-
aslında bu beklentim 2011 için ve biraz garip gelebilir. altyapı takımlarımız daha detaylandırılabilir. altyapıdan oyuncu 14 yaşında çıksın ve kesin bir potansiyeli olmasın, tıpkı veri tabanında yaptığımız gibi -6,-7 tarzında olsun. ve 16 yaşında kadar altyapı hocalarımızın etkisiyle bu sayılar artsın-azalsın. 16 yaşına geldiğinde ise ulaştığı değere uygun sabit bir potansiyel belirlensin. (yaş sınırları 15-17, 16-18 olabilir benimki sadece fikir.) bu sayede altyapı hocalarının etkisi artar.
bunu neden düşündüğüme gelince. manchester city'le oynuyorum ve sırf bu işi denemek için bir sürü altyapı antrenörü aldım. hepsi dünyaca ünlü ve gerçekten kaliteli isimler ama gelin görün ki bir tane adam gibi altyapıdan oyuncu çıkmadı. tamam oyuncu çıkarmak biraz da şans işidir ama galatasarayın yıllardır altyapısına güvenmesi, beşiktaşın birzamanlar harika işleyen özkaynak düzeni, barcelona'nın ilk onbirdeki altyapı oyuncuları, hollanda da yıllardır işleyen sistem vs. tamamen şans işi mi?
genç oyuncuların üstüne düşmeye gerek kalmıyor zaten potansiyeli yüksek olan oyuncu istisna bir durum olmadıkça o potansiyele yakın bir değere geliyor.
Mesaj Yetkileri