Hocam bu arada İbrahim Toraman gerçekten bende harika performans gösteriyodu..Hem de çok istikrarlı sürekli başarılı
Gurbet ellerde arkadaş olursunuz![]()
Hocam bu arada İbrahim Toraman gerçekten bende harika performans gösteriyodu..Hem de çok istikrarlı sürekli başarılı
Gurbet ellerde arkadaş olursunuz![]()
Skjelberd listemdeİngiltere ligine çok uygun bir oyuncu gibime geliyor, almayı düşünüyorum ama bu sezon değil. Demin orta sahaya bir adam aldım allahtan sadece 1 oyuncu mutsuz oldu çok adam oldu diye Başka alırsam takım karışacak
![]()
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Hocam Forvette Tomas Necid - Alberto Bueno - Bogdan Stancu Bu İsimler Çok İyi İş Yapar İçlerinden Birini Almanı Tavsiye Ederim![]()
TRANSFER RAPORU
Transfer Edilen Oyuncular
Bonservis Bedelsiz Alınan Oyuncular
Kiralık Olarak Alınan Oyuncular
Gelen/Giden Oyuncular.
2009/10 Kadromuz
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Alınan Personel
Gelen/Giden Personel
KLÜP BİLGİLERİ
Şampiyonluk Oranları
Last edited by Walter Sakana : 12.Eylül.2009 at 11:00 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Şampiyonluk oranı 1000 de 1bu kadroya haksızlık olmuş bence
Premier Lig Transferleri:
- Arsenal
-
- Man Utd
- Chelsea
- Liverpool
- Man City
- Aston Villa
- Tottenham
- Newcastle
- Everton
- Bolton
- West Ham
- West Brom
- Wigan
- Blackburn
- Reading
- Sunderland
- Portsmouth
- Wolves
- Q.P.R.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Premier Lig Klüplerinin Değerleri (en zengin klüpler sıralaması)
Oyuncularımızın Potansiyel Raporu (asistan raporu)
Last edited by Walter Sakana : 12.Eylül.2009 at 11:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
HEYECAN BAŞLADI
1.HAFTA
1.Hafta Sonuçları
2.HAFTA
2.Hafta Sonuçları
Lig Kupası 2.TUR MAÇI
Premier Lig
3.HAFTA
3.Hafta Sonuçları
Puan Durumu
Lig Yorumu : Görüldüğü gibi hiç transfer yapmayan Man Utd oturmuş ve uyumlu kadrosuyla lige iyi başladı. Diğer yandan transferde birçok oyuncuyu kadrolarına katan Man City, Aston Villa, Hull gibi ekipler henüz uyum sorunu çekiyorlar. Chelsea ile Newcastle ise bu sorunu çabuk atlatmış bir görüntü çiziyorlar.
Takım Yorumu : Kendi takımımıza gelince; zorlu bir fikstürle başladık. İlk 2 maçımızda Man City ve Liverpool gibi çok güçlü iki takımla karşılaştık. Bu maçlarda takımımın sergilediği futboldan çok memnunum. Beklediğimiz gibi tek sıkıntımız forvetlerimizin etkisizliği oldu. Top tutamıyorlar ve bu yüzden rakip kaleye etkili gidemiyoruz. Transferin son günlerinde kadroya kattığımız Evans bu soruna ilaç olacak gibi gözüküyor. Bolton maçında yenilmemize karşın çok başarılı bir performans ortaya koyan bu oyuncu, diğer maçlarda da aynı performansını sürdürürse büyük katkısı olacak.
Lig kupası ise kötü bir sürpriz oldu bizim için. Bir alt ligde mücadele eden rakibimiz son derece güzel bir futbol sergileyerek haklı bir galibiyet aldı. Aslında bizde kötü oynamadık ama onlar çok iyi oynayarak galibiyete ulaştılar. Öyle bir performans sergileyen takıma karşın bu mağlubiyet beni fazla üzmedi çünkü dediğim gibi kötü değildik.
Oyuncular : Şu ana kadar ki maçlarda yeni kalecimiz 2 hatalı gol yedi. İkisinde de yanlış çıkışlar yapıp topu kaçırarak gol yememize sebep oldu. Ancak genede çok kaliteli bir kaleci ve Romen milli takımının kaptanı.
