlıyoruz. Ben herkesin aksine Bilica - Önder'i beğendim. Haa bizi taşırmı orası muâmma ama dünkü maçta 2 oyuncuda çok iyi savaştı.

Mustafa Denizli inanılmaz hatalar yaptı. Mademki 4-2-1-3 gibi oynayacaktı Tello sol açık Bobo sağ açık Yusuf forvet arkası başlasa daha etkili olurdu takım. 2. yarıda 4 forvet alması zaten intihar oldu. Ortasaha kanatlar bomboş 4 forvet oyuncusu top bekliyo. Nobre'yi zaten Alex pozisyonunda kullanması komedi.

Daum'da çok iyi değişiklikler yaptı ve yerindeydi. Maçı kazandıran değişiklikleri özlemişim doğrusu. Geçen seneki gibi ezbere değişiklikler olmadı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fenerbahçeyi tebrik ederiz. Sezona kupa iLe başLadıLar.

Bu yıL gösterdi ki HakemLer yine sezona darbeLerini vuracakmış gibi duruyor. Bu kadar insiyatifLerini yaLnış kuLLanma oLmaz. Vereceksen onada ver, herkese eşit ver.

BiLicanın pozisyonuna ve Yusuf un pozisyonuna penaLtı değiL diyenLer gerçekten çok garip.Yusuf a vermedi onun eşitLiğini Guiza ya da vermeyerek dengeLedi. İyi de güzeL kardeşim BiLica nın pozisyona neden vermiyorsunda Sivok a veriyorsun diye de sorarLar adama.

Bende maç sırasında asLında BiLicanın pozisyonu için penaLtı değiL sanırsam demiştim maçtan sonra yorumLarda bir kuraLdan bahsetti hakemin teki ve onunda net ve net penaLtı oLduğunu söyLedi. BiLica ya vermeyip Sivoka veriyorsa da takdir hakkını kuLLanmakta bir yaLnışLık vardır dedi. Daha ne oLacak. FutboLu hepimiz çok biLiyoruz. Zaten birbirimize bunu kabuL ettiremeyiz, konuşmak biLe yersiz.

Ben Beşiktaşın oyununu oLumLu buLdum. Bu takım çok iş yapacak buna güvenim sonsuz.

İsmaiL ve Erhan a da sonuna kadar güveniyorum. AdamLar nerede oynarken bir anda kendiLerini Porto,Lyon ve Fenerbahçe karşısında buLduLar.Ve Lig e çok hazır oLacakLar bundan da eminim.

Bence bana göre maçın yıLdızı Fink ti. Adam heryerde vardı. ALex i iyi marke etti. Sadece bir kez gitmedi peşinden onda da goL attı ALex. İLk topLarı aLdı, hücuma çıktı, çok yerinde müdahaLeLer yaptı.

Yine bir kez daha Fenerbahçe yi tebrik ederim.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Stadı sevmediğimden midir diyeceğim ama o da değil çünkü galiba hiç bir futbolcu sevmiyor orayı.Çoğunun yüzünde bitse de gitsek havası vardı. Hayatımda izlediğim en kötü maçlardan biri olarak anılarımda yerini alır. Maç öncesindeki yorumumda oturmuş kadro olarak Beşiktaş dahayakın demiştim.Yine de aynı şeyi söylerim çünkü Sivok yeter artık demese sabaha kadar oynasalar kimsenin birbirine gol atacağı yoktu. O yüzden bu maç şu şöyle oynadı böyle yendi bu böyle yaptı böyle yenildi maçı olmamalı. Kritik etmeye bile değmez, Fener'in son anlarda konsantrasyonu biraz daha fazlaydı kazandı.

Şahsi yorumuma gelince Fenerbahçe'nin kazanması daha iyi oldu çünkü 2. takımım Fenerbahçe bundan sonra ,mecbur

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Öncelikle Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'li arkadaşları tebrik ederim.

Maça gelirsek maç çok güzel başladı çok güzel devam etti ancak bizim açımızdan çok da güzel son bulmadı.

İlk 75 dakika çok iyi bir oyun ortaya koyduk.Maçın hakimiydik neredeyse ancak golü yedikten sonra ister istemez ileri çıktık ve Fenerbahçe oyunun hakimi oldu.

