1 ile 30 arası toplam 102 sonuç

Konu: Oyunu Orjinal Alacaklar İmzasını Atsın

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Merak ediyorum, siz olmasa da benzer fikirde olan baskalari da cevaplayabilir tabii.

Diyelim ki bu yil SI oyunu cikartmadi. Hatta gelecek 4 yil da cikartmadi ve oyunu gelistirmeye devam etti.

Bundan 5 yil sonra oyuna 300 TL veya 450 TL odeyip alirmisiniz?

Peki durumu degistirelim.

Yol bilgisayarini bir defada, atiyorum 500 TL karsiliginda, almak yerine gectigimiz 5 yilda gelistirilirken her yil 100 TL vererek almazmiydiniz? Yani gectigimiz her yil bu yol bilgisayarindan (eksikleri olsa bile) yararlanmak, 5 yil boyunca yolunuzu tamamen kaybetme riskini tasimaktan daha mantikli olmazmiydi.

.
    Merhaba,
    merak ettiğin için kendi fikrimi söylüyorum. CM geçen sene çıkmadı bu sene iki katı fiyatta mı ! Half Life yıllarca çıkmadı. 300 ya da 450 tl fiyat mı biçtiler. Bu boşlukta oyunu geliştirmediler mi?Bu neyin kıyaslaması anlayamadım ?
    Yol bilgisayarından da örnek vereyim. Iphone'da tomtom programı Türkçe ama Türkiye haritası yok. Igo Türkçe ve Türkiye haritası da içinde ve Tomtom Igo'dan daha kaliteli, fiyatı da aynı. Ben şimdi Türkiye'de yol haritasını kullanan biri olarak Tomtom'u alıp ne yapayım. Daha iyi olmamasına rağmen Igo alacağım.
    Benim Fm almama sebebim de Türkçe olmaması, oyun hatası hepsinde var zaten.
    Korsan oyun konusuna aynen katılıyorum, orjinal almayacaksan yükleme kardeşim, adam yıllarca çalışıp birşeyler ortaya koyacak sen onu çalacaksın. Sebebi efendim ülke şartlarına göre pahalı, o yüzden çalarım.
    O zaman adam türkçe oyun yapmış fiyatını da 5 tl yapmış onu al. "Yok o da hatalı ben hatalı oyunu almam korsanını oynarım, zaten kriz var." O zaman size içinde seyahat ve seks olan birşey önerelim!

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cashua View Post
    Merhaba,
    merak ettiğin için kendi fikrimi söylüyorum. CM geçen sene çıkmadı bu sene iki katı fiyatta mı ! Half Life yıllarca çıkmadı. 300 ya da 450 tl fiyat mı biçtiler. Bu boşlukta oyunu geliştirmediler mi?Bu neyin kıyaslaması anlayamadım ?
    Demek ki half life'in piyasasi cok daha buyuk. Zaten half-life 2, 6.5 milyon adet satmis. Oyunu uretmenin maliyeti $40 milyon yani her bir oyunun maliyeti yaklasik $6.15.

Alanlar ne kadara aldi?

Buyuk ihtimalle $39.99 veya $49.99.

Yani unite basina $30 civarinda kar etmis sirket. Tabii bunun bir de parali expansion pack'leri var, daha once kurduklari sistemin uzerine ufak bir maliyet ile ekledikleri, ancak bir suru para kazandiklari. Episode 2, Lost Coast, Deathmatch..

Peki FM ne kadar satiyor?

Soyle diyeyim.. CM 2'den CM03/04'e kadar toplamda 6 milyon adet satilmis.

Yani cikan 11 oyunun toplam satilma sayisi 6 milyon adet.

Koskoca kuzey amerika kitasinin satislari yeter half-life'i ayakta tutmak icin.

FM ise ozellikle Birlesik Krallik ve Iskandinav ulkelerinde yuksek sayida satiliyor. Ama half-life'in 5 senede bir defada sattigini, FM belki 5 senenin toplaminda satiyordur.

Yani karsilastirma resmen at ile deve. Birisi ufacik bir studyo'nun yaptigi ve bir kac ulkede onemli olan oyun, digeri ise dunya capinda oyun.

Messi ile Busquets'i karsilastirmak gibi bir sey olmus.

Half-life toplamda 16.5 milyon adet satmis. Yani o sattigi ile gelecek 4-5 yil yeni oyun uretebilir ve daha sonra sunabilir.

FM'in sattigi ise cok daha az. Oyun her yil cikiyor cunku FM'in satislari beklenen kardan sonra ancak 1 yillik uretim maliyetini karsiliyor. Eh o zaman da pek yapacak bir sey yok. Her yili oyunu cikartacaklar ve satacaklar ki oyunun gelismesi devam edebilsin.

Mesaj Yetkileri