Quote Originally Posted by cashua View Post
Kanunlar bu konuda vatandaşın yanında falan değil.
Gideceksin açacaksın mahkemeni. Kazanabilirsin de kaybedebilirsin de. Herkesin kredi kartına hala yıllık ücret geliyor. Milyonlarca kart kullanıcısı mahkemeye verse o mahkemelerde yıllarca bekleyecekler. İnsanlar da lanet olsun diyorlar ve mahkeme için uğraşacaklarına 35 tl yi veriyorlar. Eğer yasa koyucu bunun bütün kartlar için uygulanmasını sağlarsa hiç kimse kart ücreti vermez. Bir soru daha banka vadesiz hesaplardan da yıllık ücret alıyor ama tutturabilirse, bunula da ilgili bir yasa yok (var ama yok gibi birşey)
Yani senin kararın emsal teşkil etmediği sürece ve bütün bankalar ile ilgili olarak düzenleme olmadığı sürece bu mahkemenin sadece mahkemeyi kazanana avantajı oluyor. Ayrıca o maddelerde yazanları ne kadar biliyorsun bilmem ama yıllık aidat ücreti senin en son sıkıntı edeceğin olay.
Mahkeme bir sonuca vardığı zaman açılan aynı davalar içinde aynı sonuç geçerlidir. Ek bir dava açılmasına gerek yok çünkü sonuç belli. Dediğin doğru ama bankaya gidip ben para mara vermem derseniz sizden zorla alamazlar. Hiç kimse kart ücreti ödemek zorunda değil! Eğer siz bunları bilmiyorsanız bu sizin bilinçsizliğiniz.

Benim ailem bankacı. Ben bilmeyeceğimde sen mi bileceksin bunları!

Lütfen benle polemiğe girmeyin cevap hakkı doğuyor. Yazmak istemiyorum artık.