Oyuncuların hepsini tebrik ederim geçen seneye göre daha ne yaptığını bilen bir takım olmuşuz.Bunu her seferinde sölüyorum.Oyuncular sezon başı olmasına rağmen oldukça hırslılar.Maçta beğenmediğim bir kaç oyuncu var.Tello ve Holosko. Porto maçında da Holosko çok vasattı bu maçta da.Bir sorunu var ya da sezona hazır değil.Bir an önce halledilmesi lazım.Bobo da sanki kafasındaki soru işaretlerini çözmüş gibiydi.Çok istekli arzuluydu.İyi de oynadı.Ernst-Fink'i çok beğendim 2'side müthiş oynadılar bana göre.Erhan-İsmail'de çok iyiydi bir ileri bir geri hiç bıkmadılar.Sivok-Ferrari 2'lisi de zamanla daha da uyum sağlayacaklardır.

Gördümki bu takımın aslında bir 10 numara transferine ihtiyacı yok.Ancak transfer olursa da ayrı olur tabi.

Çok hızlı tek top yapmaya başlamış takım ve rakip sahaya çok hızlı geçiyoruz.Bu sezonki oyunumuzu beğendim herşey çok güzel olacak.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yaa herkeste laf oyunun hakimi bizdik Volkan dün terlemedi bile. Rüştü'nün kaç tane karşı karşıya çıkardığını sayamadım ben

Ortasahada - defansta direnç gösterdi iyi bastı topa ama hucumda etkili olamadıktan sonra neye yarar.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Öcelikle Tebrikler F.Bahçe...

Maça Bobo,Nobre,Yusuf ve Tello gibi ofansif bir kadro ile başladık.Ofanfisten kasıt dönüşü olmayan adamlar.Örneğin Holosko Bobo'nun yerinde olsa dönüşü var,savunmaya yardım ediyor.Ve Tello Yusuf'un yerinde kanatta olsa dönüşü var vs.Ve aşırı derecede açık oynadık.Guiza'ya falan adam markajı olmadı.Yani rakibi kontrol etmeyi düşünen bir takım değilde gol atmayı düşünen bir pozisyondaydık.Kornerlede geride sadece İsmail kalıyordu,oda rakip yarı alana yakın bir bölümdeydi.Bu derece golü arzuluyorduk yani.Zaten ilk yarıda verdiğimiz pozisyonlarda bunun neticesinde kontra pozisyonlardı...

Girdiğimiz pozisyonlar ise ikiye birlerle,paslaşarak geliştirilen pozisyonlardı.İlk yarı orta sahada çok daha iyiydik.Fink,Ernst ve Tello hatta zaman zaman geriye gelen Nobre ile Cristian ve Emre'ye bir üstünlük kurduk.Bu yüzden F.Bahçe organize gelemedi,kontra ve bireysel hatalardan pozisyona girdi.Dediğim gibi bizim pozisyonlar daha organizeydi ve ataklarımız daha derli topluydu...

İkinci yarıda top tutan Yusuf'unda çıkmasıyla daha dengeli,daha başabaş bir mücadele oldu.Ben maçın uzatmalara gideceğini orada da kondisyonumuz sayesinde öne çıkacağımızı düşünmeye başlamışken,bir penaltı ile iş bitti.Çok kritik bir dakikada geldi o penaltı zaten.Hem Fb'nin direnci arttı hem bizim moralimiz bozuldu.Bunun neticesinde doğal olarak Fb açık alan bulmaya başladı ve son dakika golüyle işi bitirdi...

Şimdi gelelim Yunus Bey'e;

Penaltı penaltı,kabulum.Ama senin işin adalet dağıtmak.Her iki tarafada kuralı en adaletli şekilde uygulamak...

Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin.El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...

Aslında maçın başında Yusuf'a dışarıda yapılan harekete faul ve kırmızı kartı verebilse Bilica'nın o el pozisyonunu bile konuşmaya gerek kalmayacaktı;

Tebrikler Yunus Yunus Bey,bekleyin siz Avrupa arenasında maç bekleyin,bizde hala Peru'lu,Mısır'lı hakemler maç yönetiyorda bizim hakemler neden bu turnuvalarda maç yönetmiyorlar demeye devam edeli?

Aslında tribün konusunu konuşmayacaktım.Sebebi ise herşeyin çok açık olmasıydı.Ama öyle mesajlar gördümki hayretler içerisinde kaldım.75. dakikaya kadar tribünde şov yaptık resmen,sadece izlemekle yetindi Fb taraftarı.Hatta Batı tribününün şeref tribününün altındaki Fb'lı taraftarlar soyunup Beşiktaş'ım benimi söylerken alkışladılar.Golden sonra zaten olay bitti,doğal olarak Fb başladı...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Anıl o şov sadece sizin duyduklarınız TV'ye yansıyan ses sadece 1 kere oldu sanırım.

