Quote Originally Posted by Sekopej View Post
. Eğer bu sene istedikleri satış rakamına ulaşılırsa Türkçe artık eklenmiş olacak ve önümüzdeki senelerde bu orjinal alanları kaybetmemek adına Türkçe'yi eklemeye devam edecekler.
Burada yanlış bir düşünce var. Eğer oyuna bir sefer türkçe seçeneği eklenirse bundan sonraki oyunun her serisine de eklenir.

Quote Originally Posted by DisCo View Post
Önce kültür olayından bahsedelim.

Doğduğumuz ilk günden bu yana gerek aldığımız eğitimle gerekse toplumdan gördüğümüz kadarıyla korsanın kötü birşey olduğunu öğrenseydik. Bir adamın cebinden para çalmayla gidip korsan bir ürün almanın aynı şey olduğunu bilirdik. Para çalma bizim için kılıf bulunmaz birşeyken korsanla yaptığımız hırsızlığa binbir türlü kılıf uydururuz. Bugün "Bir oyuna 60-90 lira verilir mi?" dememizin sebebide aldığımız eğitimdir. Bu zamanlada kültür haline gelmiştir.

Oyun 90 lira ise;

"25 olsaydı alırdım."

Oyun 25 lira olur;

"Bir oyunun ortalama fiyatı olsa olsa 10'dur. Olsaydı alırdım."

Oyun 10 Lira olur;

"Kardeşim korsanı 4 lira, 4 liraya versinler alalım."

Oyun 1 lira olur;

"Netten indiriyorum o 1 lira benim çekirdek param"
Burada da fiyat üzerinden yorum yapılmışta. Bu kültür işi değil tamamı ile fiyatla alakalı birşey.

Şimdi en kısasından türkçe crysis çıktı, cm2010 çıktı ikisi de fmden ucuz. crysisin çok sayıda sattığı da bir gerçek.

bunuda geçtim çok acayip grafiklere sahip oyunlar fmden ucuz.

mükemmel grafiklere sahip oyunlar ucuz iken, 3d si bnbir sorunlu olan fmnin 90 lira olması da düşündürücü bir etken. fm nin 3d si 2000 yılların başında ki oyunlar gibi.

fm ciddi ciddi bir rakiple karşı karşıya geldi bu sene. fm bundan önceki senelerde rakibi olmamasının nedeniyle istediği gibi futbol menajerlik oyun piyasasında at koşturuyordu. oyun binbir hatalı çıkıyor, datalar her zaman sorunlu. ama işte biraz el mahkumdu. futbolu seven hatta sevmeyen çoğu kişinin bir şekilde oynadığı bir oyun. burada fmden çok kişiler teknik direktör olma, oyuncu alma oyuncu satma olayıyla oynuyorlar bu oyunu. bu tarz başka bir oyun göz önünde olsa oynayacaklar ama sadece bu yıla kadar fm vardı. yani olay fm de değildi. fmnin mantığında idi. bu mantık için kişiler bu oyunu oynuyordu. bir nfs gibi değil fm. binbir tane araba yarışı oyunu var ama o piyasada nfs grafikleriyle, oynanabilirliğiyle, kalitesiyle o alanda zirvede. ama fm de durum aynı değil.

bu yüzden cmnin tekrar bir atağa kalkması fmyi tedirgin etti. bu yüzden oyuna tr ekleyeceğiz dediler. fakat onu da şartlı koşuyorlar