Heskey'i alırken ondan zaten golcülük beklemiyordum. Güçlü ve yıpratıcı bir oyuncu ancak bitiriciliği pek iyi değil. Şu ana kadar pivot santrafor olarak tam anlamıyla olmasa da beklentimi karşıladı diyebilirim.
Paloschi ise beni büyük hayal kırıklığına uğratıyor. Son derece hırslı ve mücadeleci olan, önemli yeteneklere sahip bir oyuncu ancak bir türlü istediğimiz verimi alamıyoruz. Verim almak bir yana son derece kötü oynuyor.
Yeni savunma oyuncularımızdan çok memnunum. N'Koulou ve Moti bize çok faydalı olacaklarını belli ettiler. Leo henüz 1 maç oynadı ve henüz birşey söylemek için erken. Dervite hazırlık dönemindeki başarılı performansını şans verdiğim maça da yansıttı. Bu oyuncudan da umutluyum.
Sağ ve sol kanat oyuncularımızdan Taylor sezona müthiş başladı ve takıma çok çabuk uyum sağladı. Şu ana kadar ki en iyi oyuncumuz olarak görünüyor. Asistanım 2. kaptanlığı ona vermemi tavsiye etmişti ancak ben tecrübesine güvenerek Heskey'e verdim. 1. kaptanlığı verdiğim Kilbane'de bu ligin tecrübeli oyuncularından ve bu tecrübesini gösteriyor. Wallace'tan da memnunum. Borbon'da beklentilerimi karşıladı.
Castillo'dan henüz istediğimi alamadım. Kötü değil ancak daha iyi olması gerekiyor. Keza Borges'te aynı şekilde. Stewart ile Tiago Gomes faydalı olacaklarını gösterdiler, özellikle Tiago çok şeyler beklediğim bir oyuncu. Alan Baro forma giydiği 2 maçta da çok iyiydi. İlk 11'de düşünmüyordum ancak formayı kaptı. Petre'den henüz faydalanamadık çünkü hazırlık döneminde sakatlandı ve yeni iyileşti. Bu hafta ki maçta oynayabilir.
Diğer Haberler :
- Bu hafta Chelsea ile deplasmanda yapacağımız maç öncesi can sıkıcı bir gelişme yaşadık. Savunmamızın önemli ismi Cosmin Moti milli takım maçında sakatlandı ve yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak. Kalecimiz Lobont'ta antrenmanda parmağından sakatlanmıştı ancak iyileşti ve oynayabilecek durumda. Chelsea'den kiraladığımız Franco di Santo ise kurallar gereği bu maçta forma giyemeyecek.
- Bu sezon kadroya kattığımız oyunculardan Nicolas N'Koulou ve Ross Wallace bu hafta ilk kez milli oldular. İki oyuncu da milli takımlarının dünya kupası eleme grubu maçlarında ilk 11'de forma giydiler. N'Koulou 7.0, Wallace ise 7.20'lik bir performans sergiledi. Ardından bir sonraki milli maçlarda da forma şansı buldular.
- Bu hafta 10 oyuncumuz A, 4 oyuncumuz 21 yaş altı, 2 oyuncumuz 20 yaş altı ve 3 oyuncumuz da 19 yaş altı milli takımlara çağırıldılar. Klübümüzde toplam 16 farklı ülkeden oyuncular forma giyiyor.
Premier Lig
4.HAFTA
4.Hafta Sonuçları
Maç Yorumu: Çok sert ve taktik savaşı şeklinde geçen bir maçtı. Biz 4-1-4-1 düzeninde sahaya çıktık. Chelsea'nin klasik sistemi ise 4-1-3-1-1 şeklinde. Ancak maç içerisinde skora göre dizilimde sürekli değişiklikler yapıyorlar. Bu maçta 10 kişi kalınca önce 4-1-2-1-1 sonra 4-3-2 sonlara doğru ise 4-2-3'e geçtiler. Golümüze kadar her 4-5 dakikada bir 4-1-2-1-1 ile 4-3-2 taktikleri arasında geçiş yaptılar. Bizde sürekli rakip komutlarını yeniden düzenlemek durumunda kaldık.