O pozisyonu koyuyosan Guiza'nın 1 penaltı (ilk yarıda sanırım Ferrari düşürmüştü ) - 1 Fink'in yaptığı kırmızı kartlık pozisyonu - Rüştünün ceza sahası dışında elle topu kesmesinide koysaydın tam olurdu + Beşiktaş aleyhine kullandığı 2li mücadeleler ve Ceza sahası dışında Fenerbahçe lehine vermedikleride var tabii. Kulp bulmaya çalışmayın hemen .

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Bilicanın Pozizyonu Penaltı Değildi Bence Maç İçin Fenerbahçenin Kazanmasını İstiyordum Kazandılar Tebrik Ederim
    Bilicanın Performansını Beğendim Ben Zamanla Fenerbahçede Çok Güzel İşler Yapacaktır
    Bu Arada Şunuda Anladımki Alexin Ölüsü Bile Yeter Bu Takıma 2.Goldeki O Uçarak Vurduğu Kafası Mükemmeldi
    Fenerbahçeyi Ve Fenerbahçelileri Kutlarım

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Anıl abi ancak Güiza'nın gole giderken Fink-sanırım- tarafından düşürülüşünü,Rüştünün ceza alanı dışındaki elini neden pas geçiyoruz ?
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İsmaiL haLa senin neyi savunmaya çaLıştığını anLamadım ben..

Şaka mı yapıyorsun yoksa ciddimisin çok şaşırdım yani. NasıL VoLkan terLemedi. Direkten dönen top var, Nobre nin kaçırdığı var, Bobo nun var. Vs.vs.

PenaLtıLar oLayında haLa neyi savunduğunu da çözemedim. Yusuf un pozisyon net penaLtı. Eğer ona verseydi Guizanın kine de vermesi gerekiyordu. Ama ikisine de vermeyerek dengeLedi. BiLica nın pozisyon penaLtı. Sivok un da penaLtı. Şimdi tartaLım bakaLım arada nerede noksanLık var.Rüştü de topu eLLe tutmadı, omuzu iLe kontroL etti topu.

Yani biraz yorum yaparken biraz tarafsız da bakmaya çaLışaLım. Ortada gözLe görüLür durumLar var sonuçta.

Ve kimse kimseyi ezmedi de üstünLükte kurmadı. Maç başından sonuna kadar dengede gitti maç. Konsantrasyonunu kaybeden takım maçıda kaybetti bu kadar basit.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Sende onları koy sabaha kadar tartışalım.Fink-Guiza pozisyonu ile Yusuf-Bilica pozisyonu arasında dağlar kadar fark var.Yusuf önde Bilica arkadan eliyle itiyor ve dengesini bozarak indiriyor Yusuf'u...

Fink-Guiza pozisyonunda ise Guiza Ernst'i geçiyor ve top önüne açılıyor ve top onun kontrolünden çıkıyor.Aynı topa ikisi birden hareketlenip omuz omuza vuuruyorlar,el yok,arkadan girişi yok.Aynı anda omuz omuza vuruyorlar ve güçlü olan ayakta kalıyor....

Şimdi gelelim yazımınızın da başlığını oluşturan "fark" konusuna;

İlk olarak Beşiktaş taraftarı ile Fenerbahçe taraftarının takımlarına destek bakımından arasında dağlar kadar fark var. Beşiktaş taraftarı bütün olumsuzluklara rağmen oyuna müdahil olmak için elinden geleni yaparken Fenerbahçe tribünleri sessiz kaldı. Fenerbahçelilerin sesi stadın içinde ancak penaltı golünün ardından duyuldu.

Bak bu yazıyı yazan adam dün basın tribünündeydi,yani F.Bahçe'nin olduğu Batı tribününde.Ve bu adam en büyük ÇARŞI düşmanlarından birisi...

Tv'de maça gitmeyen bütün arkadaşlara soruyom hep bizim sesimiz gelmiş.Ben zaten kale arkası ve Batı Tribününün kale arkasına yakın olan böllümden başka Fbli taraftar görmedim.30 bin Fbli varsa 10 bini bağırdı.25 bin Bjkli varsa 20 bini bağırdı...

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Fink-Güiza pozisyonuna hatırlatma yapalım...

o pozisyonda %100 faul ve kırmızı kart bizce..

Bi de fotoğrafları sayfa boyunca koymussun hakem bazen takdir haklarını size bazen de bize kullandı...

