O mesajı atmamla admin olmam ne alaka çözememiş olmakla beraber, admin olmak herşey bilmektedir ve admin eşittir herşeyi doğru söylemektir gibi bir denklemede hiç bir zaman katılmıyorum. Admin olmamı normal bir userdan tek ayıran fark bu sitenin sahibi olmamHerneyse aklının yettiği ölçüde cevap vermişsin ama hiç okulda pazarlama eğitimi aldın mı bunu bilmeden yazıyorum, bir malın pazardaki değerini, kalitesi, ona olan talep ve firmanın satış tercihleri belirler. Football Manager'de SI ve SEGA ortaklığının bir ürünüdür ve pazarda bir değere sahiptir. Bir çok kişi kalitesinden şikayet etsede gösterilen talep onu pazar lideri yapmıştır ve sunulan değere aynı konulu oyunlar içerisinde en çok satandır. CM'de aynı şekilde bir değere sahiptir fakat satış rakamları nezdinde geçmiş yıllar baz alındığında satış rakamları olarak bir gerileme söz konusudur.. İşte bizde burada birisi 1€ gibi rakama satılırken diğeri nasıl 90 TL oluyor bunu yorumluyoruz. Bir tarafta pazar lideri firma diğer tarafta pazarda gerileyen fakat bu gerilemeyi örtbas edebilmek için yeni stratejiler yaratan firma. Haliyle genelde ürünlerin değeri para ile karşılığı ödenerek alındığı için parayla ürünü senin verdiğin örnek gibi açıklama gereği duyduk. O yüzde artisliğin lüzümü yok. Bugün PS3 oyunlarına 100 liraların üzerinde paralar nasıl ödeniyorken FM'de değerini bu şekilde açıklamış. Bana görede bu bedel Türkiye şartlarında bir oyuna verilebilecek rakam açısından kesinlikle çok pahalıdır ve daha ucuz olmalıdır. Tabi burada tamamen SEGA / ARAL ilişkisi ile ilgili bir durumda söz konusu.
CM'nin Türkiye piyasasına hareket getirip FM'ninde gözünü açacağını düşündüğüm için gelecek yıllarda daha farklılıklar bekliyorum. Bu arada bende destek olmak için CM'yi satın alanlardanım.
Sanırım bu kıyasa girmeyin lafı çok kişisel bir görüş ve yönlendirmeli oldu, bunu her iki oyunuda test edip gerçekten kıyaslanmazmış abi doğru söylüyormuşsun diyerek lafımın altına denediğiniz zaman yorumlarsınızBen her iki oyunuda oynadım, henüz iki oyununda çok eksikleri söz konusu release versiyonlarını bekleyip tekrar deneyeceğim fakat şu aşamada FM bana daha simüle edilmiş gelirken CM'den aynı hazzı alamadığım için böyle bir yorum getirdim.