Rakibin etkili silahlarına çok iyi önlem aldık. Maça forvet arkası başlayan Lampard'ı Petre ile marke ettik. Drogba'yı ise N'Koulou adam adama, Leo ise duruma göre tuttular. Orta alanda Montolivo, Gökhan İnler ve Essien üçlüsüne de etkili pres uyguladık. Bu doğrultuda, orta alanda mücadele gücü yüksek oyuncuları tercih ettik.
Maça Heskey ile başladık çünkü ilerde en iyi top tutabilen oyuncumuz oydu. Ancak etkisiz kaldı ve Evans'ı onun yerine oyuna dahil ettik. Bu oyuncu da çok daha verimli oldu ve zaman zaman rakip kaleyi zorladı.
Maçta önce Heskey sonra sırasıyla Carioca, N'Koulou, Bozaglo ve Wallace hafif sakatlıklar yaşadılar. Wallace yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak.
Bugünkü maçta Kilbane tecrübesinin yanı sıra ne kadar çok yönlü bir oyuncu olduğunu da gösterdi. Sol bek oynattığımız kaptanımız maçında yıldızı seçildi. İkinci maçına çıkan Leo kusursuz oynadı ve ne kadar önemli bir transfer olduğunu gösterdi. N'Koulou ile birlikte çok iyi kademe yaptılar. Ön liberoda Petre hem adam hem alan markajını çok iyi yaptı. Rakibin en güçlü bölgesi olan AMC mevkisinde önce Lampard'ı daha sonrada Cole'u etkisiz bıraktı. Tiago Gomes çift yönlü orta saha oyuncusu olduğunu gösterdi. En çok top kapan oyuncumuz olarak iyi savunma yaptı ve kazandığı toplarıda yüksek bir pas yüzdesiyle olumlu kullandı.
Genel pozisyon değerlendirmesine gelirsek, rakibe net pozisyon vermedik. Genelde uzaktan yada çaprazdan şut denemeleri oldu. Rakip 10 kişi kalınca açılmadık ve sistemimizi koruduk. Hakemin penaltı kararı tartışılmayacak bir pozisyon, gayet doğruydu. Golden sonra %100'lük bir pozisyon daha bulduk. Sol kanattak kullandığımız serbest vuruşta kale dibinde N'Koulou kafayı vurdu ancak top kaleciye çarpıp (kurtarmadı, çarptı) kornere çıktı.
Oyuncularım taktiği başarıyla uyguladılar, iyi mücadele ettiler ve geçen sezondan bu yana büyük takımlar karşısında gösterdikleri üstün mücadelenin karşılığını bu kez aldılar.
Tek diyeceğim cHed evans ı sürekli oynat hocam. Atamasa bile oynat çünkü 3-4 maç atamıyor sonra 2şer 3 er atmaya başlıyor . Devamlılığı olan bir oyuncu çokta severim. Lewandovskiden 3-5 kat kalitelidir![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Herşey iyi güzelde hocam takımı 5-6 sene rahat götürcek oyuncuları neden sattın![]()
Chelsea Galibiyeti Çok İyi Olmuş Hocam Fixtür Zorlu Başlamış İlerleyen Haftalarda Takımın Tam Oturacağını ve İstikrar Sağlanacağını Düşünüyorum..
Tebrikler hocam Chelsea'den deplasmanda galibiyet almak her babayiğidin harcı değil![]()
hocam takım kendıne mı gelıyor acaba![]()
Adım adım şampiyonluğa![]()
Transferler çok iyi olmus hocam maşallah![]()
Ben satmak ister miydim o oyuncularıKeirrison'u başkan kendi kabul etti. Lewandowski'ye gelen teklifi önce kabul etmedim. Sonra oyuncu normalden fazla mutsuz olunca ikinci teklifi kabul ettim. Kalecimde de aynı şeyi yaşadım. Ochirosii de aynı... dellendim ve hepsini sattım. Satmasam Squad harmony baya düşecekti, üstüne birde yenilerin uyum süresi eklenince bu şartlarda başarılı olmamız çok zordu. Açıkçası kalecim Coman ve Ochirosii dışındakilere o kadar üzülmedim. Coman'ı arıyoruz, Ochirosii de ilerde süper oluyor...