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Quote Originally Posted by anilton View Post

Maça Bobo,Nobre,Yusuf ve Tello gibi ofansif bir kadro ile başladık.Ofanfisten kasıt dönüşü olmayan adamlar.Örneğin Holosko Bobo'nun yerinde olsa dönüşü var,savunmaya yardım ediyor.Ve Tello Yusuf'un yerinde kanatta olsa dönüşü var vs.Ve aşırı derecede açık oynadık.Guiza'ya falan adam markajı olmadı.Yani rakibi kontrol etmeyi düşünen bir takım değilde gol atmayı düşünen bir pozisyondaydık.Kornerlede geride sadece İsmail kalıyordu,oda rakip yarı alana yakın bir bölümdeydi.Bu derece golü arzuluyorduk yani.Zaten ilk yarıda verdiğimiz pozisyonlarda bunun neticesinde kontra pozisyonlardı...

Girdiğimiz pozisyonlar ise ikiye birlerle,paslaşarak geliştirilen pozisyonlardı.İlk yarı orta sahada çok daha iyiydik.Fink,Ernst ve Tello hatta zaman zaman geriye gelen Nobre ile Cristian ve Emre'ye bir üstünlük kurduk.Bu yüzden F.Bahçe organize gelemedi,kontra ve bireysel hatalardan pozisyona girdi.Dediğim gibi bizim pozisyonlar daha organizeydi ve ataklarımız daha derli topluydu...

İkinci yarıda top tutan Yusuf'unda çıkmasıyla daha dengeli,daha başabaş bir mücadele oldu.Ben maçın uzatmalara gideceğini orada da kondisyonumuz sayesinde öne çıkacağımızı düşünmeye başlamışken,bir penaltı ile iş bitti.Çok kritik bir dakikada geldi o penaltı zaten.Hem Fb'nin direnci arttı hem bizim moralimiz bozuldu.Bunun neticesinde doğal olarak Fb açık alan bulmaya başladı ve son dakika golüyle işi bitirdi...

Penaltı penaltı,kabulum.Ama senin işin adalet dağıtmak.Her iki tarafada kuralı en adaletli şekilde uygulamak...

Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin
    .El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...

Aslında maçın başında Yusuf'a dışarıda yapılan harekete faul ve kırmızı kartı verebilse Bilica'nın o el pozisyonunu bile konuşmaya gerek kalmayacaktı;

Tebrikler Yunus Yunus Bey,bekleyin siz Avrupa arenasında maç bekleyin,bizde hala Peru'lu,Mısır'lı hakemler maç yönetiyorda bizim hakemler neden bu turnuvalarda maç yönetmiyorlar demeye devam edeli?

Aslında tribün konusunu konuşmayacaktım.Sebebi ise herşeyin çok açık olmasıydı.Ama öyle mesajlar gördümki hayretler içerisinde kaldım.75. dakikaya kadar tribünde şov yaptık resmen,sadece izlemekle yetindi Fb taraftarı.Hatta Batı tribününün şeref tribününün altındaki Fb'lı taraftarlar soyunup Beşiktaş'ım benimi söylerken alkışladılar.Golden sonra zaten olay bitti,doğal olarak Fb başladı...
    2.yarı bizim kondisyon farkımız ortaya çıktı Roland Koch sayesinde , biz geniş alanlar bulup pozisyon yakalıyorduk , gol attıktan sonra bile tam saha pres yapıyorduk.Kondisyon olarak biz zaten üstteydik..

Burası tartışma forumu istediğimide söylerim.Bilica barajdaki adam sıçrıyor topa yüzünü koruyarak çıkıyor.Sizin Sivok topun önüne el kol açık atlıyor.2 si arasında fark var.

Bilica'nın Yusuf'a yaptığı hareket fauldü ama içeridemiydi , dışarıdamıydı dikkat etmedim açıkçası.Ama Fink'in de Guiza'ya yaptığı faul.2 sinede faul çalsaydı 2 oyuncuyada kırmızı göstermesi gerekiyordu ama çalmadı..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Abi ben zaten senin dediklerine birşey demedim. Yusuf'un dışarıda yapıyo müdaheleyi içeri düşüyo. Bilica'nın hareketine birşey demem çünkü koyduğu resimde net gözüküyo eline çarptığı TV'de izlerken penaltı değil demiştim - ki sende aynı şeyi söyledin -

Ama anil öyle koyuyoki sanki bütün maç hakem Beşiktaş'ı katletti Fenerbahçe'ye üstünlük sağladı. Yapmayın Allah aşkına ya.

