1 ile 30 arası toplam 80 sonuç

Konu: Sega Birkez Daha Düşünmeli

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Turksportal çeviri ekibininde programları var özel. Zaten Notepad ile çeviremiyorsunuz. Ne kadar program olursa olsun binlerce kelime, cümle var. Hatta vieri nin bunları biliyormusunu konusunu okumanı öneririm. Orada ne kadar sürede çevrildiği kaç bin kelime olduğu felan yazıyordu. Bu kelime dağarcığı 2009 da fazlalaştı muhtemelen 2010 da ise daha da fazla olacak.

Daha bilgili arkadaşlar daha açıklayıcı bir mesaj yazarlar sanırsam

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Turksportal çeviri ekibininde programları var özel. Zaten Notepad ile çeviremiyorsunuz. Ne kadar program olursa olsun binlerce kelime, cümle var. Hatta vieri nin bunları biliyormusunu konusunu okumanı öneririm. Orada ne kadar sürede çevrildiği kaç bin kelime olduğu felan yazıyordu. Bu kelime dağarcığı 2009 da fazlalaştı muhtemelen 2010 da ise daha da fazla olacak.

Daha bilgili arkadaşlar daha açıklayıcı bir mesaj yazarlar sanırsam
    O konuyu zaten okudum, ama bu işi zaten çalışan-okuyan insanların boş zamanlarında yapmaları ayrıdır, profesyonel olarak bu işi yapan ve bu işten para alan insanların yapmaları ayrıdır. Türksportal çeviri ekibindeki insanların geneli çalışıyor-okuyor ve boş zamanlarını FM severler için feda ederek ortaya güzel bir çalışma koyuyorlar, ancak bu işin profesyonel anlamda yapılması ve belli başlı kişilerin düzenli olarak günde 8 saat+sona doğru yetişmezse fazla mesai yaparak işi bitirmeleri tabi ki daha kısa sürecektir (biz de bir şeyler biliyoruz bu konuda).

Ayrıca Sega'nın sahibinin kafasına meteor düşse ve bugün Türkçe dil çıkartmaya karar verse londra'yı sokak sokak gezip tercüman aramaz. Onun yerine işi Türkiye'de bu tür outsource işleri alan bir oyun stüdyosuna verir, işin boyutunu düşünecek olursak (en azından outsource işleri alan firmaların yaptıkları işle bu işi karşılaştırırsak) bu iş için de 20-30 bin dolar da para verir. Bilemedin 40 bin dolar. Çıkış süresi ise 3-4 hafta. Hatta bu işi yaptırmaya karar verse yaptıracağı stüdyoya da 1 ay süre verir, 1 ay sonunda da iş çıkar. Oyunun maliyetinin ne kadar olduğunu düşünecek olursak (bu devirde oyunların 7 haneli maliyet rakamları vardır), o rakamın zekatını verip de Türkçe dil çıkartmama inadını anlamıyorum (gerçi oyun Türkçe olsa da Türkçe olarak oynayacağımdan değil ama neyse). Bu yüzden Türkçe dil çıkana kadar korsan-ingilizce. Dil çıktıktan sonra da fiyatına göre orjinal-ingilizce.

Quote Originally Posted by Haygary View Post
    Ben Vierin nickli abinin dediklerini anladım ama Cm gibi bir organizasyon sizden daha geride olan bir organizasyon bunu deneyebiliyor siz neden deneyemiyorsunuz baktınız hiç katkı sağlamadık mı size tmm o zaman bir daha türkçe yapmayın.Biz artık kendi elimizden geldiği kadar kendimiz yaparız o zaman ama denemekten korkuyorlar
    Denemekten korkmuyorlar, denemek istemiyorlar. CM biraz eli-mahkumluktan ötürü denemişti, başarılı olduğunu/olmadığını bilmiyorum. Ancak bildiğim şöyle bir şey var ki, sırf Türkçe ve CM Season Live'dan ötürü kaç senedir FM'yi orjinal almayan kişilerin CM'yi orjinal almak için ciddi şekilde düşündüklerini, bazılarının da "Param olsun kesin orjinal alacağım" diyerekten para biriktirmeye/çalışmaya başladıklarını biliyorum. FM senelerdir aynı. FM 2005'ten beridir oyunda yapılan yeniliklerin sayısı bile belli. Kayda değer 3 tane yenilik var: Asistanın maç sırasında söylediği şeyler, basın toplantıları, 3D maç motoru, ki bunların üçü de FM 2009'u bu kadar bekleyen insanların beklediği ölçüde nitelikler olmadı, bunların 3ü de ciddi hakaretler almayı başardı.

Peki, aynı şekilde CM'nin 08-10 arasında yaptığı yeniliklere bakalım:

1- Duran top ayarlayıcısı: Cidden mükemmel bir iş çıkarılmış.
    2- CM Season Live: Bir senede ortalama 2-3 transfer yaması çıkaran FM'ye karşı her ay bunu yapacaklar.
    3- TÜRKÇE: Tabi ki İngilizce'den çevrildiği ortada olduğundan (biraz ingilizce bildiğiniz zaman yazılara bakıp bunu çok rahat görebiliyorsunuz) "Müthiş" veya "Harika, süper !!!" denecek bir Türkçe değil, ancak ingilizceye nazaran daha anlaşılır kalıyor.
    4- 3D maç motoru: Bunu FM'nin 3D maç motoruyla kıyaslamaya kalkardım, ama CM bana hakaret davası açar diye yapmıyorum.
    5- Taktik ekranı: Nihayet beklentilerime daha fazla cevap veren bir taktik ekranı var. FM'deki bi ileri bi geri oktan çok daha fazlasına sahipler, kişisel komutlara da birsürü şey eklenmiş.

Bu yeniliklere baktığımızda FM'deki yeniliklerin aksine bunların hakaret alacak kadar kötü olmadıklarını, hatta gayet de güzel olduklarını görmekteyiz.

Şimdi bir tarafta "2004 yılının 3. çeyreğinden beridir buna mı kasabildiniz ?" denilebilecek bir FM ve 2007-2009 arasını çalışarak geçiren bir CM var. Emeğe saygı diyorlarsa emeğe saygı.
    Last edited by Mookie : 18.Eylül.2009 at 14:40 Reason: Alıntı.

Mesaj Yetkileri