Gidenlerin yerine aldıklarım bireysel olarak belki aynı kalitede değil ancak takım oyununa çok uygun bir kadro kurduk. Geçen sezona nazaran çok daha iyi oynuyor takım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sadece Chelsea değil. Man City - Liverpool - Chelsea maçlarından 5 puan çıkardık. Henüz oturmamış bir takımla çok iyi bir sonuç bence. Dediğin gibi ilerleyen haftalar için iyi sinyaller verdik. Ama ligdeki rakiplerimizde çok güçlü ve iyi transferler yaptılar. zor bir sezon olacak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Teşekkürlerbiraz taktikle uğraşınca oluyor işte... Chelsea'ye yenilmemek değil de yenmek zor dediğin gibi. Takım savunmaları ve kalecileri çok sağlam. Ancak ofansif olarak tamamen orta saha oyuncularının performansına güvenen bir ekip. Tek forvet oynuyorlar. Bizde iyi savunma yaparsak kolay kolay gol atamayacaklarını tahmin ediyorduk.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yok daha 1 galibiyetle bunu söylemeye erkentakım kötü değil zaten, yeni bir kadro için fena oynamıyorduk. Bolton bize çok ters geliyor, geçen senede 2 maçıda kaybetmiştik. Gerçi bu seneki maçta kendi hatamdan gitti. İlk yarı tek kale oynadık, ikinci yarı taktik hatası yaptım ve maç gitti. Türk milli takımı gibi, büyük maçlarda çok iyiyiz, zayıf rakiplere karşı tutuk oynuyoruz
![]()
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 03:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Premier Lig
5.HAFTA
5.Hafta Sonuçları
6.HAFTA
6.Hafta Sonuçları
Puan Durumu
West Ham Menajerinden Övgü
Yorum: Wolves maçını bir kaza olarak görüyorum. Çok daha üstün oynadık, erken 10 kişi kaldık, penaltı kaçırdık. Özellikle ikinci yarıda 10 kişiyle müthiş baskı kurduk ancak olmadı.
Bu sezon deplasmanda daha iyi oynuyoruz. West Ham maçında bunu bir kez daha gördük. Lige fırtına gibi giren ve gol krallığında zirvede olan Dean Ashton ile Oscar Cardozo gibi çok etkili forvetleri var. Lige de iyi başladılar ve bu maç öncesi 3. sıradaydılar. Formda bir rakip karşısında üstün oynadık ve 2-0 öne geçtik. Ancak aşağıda da göreceğiniz gibi 2 klasik 9.0.1 golü yedik. Alttaki ekran görüntüsünde 2 asisti yapan isme bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu maçta Evans'ın attığı gol muhteşemdi. Bu golle birlikte 4 maçta 3 gole ulaştı ve isabetli bir transfer görüntüsü çizdi. Rafael Carioca'da -gol attığı için değil- müthiş oynadı. Asıl mevkisi orta sahanın ortası olan ve sağ kanatta oynama özelliği olmayan bu oyuncunun özellikleri onu defansif yada ofansif istediğim bölgelerde kullanabilmemi sağlıyor. O da görev verdiğim her bölgede başarıyla mücadele ediyor. Attığı golde çok klastı...
Ligin genel görüntüsüne gelince; şampiyonluk yarışının Man Utd, Arsenal ve Man City arasında geçeceğini düşünüyorum. Man City uyum dönemini aştıktan sonra zirveyi baya zorlayabilecek bir kadro kurdu.
Takımımın bu sezon ilk 10'a gireceğine inanıyorum. Maçlarda şans faktörü biraz lehimize dönse Uefa'ya katılmayı bile zorlayabiliriz. Sonuçlara karşın takımımın oynadığı futbol bana çok umut veriyor...
Bu hafta zorlu Arsenal deplasmanına çıkıyoruz.
Arsenal maçı 3-2 biter tahminimce
bu arada hocam küsücem size
hiç benim kariyere uğramıyosunuzsıkıldım kariyerimi devam ettirmekten
![]()
wolwes maçına çok üzülmüşsündür![]()
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 07:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
abi wolves maçında dribbling yapan 2 oyuncuyu da 75. dakikada oyundan çıkarmışsın bence çıkarmasaydın hiç olmazsa 1 puan çıkarabilirdin o maçtan
2-2 lik maç ise tam fiyasko işte 9.0.1 saçmalıkları ve genel olarak fm'nin inatçı yapısı..