Volkan konusuda abartmaydı abi yaa takılıp kalmayın o kadar Üstünlük durumu yok ama akıllıca oynama vardı bunuda gördük Fenerbahçe kaç tane karşı karşıya yakaladı. Herkesin fikridir bu maç ortasaha mücadelesi şeklinde geçti.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by kanaryam1907 View Post
    2.yarı bizim kondisyon farkımız ortaya çıktı Roland Koch sayesinde , biz geniş alanlar bulup pozisyon yakalıyorduk , gol attıktan sonra bile tam saha pres yapıyorduk.Kondisyon olarak biz zaten üstteydik..
    Burası tartışma forumu istediğimide söylerim.Bilica barajdaki adam sıçrıyor topa yüzünü koruyarak çıkıyor.Sizin Sivok topun önüne el kol açık atlıyor.2 si arasında fark var.

Bilica'nın Yusuf'a yaptığı hareket fauldü ama içeridemiydi , dışarıdamıydı dikkat etmedim açıkçası.Ama Fink'in de Guiza'ya yaptığı faul.2 sinede faul çalsaydı 2 oyuncuyada kırmızı göstermesi gerekiyordu ama çalmadı..
    Gol attıktan sonra 180 dakika oynasan bile rakip moralmen çöker ve direnci kırılır.Doğal olarak golü atan takıma canlanır ve direnci artar...

Bilica nasıl yüzünü koruyor,görmüyormusun el nerde,yüz nerde,top nerde?

Fink-Guiza pozisyonunu açıkladım zaten...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    -

Ama anil öyle koyuyoki sanki bütün maç hakem Beşiktaş'ı katletti Fenerbahçe'ye üstünlük sağladı. Yapmayın Allah aşkına ya.

Ben adaletten yana olduğumu söylüyorum.Ona veriyorsan öbürünede vereceksin.Ona vermiyorsan öbürünede vermeyeceksin.Kısaca kuralı uygulayacaksın...
    Last edited by anilton : 03.Ağustos.2009 at 16:00 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Biraz daha sakin. Neticede iki takım birbiriyle savaşmıyor maç izliyorsunuz, takım tutuyorsunuz.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

TuNdRaLoWeR Misafir

NOKTA.

Default Erdoğan Ateş Püskürdü!..

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Süper Kupa maçının hakemi Yunus Yıldırım’a ateş püskürdü.

Radyospor'da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Erdoğan, Yıldırım’ın Beşiktaş’ın galibiyetini önlediğini savundu ve MHK’ye seslenerek “Lütfen Yunus Yıldırım’ı hatalarıyla baş başa bırakın” dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün Hukuk İşlerinden Sorumlu Asbaşkanı Levent Erdoğan, Yunus Yıldırım’ın verdiği kararlarla maçın yazgısını değiştirdiğini söyledi.

Siyah beyazlı takımın gösterdiği performansla kupayı hakettiğini belirten Erdoğan, “Aslında kupa finali oynamak bile doğru değil. Federasyonun bu konuda kesin kuralları yok. Düzenli bir organizasyon değil. Önce Avrupa’da yapılacak dediler, sonra İstanbul’a aldılar. Doğru olan hem şampiyon hem de kupa şampiyonu olarak kupanın doğrudan Beşiktaş’a verilmesiydi. Bunu bir hukuk adamı olarak söylüyorum” dedi.

Levent Erdoğan, bu konudan rahatsız olduklarını, ancak Yunus Yıldırım’dan daha fazla rahatsız olduklarını dile getirerek, “Yıldırım, daha önce de bizim maçlarımızı yönetti ve hatalarıyla Beşiktaşlıları sürekli tedirgin etti. Neden bu maça Yunus Yıldırım’ı atıyorsunuz MHK yetkilileri (?) MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve diğer yetkililere sesleniyorum: ‘Lütfen Yunus Yıldırım’ı hatalarıyla baş başa bırakın’; çünkü Beşiktaş taraftarı bu ismi duyduğu anda tedirgin oluyor” şeklinde konuştu.

Ülkemizin büyük takımlarından ve rakiplerimizden Fenerbahçe’nin kazanmak için böyle hatalı hakem kararlarına ihtiyacı olmadığını düşünüyorum” diyen Erdoğan, yayıncı kuruluşta maç sonrası hakem kararlarıyla ilgili olarak yapılan yorumlara da katılmadıklarını ve yorumlardan son derece rahatsız olduklarını sözlerine ekledi.

Maraton

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by erenbaba View Post
    Tartışmaya gerek yok...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Last edited by Universal : 03.Ağustos.2009 at 16:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kameralar BJK' taraftarının olduğu yerde değildi ki.

