Quote Originally Posted by welet1905 View Post
Fiyat konusunda katılmıyorum sana Burak abi. 60 lira veya 90 lira, ülkemizde bir oyun için çok büyüm miktar. Anlatmak istediğim, korsanın yaygınlaşmasının sebebinin kültür olduğunu düşünmüyorum. Bana göre maddi imkansızlıklar yüzünden korsan bu kadar satılıyor ülkemizde.

Örneğin, Polonya'da orta seviyede bir aile dünya turuna çıkabiliyor. Bunu kuzenim geçen sene oraya eğitim için gittiğinde söylemişti ki Polonya Avrupa'nın en fakir ülkelerinden biri. Başka bir örnek verirsek, Hollanda'da orta kısım insanlar, triplex, bahçeli havuzlu evlerde oturuyorlar. Ülkemize bakacak olursak orta seviye bir aile 1 aylık erzağını zor alıyor.

Böyle bir ülkede yaşarken bizim orjinal almamızda ısrarcı olunmasını da anlamıyorum ben.
Burak abinin anlatmak istediği şeyi tam olarak kavrayamamışsın bence.Yada bende yanlış anladım.Bu konuyu daha önce Ömer abide açıklamıştı.Korsan almak hırsızlıktır.Bunun benim param yok diye gidip marketten çikolata çalmamdan farkı yok.Fakat zihinlere yerleşmesi açısından 2 si aynı şey değilmiş gibi geliyor insanımıza.Burak abinin değinmeye çalıştığı noktada bu.Bana diyeceksin hırsızlık madem sen hiç yapmadın mı? Maalesef bende yaptım bugüne kadar.Ara ara düşünüyorum hep.İleride bunun hesabını nasıl vereceğim diye.Sonuçta korsan kullanımı kul hakkı yemektir ve Allah benim karşıma neyle gelirseniz gelin,kul hakkıyla gelmeyin demiştir.Açıkcası vicdan azabı çekiyorum bu konuda.Hee bu beni engelliyor mu? Maalesefki hayır.İşte Burak abinin demek istediğide bu.En azından ben onun yazdıklarından bunu çıkarıyorum.Aynı vicdan azabı veya korku marketten çikolata çalmamı engelliyor ama iş korsan kullanıma geldiği zaman işler değişiyor.Buda yerleşmiş olan zihniyetin ürünüdür..