örnek vermek istiyorum en az bir trilyon defa yaşadım bu durumu :
ilk yarı süper oynuyo takım ve 2-0 , 3-0 gibi net skoru yakalıyor..abi ikinci yarı bir başlıyor , hooooooop başladığı gibi bitiyo maç..tam hevesleniyorum işte süper fark yapıcam şimdi diye ama hevesim kursağımda kalıyor...
başka bir örnek bunu da en az bir trilyon defa yaşamışımdır :
hangi maç hangi koşulda olursa olsun , maç başında aniden 2-0 yakalayan takım o maçta mutlaka zorlanıyor..asla skoru korumak yok , mutlaka karşı takım çeviriyor maçı..
son bir örnek :
oyuncumun bütün defansif özellikleri harika , form grafiği müthiş..maçta karşı takımın vasat forvetini marke etmesini istiyorum..arkadaş o kazma forvet öyle fuleli dribblingler atıyor , öyle uzaktan bazuka gibi şutlar çekiyo ki inanamıyorum..2 veya 3 gol banko atıyor ve pozisyonların hiçbirinde benim defans adamın çevresinde değil..yahu markaj verdim nefes aldırmaması lazım marking 19 olan adamın..sonra forvetin özellikle bi giriyorum : bitiricilik 12 , hız-hızlanma 11 , dribbling 13 vs.. hadi buyur çıldır..
umarım fm2010'da oyunun bu inatçı yapısından arınmıştır sports interactive..
bu arada leo nun üstüne gitme ayaklanma çıkarabilir![]()
Oyundan çıkarma sebebim kondisyonları %69'un altına düşmüştü. Bide maçtan önce penaltıcıları baştan düzenlemiş, ilk penaltıcıyı Fleck yapmıştım. Maçta da penaltı olup Fleck kaçırınca sinirlendim
Bende maçlarda ilk yarıyı 2-3 farkla önde kapayınca tedirgin oluyorum. Çünkü devre arasında takım konuşmasında motive edici bir seçenek olmuyor. Memnun kaldım desen gevşiyorlar hele de maç kendi sahandaysa. Performansınızın düşmesine izin vermeyin desen sadece zayıf rakiplere karşı işe yarıyor. Büyük takımlara karşı ters tepiyor. E takım takır takır oynarken memnun değilim de diyemiyorsun. 2-3 farkla önde kapatılan ilk yarılardan sonra ikinci yarılardaki düşüşün sebebi bu bence. Oyun maç konuşması seçeneklerini skora göre değilde sürekli tüm seçenekleri seçilebilir bıraksa daha mantıklı olur. Dikkat et 1-0 önde kapamışsan "encourage" (türkçe versiyonda nasıl çevirmişler bilmiyorum) konuşması oyuncuları çok iyi motive ediyor. Bu yüzden hep 1-0 öndeyken devre öyle bitsin başka atmayalım istiyorum
O trilyon defa yaşadıklarını hepimiz yaşıyoruzHatırlatma şimdi sinirim bozuluyor
Özellikle son örneğindeki olay beni de deli ediyor. Markaj dışında 1.70 lik ve zıplaması düşük bir adam, 1.93'lük markajı 19 zıplaması 18 pozisyon alma, önsezi, konsantrasyon özellikleri 17-19 arası olan stoperimin üstünden kafa vurduğu zaman monitör cam çerçeve indiresim geliyor (idç kariyerimden örnek)
Bu kariyerimde de aynı durumu yaşadım. Owen 1.73 zıplaması 11 ve Tevez 1.68 zıplaması 11. Bu oyuncular gelip stoperlerimin üstünden kafa vurdular Tevez'in öyle bir golü var geçen sezon bana. Hani boşa kaçıp kafayı vururlar tamam ama, bildiğin.. adamın üstünden zıplayıp vuruyor :S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu konuda uyardığın iyi oldu. Geçen kırmızı kart gördüğünde ceza verecektim sonra Brezilyalıların sağı solu belli olmaz diye son anda vazgeçtim![]()
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 08:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Abi bu sezon takımın alışamamasından dolayı mı bi istikrar yakalayamadın??