Kameraların karşısındaki tribünde idi Beşiktaş taraftarı.Fenerbahçe taraftarı ise Kameraların olduğu bölümdeydi.

Birisi Olimpiyat Stadı gibi kocaman ve rüzgarlı bir stadın karşı tarafından tezahürat yapıyor birisi de kameraların ve mikrofonların olduğu bölümden tezahürat yapıyor.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Cool

Mevlut Tezel'in Ocak ayındaki bir yazısını paylaşmak istiyorum.
    Güzel bir yazıydı , arşivinden tekrar buldum.

Hakem hataları futbolu güzelleştirir

Süper Lig'de devre arası tatilinin bitmesi için kar yağmasını bekliyoruz!

Fikstürle ilgili tartışmaya hiç girmeyeceğim, onun yerine futbolsuz günlerde oyalanmanız için nefis bir kitap önereceğim: “Futbolun Ölümü”. Agorakitaplığı'ndan çıkan Thomas Brussig imzalı kitabın kahramanı; eşi ölüm döşeğindeyken deplasmanda maç yönetmeye gidecek kadar meslek manyağı Fertig adında bir Alman hakem. Brussig'in anlattıkları ise futbola ve hakemlere dair birçok doğrunuzu çöpe atacak derecede sarsıcı.

Hemen başlığa çıkardığım çarpıcı tespit için yazarımıza kulak verelim:
    “Hakem hataları ciddi olarak ayıklanmak istenseydi, hatalı kararların yüzde 80'i gerçekleşmezdi. Teknoloji mevcut. Ancak yanılgı, tereddüt, insan faktörü olsun isteniyor. Hatalı karar isteniyor. Zira hatalar gerginliği yaratıyor. Futbol sinirlenmek için seyredilir ve hatalı kararlar onlarca yıl sonra da sizi sinirlendirebilir. Bundan dolayı bir hakem en çok hatalı kararlarıyla futbola hizmet eder. Hatalı kararlar bir hakemin futbola katabileceği en kıymetli şeydir. Evet, futbolda her zaman daha iyi olan kazanacak olsaydı, hakem kararları futbolu tahrip ederdi, mahvederdi.”

Doğru, futbolu adil bir oyun olmadığı için sevmiyor muyuz?

Peki, bir hakem ölümsüzlüğe nasıl ulaşır, yıllar geçse de adı nasıl unutulmaz?

Brussig'in bu soruya yanıtı da hayli ilginç: “Hiçbir hakem performansıyla ölümsüzleşemez. Hakem sadece hatalarıyla ölümsüzleşir. 1966'da henüz doğmamış Almanlar bile Wembley'deki 3-2'lik maçta topu çizginin arkasında gördüğüne inanan yan hakemin ismini bilir.” Bugün Erman Toroğlu hakem yorumcusu olmasaydı, Okan Buruk'un kırılan ayağı için (tribünden bile duyulmuştu) faul düdüğü bile çalmamasıyla hatırlanırdı herhalde.

Brussig, televizyon karşısında hakemleri çarmıha gererek köşeyi dönen eski meslektaşlarını da eleştirmeyi ihmal etmiyor.

Yanlış bir neşter hareketiyle bir insanı ölüme gönderecek cerrahların bile gözlemcisi yokken, bir hakemi 20 kamerayla mercek altına almanın vicdansızlığından bahseden yazarımız, öldürücü darbeyi şu satırlara saklıyor:

“Maç sonunda 10-12 defa yavaş çekimde gösterilen bir enstantanenin önceden kestirilmeyeceğini, bir görünmez ses tarafından uyarılmadığını, ‘dikkat et hakem, şimdi cereyan edecek' denmediğini kimse düşünmez.”

Brussig'in en acı açıklamaları ise futbolun spor olarak çoktan öldüğünü, sahada yaşanan tüm koşuşturmanın ise yalanlar tiyatrosu olduğunu “Bir hakem olarak faulün hakikaten faul olduğu zamanları bile özlüyorum” diyerek özetliyor.
    Bunca alıntıdan sonra kıssadan hisse de çıkaralım: Futbolu seviyorsanız tartışmalı pozisyonları, ağır çekim görüntülerle ekrana taşımaktan vazgeçin. Futbol dünyanın en basit ve en güzel oyunu. Onu güzel yapan da insan faktörü. Bırakın hakemler yanılsın.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Kameralar BJK' taraftarının olduğu yerde değildi ki.

Kameraların karşısındaki tribünde idi Beşiktaş taraftarı.Fenerbahçe taraftarı ise Kameraların olduğu bölümdeydi.

