-
Hani bu kadar yazıdan kimin yazısının altına tamamen imzanı atarsın deseler bu Kağan kardeşiminki olur.
Aral firmasına oyun 80 lira geliyor da maliyeti kurtarmıyor diye anca 90'a mı satıyor zannediyorsunuz? Yapımcının gönderdiği firmalar vardır dağıtımında kullandığı,o firmalara belli bir kar koyarak gönderir. Örnek vereyim bir kelebek valfi fabrikasına git 100 liraya alırsın ama anlaşmada bulunduğu yerden al oranın yüzde 40 indirimi vardır sanada satışı 75 lira olur en fazla. Örnek biraz kendi uzmanlık alanımdan oldu ama neyse

Kardeşlerimnden biri demişki şura 43 lira ve 43 liraya denk gelmesi onların satışı,bir de bu satıştan kar ettiklerini yani oyunun dahada ucuz olduğunu düşünün,mantık budur.Kimse babasının hayrına zarar edeceğini bile bile malzeme satmaz.
Böyle olunca bir firma eğer gümrük anlaşması yaparsa ki Aral'da bu anlaşma vardır sadece belirlenen %8 di galiba en son vergiyi öder. Diğer ekstraları ödemez çünkü muaftır.
şimdi burdan yola çıkalım. 43 lirayı yap bir 30 lira. Bu oyun 30 liraya eline geçti aralın hadi %8 değilde %18 koy. Kaç etti? 36 lira kaba hesap, hadi bi de taşımacılık dağıtım masraflarını koy. Maksimum 45 lira o da iyi hal ,aslında 40 normalidir,aşmaz bile. Şimdi 45 lira nerde 90 lira nerede? 20 lira koyup 60 yapsan o bile kabul.
Yani çarpıklık var ama malesef bir sürü yerde var.
Dışarıdan almaya bakın kutulu alacaksanız.
Bir kardeşim yazmış yeni gördüm,ama senin burdaki yöneticilerle bağlantılı alman daha mantıklı olur abisi, Antalya'dasın galiba,hem daha kolay yardımcı olurlar sana, hem bende alırım ama bana göndereceksin ben alacağım sana göndereceğim yol karışıklığı olur iyice ama blunduğun Antalya'da aldırabileceğin biri olursa bence daha mantıklı olur ama yoksa ben sana yardımcı olmaya çlışırım abisi,benim için sorun olmaz.
Mesaj Yetkileri