Quote Originally Posted by Sekopej View Post
Kimseyi alamayacak olduğu için suçlamıyoruz, yukarıda örnek verilmişti, eğer ekonomik gücünüz yoksa o ay et yiyemediyseniz gidip et çalmazsınız, o ay et yememiş olursunuz. Eğer oyunu alacak ekonomik gücünüz yoksa almazsınız, kimse de neden almıyorsun demez. Nasıl ki et yiyemeyince marketten et çalmıyorsak, oyunu alamayınca da internetten indirerek çalmamalıyız.

Ama aynı derecede kötü bir olay olmasına rağmen, bu korsan kullanımı bizi hiç rahatsız etmez. Benim de her kullandığım ürün elbette orjinal değil. Öyle bir refah düzeyim yok zateni emekli bir öğretmenin oğluyum, paralar içinde yüzmüyorum ki herşeyin orjinal olmasını sağlayayım.

Ama bu oyunu da seviyorum ve çok fazla da oynuyorum. Bunun için çözüm bulmaya çalışıyorum, ortak alsam, ya da taksitle alsam ne kadara gelir onun hesabını yapıyorum. Mesela bir site 43 liraya satıyor oyunu, şimdi en mantıklısı o geldi ve oradan almayı düşünüyorum.

Yani bir şekilde beni mutlu eden, bana zaman harcatan bu oyunu edinmek istediğimden en uygun yolu bulmaya çalışıyorum. Ha zaten oyunu almak, destek olmak istemeyen birisi ne olsa bir bahane bulur, ona da al diye ısrarcı olmuyoruz.

Ayrıca 200 bin kişinin oynadığı oyunda 10 bin kişini ekonomik durumunun bu oyunu alamayacak düzeyde olduğunu da sanmıyorum. Hatta daha fazlasının bu oyunu alacak gücü vardır. Ama ben oyunu beğenmiyorum ya da adamları sevmiyorum diye almayacağım diyorsa da ona saygı duyarız.

Bakın bende oyunu seviyorum fakat bir şekilde bu oyun bu ülkede gereksiz yere pahalı.
Biz de herkes gibi gidip normal kutlu oyun alabilmeliyiz.
Hemde en fazla 30-40 liraya.
Bana koyan , bize bu kadar kazık atmaya çalışan bir firmaya ısrarla yüksek fiyattan detsek olmak isteyişimiz.

Oyunu bende seviyorum bende oynuyorum ve TSL büyük bir emek istiyor araştırmacılar vs büyük işler bunlar.
Fakat neden hep biz farklı yollar deniyoruz, internetti, 10bin kampanyasıydı şuydu buydu.

Adamlar ufacık bir quick start için bile dayatma yapıyorlar.
Yahu bu nasıl bir anlayış?
Savunduğum konu korsan vs değil.
Hatta dikkatli bakarsanız aslında alakası yok korsanla bilmem neyle.
Tamamen firmanın bizim ülkeye bakış açısından nefret ediyorum.

Onlarda bir bahane bulmuş, korsan korsan diye tutturmuşlar gidiyorlar.
Ya sen korsanı engelleyecek ne yaptın sevgili SI Games?
Fiyatını bir kerelik bile olsa düşürdün mü?
Bir şans verip Türkçe denedin mi?
Şart koymak yerine "pekala arkadaşlar bir seferlik riske giriyor ve Türkçe yapıyoruz ama karşılığını bekliyoruz" dedin de biz mi almadık SI Games?

Bunlar oyunu almak istemeyen birinin bahane olsun diye söylediği şeyler değildir.
Gerçekten oyunu almak istemeyişimin arkasında duran nedenlerdir.

Hiçbirimiz para içinde yüzmüyoruz elbette. Ama bir şekilde biriktirdiğimiz paralarımızı da böyle iğrenç satış stratejilerine kurban gitmesine dayanamıyoruz.

Türkçe dili peşkeş çekenleri istemiyoruz.