Birisi Olimpiyat Stadı gibi kocaman ve rüzgarlı bir stadın karşı tarafından tezahürat yapıyor birisi de kameraların ve mikrofonların olduğu bölümden tezahürat yapıyor.
    İlk tezahuratlara doğru düzgün ikinci yarıda başlandı, önce Fenerbahçe'liler başladı, ardından Beşiktaşlılar üçlü çekti. Ardından Fenerbahçe öne geçince sadece Fenerliler tezahurat yaptı, 2-0 oluncada stadda sadece Fenerbahçe taraftarı kaldı.

TuNdRaLoWeR Misafir

Yalnız şöyle de bir fark var, biz maç başlamadan tezahurata başladık.Beşiktaşlılar ancak el kol hareketi yaparken biz tezahurat atıyorduk.Zaten sonra maç başladı daha susmadık.Sustuksa da 5 dakika susup Beşiktaş'ın attığı tezahuratı dinliyorduk ona göre cevap veriyorduk.

Ayrıca şöyle de bir durum var, rakip Beşiktaş.Ancak "Ayağa kalkmayan Cimbomlu olsun" diye bağırınca herkes kalkıyordu

Onun dışında o 3'lü meselesinden önce biz tezahurat atmıştık biraz +18 ardından 3'lü çekildi.Genede Beşiktaş taraftarı da fena değildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    İlk tezahuratlara doğru düzgün ikinci yarıda başlandı, önce Fenerbahçe'liler başladı, ardından Beşiktaşlılar üçlü çekti. Ardından Fenerbahçe öne geçince sadece Fenerliler tezahurat yaptı, 2-0 oluncada stadda sadece Fenerbahçe taraftarı kaldı.
    Ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.Sidik yarışından öte gitmeyecek çünkü.Ne Fenerbahçeliler ne de Beşiktaşlılar aksini kabul etmeyecektir.

Benim söylemek istediğim şey kameraların ne tarafta olduğuydu.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.Sidik yarışından öte gitmeyecek çünkü.Ne Fenerbahçeliler ne de Beşiktaşlılar aksini kabul etmeyecektir.

Benim söylemek istediğim şey kameraların ne tarafta olduğuydu.
    Bir ara bizim sesimizi kıstılar, tezahurat başladığında çok fazla ses vardı, birden kesildi bir kaç saniye sonra gene arttı ondan sonra tamamen kesildi tezahurat bitene kadar.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Şimdi sizi son kez uyarıyorum. Artık kişiseL tartışmaya girmeyin ve hakaretLerde buLunmamaya dikkat edin. Bundan sonra devam eden arkadaşLar ceza aLıcaktır, biLginize.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bir ara bizim sesimizi kıstılar, tezahurat başladığında çok fazla ses vardı, birden kesildi bir kaç saniye sonra gene arttı ondan sonra tamamen kesildi tezahurat bitene kadar.
    Belki küfürlü tezahürat vardır veya öyle anlaşılmıştır/zannetmişlerdir.

Sonuçta sen de kabul ediyorsun kameraların Fenerbahçe tribünleri tarafında olduğuydu.Bir arkadaş tersini söylemişte o yüzden bende açıklama yapmak istedim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Futbolcular hakkında tek tek yorum yapayım...

Beşiktaş

Rüştü; Karşı karşıya pozisyonlarda üstüne yok.Bu konuda çok başarılı.Yan toplarda yaptığı hatalar ve topu oyuna sokma konusundaki zaafları dünde devam etti...

Erhan; Yusuf'un yardım etmeyip tek başına kaldığı pozisyonlar dışında savunmada iyiydi,hücumda birşeyler yapmaya çalıştı ama pek başarılı oldğu söylenemez.Ekrem ve Toraman'a iyi bir alternatif olur...

İsmail; Dün yaptığı bir hata dışında -oda gol oluyordu- çok iyi oynadı diyebilirim.İleri geri çalıştı.Oda Yusuf'un gazabına uğrayan Erhan rolündeydi.Bobo orta saha çizgisini geçmediği için tek kaldı.Ama Erhan'a oranla daha başarılıyı.Kazım'ı oynatmadı,Gökhan'ın ortalarını birçok kez bloke etti.Yer tutuşu iyiydi.İleriye çıkışlarında da başarılıydı.Tello ve Bobo ile güzel üçgenler kurdurlar zaman zaman.Topu bilerek ve görerek kullanması en önemli artısı...

