Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
2 derece mi fark oluyormuş? Bak sen.
1. mesajında yok 2 takımda aynı sartlarda oynuyor falan birsseyler karalamışsın; fakat bizim bahsettigimiz o degil.
Şimdide cıkmış 2 derece en fazla fark olur diyorsun. İstanbulda bir saat 19.30 da cık dışarı koş böyle 90 dakika boyunca, 2-3 sonrada 21.30 da cıkıp koş 90 dakika bakalım hangisinde daha çok zorlanacaksın? Bizim bahsettigimiz yer Türkiye'nin en sıcak bölgesi oldugunu da göz önünde bulunduralım.
Resmen sporcu saglıgı hiçe sayılıyor; fakat gecen sene ne hikmetse bunun tam tersinin yapılmış oldugunu da biliyoruz.
Merak etme şekilde yorulursun. Şuan ki sıcaklık ile 19,30'da ki sıcaklık arasında fark yok, hatta 19,30 yemek yerken terlemiyordum, şimdi terliyorum. Yazın şafak vakti dışında her zaman sıcaktır. 19,30'da güneş çoktan dünyayı terkeder, sadece aydınlığı kalır.

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
peki madem o kadar az fark var neden 19:30 denizlid deki maç saati değil de antep teki maç saati oluyor? neden aynı saat olmuyor? veyahut aynı saat olamayacaksa neden daha serin olan denizli deki maç 19:30 a alınmıyor.

+ verdiğin örnek de çok uç birşey. 20 sene önce oynan futbolla bugünkü bir değil. o zamanlar maksimum bayağı daha az km koşan oyuncular , yavaş tempo vardı vs. vs. şimdi ise 10-12 km koşuluyor. bu ne demek biliyor musun? hiç 105x68 sahada maç yaptın mı? hangi meslekte vücut daha fazla yorulabilir ki? + o bahsettiğin mesleklerde ne tür şartlar var bir de onu sorgulayalım istersen..
Ben nerden bilebilirim ki, neden farklı saatte oynanıyor.

Onu geçtim, Yaz Olimpiyatlarında veya Akdeniz Olimpiyatlarında neden atletizm ve bunun benzeri yarışlarda öğlen ve akşamüstü vakitleri yapılıyor. Hatta buna futbolda eklenebilinir.