Önce herkesin ya da burada nasıl düzen olduğunu bilmeyen, yama olduğunda indirip kaçanlara toplu söyleyeyim, sonra teker teker de cevap vereceğim.
Yamayı yapan arkadaş dün 3 saat uğraşmış, 2 defa hata ile karşılaşmış, upload yapmada bu nedenle sorun yaşamız, ben aynı dosyayı indirip, tekrar yüklüyorum. Ben hata ile karşılaşmış olamam mı? Bu nedenle benim upload sürem de 3 saat süremez mi?
Neden sen de upload ediyorsun diye merak eden varsa, yamayı yapan arkadaş da söylemiş, eğer premium değilse 10 kişiden fazlası indiremiyor, bu nedenle premium hesaba bu dosya yüklenmeli ki herkes indirsin.
Gece 3.30'da yama yayınlanacağı içime doğamaz herhalde. Sabah kalktım ve bilgisayarı açtığımda ilk iş olarak bu yamaya el attım. 2 saattir de onunla uğraşıyorum. Yamayı yapan arkadaş gece tamamlayacağını söyledi, ben de gece giremeyeceğimi, yarın geldiğimde ilk iş buna el atacağımı söyledim.
Bunun neresi ağırkanlılık öğrenebilir miyim?
Daha konu açılalaı 12 saat bile olmamış. Dakika başı, üstelik gece yarısı bilgisayar başında olamıyorum, kusura bakmayın.
Keyfimden onaylamıyorum desem yöneticiye bak nasıl konuşuyor dersiniz. Bize söylenen, bizi sinirlendiren laflar ettiğiniz aklınıza gelmeden.
Konu açılalı 12 saat olmuş, ben 2 saattir bu konuyla ilgileniyorum. Sanki 10 gündür konu onaylanmıyor gibi yazmışsınız. Siteyle ilgiliyim, ilgili olmasam o kadar dosyayı kim yükleyecek?
Garip olan nedir tekrar öğrenebilir miyim?
Devlet Dairesi? Konu şu anda hazır, rapide upload ettim, devlet dairesiyse bugün git yarın gel. Artık yarın bir vakitte onaylarım konuyu, keyfim gelince.
Buradayım, ne vardı?
O bitansei diye bahsedilen bensem evet, 2 saattir konuyla ilgileniyorum, onaylayacağım.
Gece 3'de kalkamadım kusura bakmayın, sabah kalkınca da ilk iş bilgisayarı açamadım onun için de kusura bakmayın. Yamayı yüklerken bazı sorunlar oldu benden kaynaklanmayan onun için de kusura bakmayın. Hala merak ediyor musunuz neden bu kadar uzadığını?
Ne kadar sürecekti acaba? Şu sitedki işleyişten haberiniz var mı? Bir konu nasıl onaylanıyor, ne kadar zamanda onaylanıyor haberiniz var mı?
Arkadaş yamayı yapmış, saygımız sonsuz ama tenezzül etmediğimizi nereden çıkardınız acaba?
Demişsiniz ya her gün mutlaka kontrol etmeleri lazım diye, işte girdim saat 12'de kontrol ediyorum. Üstelik sadece onay bekleyen konu da bu değil ama ben ilk sıraya bu konuyu alıp işlemleri yapmaya başladım. Eskiden nasıldı, şimdi gevşediğini düşünüyorsun? Yıllardır bu onaylama işini ben yaparım ve hep bu şekilde yaparım.
Ne gevşemiş merak ettim doğrusu?
Sağ alt köşede ilgili moderatörlerin listesi var. Ayrıca bu tür dosya konularında bana mesaj atabilirsiniz. Mesaj atan kimseye hiç cevap vermediğim olmamıştır.
Evet virüs var mı diye test ediyorum. Buradaki her dosyayı görevim gereği indiriyorum, hepsi elimde mevcut ama siteye yükleyip konu açmadan hiçbirisini kullandım olmamıştır bu güne kadar.
Evet siteye ilk girdiğimde yaptığım şey bu konuya bakmak oldu. Yapımcı arkadaş dün gece zaten mesaj atmış.
Konuya girdim, eklediği resimlerden hiç biri gözükmüyordu. Sadece kodlar vardı, sanırım upload yaptığı siteden yanlış yerleri kopyalamış. Bu halde konuyu onaylamam mümkün değildi. Bu nedenle yapımcıya mesaj attım ama bu arada da dosyayı indirip upload etmeye başladım.
Sonra yapımcı arkadaşın ne zaman gireceği belli olmadığından kendim düzeltmeye çalıştım. Ve tüm resimleri düzelttim, görülür hale getirdim.
Bu konuyu gördüğümde upload sona ermek üzereydi, şu anda sona ermiştir ama bu konudaki mesajları okuyup, cevap vereceğim için onaylayamadım.
Yapımcı arkadaşın emeği çok, saygım var, ben de beklemesi taraftarı değilim ama ne yapabilirim? Sadece 12 saat geçmiş ki ben yapımcıya dün ancak yarın gündüz ilgilenebilirim, şu anda benden başka ilgilenen yok demiştim.
Siz galiba tek tıkla yapılacak kolay bir işlem sanıyorsunuz onaylamayı. Upload yaptığım için 2 saattir internette bir yere giremiyorum mesela. Ama yaptığım işten de gocunmuyorum çünkü bu benim görevim.
Kusura bakmayın sadece bekleyen sizlerin bu kadar tepki vermesi beni sinirlendirdi, kırdı. Bu site için neler yaptığım, zamanımı nasıl burası için harcadığım ortadayken, sanki keyfimden onaylamıyormuşum gibi gelen yorumlar beni kırdı. Şu sitede 1 saat takılanlar görecektir zaten bu site için neler yaptığımı.
Ayrıca konuyla alakasız kişilerden de özür dilerim, bu kadar uzun, tepkili bir yazı yazdığım için. Sadece sinirlensem yazmazdım ama kırıldığım için dayanamadım ve yazdım.
Şimdi soruyorum, gece açılmış bir konu var, sabah kalkmışım, benim hiç mi özel işim olamaz? Yöneticim diye 24 saat bilgisayar başında, bu sitede mi olmam gerekiyor? İşim olsaydı ve girememiş olsaydım, akşama doğru gelseydim herhalde bir küfür etmediğiniz kalacaktı.
Her gün onay bekleyen konulara bakılır, sabah girdim baktım ve hallettim. Şu anda 5 dakikalık bile işi kalmadı. Tamam sizleri de anlıyorum, sabırsızlıkla bu yamayı bekliyorsunuz, oynamak istiyorsunuz ama bu kadar tepki neden? Sanki 10 gündür bekliyor konu.
Eğer yapımcıya saygım olmasa, emeğine saygım olmasa, benim yapmış olduğum bir yama olsa onaylamaz bekletirdim. Ama ben emeğe saygı duyduğum için, resimleri düzeltmesi için arkadaşı beklemedim, ben düzeltip ekledim siteye.
Sizlerin de yapımcının emeğine duyduğunuz saygı gibi, biz buradaki yöneticilere de saygı duymasını beklerdim.
Eğer kırıcı bir şeyler yazdıysam özür dilerim, yorumları görünce kırıldım, tutamadım kendimi, kusura bakmayın.![]()