Ferrari; Birebirlerde başarılı,çalım yemiyor.Gücüde iyi,toplada iyi çıkmaya çalıştı.Pek bir hatasını görmedim.Sivok'un biraz daha gerisinde sarkık oynadı...

Sivok; Talihsiz pozisyona kadar iyiydi.İlk toplara hep o çıktı,müdahelerlerinde başarılıydı,başarısız olduğu pozisyonlarda Ferrari arkaya seken topları topladı....

Fink; Beşiktaş adına sahanın en iyisiydi diyebilirim.Orta sahada direnci çok yüksek,top kapması çok iyi.Özellikle kayarak müdahelelerde çok başarılı.Alex'i iyi marke etti...

Ernst; Geride Fink'in kalmasını fırsat bilerek daha çok öne doğru oynadı.Oda fizik kondisyon olarak çok iyi.Ofansta yetenekleri kısıtlı olduğu için başarılı olduğunu söyleyemeyiz...

Tello; Maça göbekte başladı,göbekte oynadığı sürece başarılı bir görüntü çizdi.Topu saklaması,ver kaçlara girmesi ve araya attığı paslar olumluydu.Sağa geçtikten sonra oyundan düştü ve neticesinde Holosko'ya bıraktı yerini...

Yusuf; Maça iyi başladı,sağ tarafta top sakladı,adam geçti,pozisyona girdi ama savunmaya yardım konusunda sıkıntı yaşadı...

Bobo; Sol ofans olarak oynadı.Gökhan'ı ilk yarıda baya zorladı ama ikinci yarıda fizik olarak oyundan düşünce hem kendi etkisizleşti hem Gökhan'ı rahatlattı.Onunda geriye dönüşü sıfırdı...

Nobre; Her zamanki Nobre.Bilica ve Önder ile boğuştu.Geriye gelerek göbeğe yardım etti.Ama finalde sıkıntı yaşadı.Yaratıcılık konusunda zayıf kaldı...

F.Bahçe

Volkan; Kurtardığı top yoktu diyebiliriz.Çünkü Beşiktaş'ın girdiği pozisyonlar az farka auta gitti,direkten döndü vb.Çıkışlarda yine hata yapabileceğinin sinyalllerini verdi...

G.Gönül; Bobo gibi güçlü bir oyuncuyla iyi mücadele etti.Kazım'ında ona yardımı yok denecek kadar azdı.İkinci yarıda daha etkili oldu...

Vederson; Beklediğimden iyiydi.Savunmada özellikleri gereği pek başarılı olduğu söylenemez ama hücuma çıkışlarda gayet etkiliydi...

Bilica; Sert,agresif ve riskli oynuyor.Nobre yerine daha teknik ve hızlı adam olsa çok zor durumlara düşebilirdi...

Önder; F.Bahçe'nin en iyilerindendi diyebilirim.Hava toplarında ve ilk müdahalelerde çok iyiydi.Nobre'yi özellikle ikinci yarıda iyi kontrol etti.Stoperde sağ bekten çok daha iyi oynadığı aşikar...

Cristian; F.Bahçe'de en beğendiğim isimlerin başında geldi dün.Gösterişsiz oynuyor ama ince müdaheleleri,fiziğini kullanmayı bilmesi avantaj.Bir önliberodan beklenmeyecek düzeyde iyi tekniği var.Kısmen başarılıydı dün...

Emre; Honved maçından çok uzak bir Emre vardı.Ernst-Fink ikilisinin varlığı dolayısıyla hücuma katkı yapamadı.Mücadeke anlamında çıkana kadar yine elinden gelenin en iyisini yaptı...

Kazım; Bobo ile aynıydı.Maçın başlarında İsmail'i biraz zorladı daha sonra oyundan düştü.Geriye yardımı yok...

Santos; Top ayağına yakışıyor,tekniği iyi.Ancak birebirlerde pek etkili değil.Patlayıcı süratı yok.Tekniğini kullanmak için çeri katederek oynadı çoğunlukla.İyi oynadı diyemeyiz...

Alex; 75 dakika oyunda olmayan bir Alex maçı aldı götürdü.Büyük futbolcu...

Guiza; Adam markajı olmadığı için rahatlıkla gezdi.Sağa sola deplase oldu.Adam geçme konusunda zayıf.Onuda yapabilse çok daha iyi olacak.İkinci gole çok iyi bir asist yaptı.Guiza bu konuda başarılı.Ortaları ve final pasları gayet iyi.Geçen seneden daha iyi olacağı aşikar...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post

Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin.El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...

Birde bunun Fink-Güiza olanı vardı.Onuda koysaydın bakardık.

Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri