Sayfa 28 / 57 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon
811 ile 840 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Benimde bazen aşırıya kaçan sözlerim oluyor. Zannediyormusunuz ki farkında değilim. Bende farkındayım ve düzeltmeyede çalışıyorum. Böyle uzun uzadıya mesajlar atmak sürekli tartışmak beni yoruyor. Eğer her sözüme muhalif olacaksanız peşin peşin söyleyin. Bu forumdaki yokluğum sizi etkilemez ama varlığım sizi etkiliyorsa haberim olsun yeter..
    Diger yazdiklariniz ayni seylerin tekrari sadece. Ortaya koydugunuz yeni bir sey olmadigi icin genel cevap yaziyorum.

Ben kisilere degil, yorumlara bakarak cevap yazarim. Kendi dusuncemi, mantigimi yazarim. Karsilikli oyun oynuyorsak bunun belli bir kurallari vardir. Bu kurallarin icinde tartismaya varim. Ancak kurallari estenerek tartismak istiyorsunuz surekli. Bunu belki sadece tartismak istediginiz icin yapiyorsunuz, belki de durum degerlendirmesi yapmayi beceremediginiz icin yapiyorsunuz.

Kurallar nedir:
    1. Fiyat 90/60/43 TL insanlarin butceleri ve risk tercihlerine gore fiyatlandirmalar var alabilen alir. Imza atmak isteyen atar. Oyunu oynayan herkezin imza atmasini beklesek, 200 bin'de 10 bin gibi bir hedef olmaz zaten.

2. Oyunu Turkce cikartmak icin riski Sega almayi kabul etmiyor. Ne desek de etmeyecek. Siz saniyorsunuz ki burada sizin yazdiklarinizi baskalari hic dusunmedi. Biz hic dusunmedik, Sega/SI hic dusunmedi. Her sirket afresif bir pazarlama kampanyasina sahip olmak zorunda degil. Mevcut stratejilerinin nedeni de isi bilmemeleri olarak siz algiliyorsunuz. Bu stratejiyi benimsemelerinin bir nedeni olabilecegini aklinizin ucundan bile gecirmiyorsunuz. Bu durumda da siz hakli oldugunuzu saniyorsunuz, baskalarinin ise haksiz. Yani herseyi siz biliyorsunuz, baskalarinin ise sizin dusunduklerinizi dusunmeye akli ermiyor. Benim itirazim buna. 90/60/43 TL verebilen, vermek isteyen verir. Vermek istemeyen de vermez, imza atmaz. Bu kadar basit bir durum, degil mi?

3. Sega Turkce cikartti, ustune bir de ucuza satti diyelim. Peki bu oyunun daha fazla satildigi ancak ekonomik durumu Turkiye'den iyi olmayan ulkeler ne olacak? Onlar Turkiye'ye yapilan bu kiyak karsidinda isyan etmeyecekler mi? Sega neden oyun satin alma adeti olmayan Turkiye'de boyle bir hamle yaparak kendi kendini ayagindan vursun?

4. Crysis/CM veya NFS emsal degil, olamaz.

NFS EA'nin oyunu. EA'nin oyunlari ABD'de $39.99, Kanada'da C$44.99'a satiliyor.
    FM Sega'nin oyunu. Sega'nin oyunlari ABD'de $49.99, Kanada'da C$54.99'a satiliyor.

Yani sadece Turkiye'ye ait olan bir durum degil bu farkli fiyatlandirma politikalari. Ingiltere'de bu tam tersine isliyor. Sega oyunlari nispeten EA'dan daha ucuz. Bu fiyat politikalarini degistirmek benim isim degil, ugrasmamin da bir yarari yok. Demek ki Sega'nin maliyetleri daha fazla veya Sega'nin oyunlari Ingiltere'de daha cok satiliyor, EA'nin oyunlari ise ABD'de daha cok satiliyor derim cikarim isin icinden. Ama siz isi irkciliga kadar goturdunuz.

Crysis ve CM'in ozel hal oldugunu da tekrar tekrar yazdik. Ozel hal olmayan Call of Duty, Guitar Hero gibi oyunlar da var mesela. Onlar da FM'den daha ucuza satilmiyor Turkiye'de.

Daha uzun yazmistim ama bir teknik aksaklik olmus. Onemli notlari tekrar kisaca yazmaya calistim.
    Last edited by perpetua : 28.Eylül.2009 at 17:22

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Şu anda ki İmza sayısı kaç.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

5bin 100lerde sanırım abi

Nesil
    2006

İmza atmakda sorun yok. Önemli olan buraya imza atan herkesin orjinal oyun alıp almaması önemli. Ben 100 tane arka arkaya imza bırakabilirim. Bu sorun değil. Önemli olan satmak. Eğer zaten 10bin adet orjinal oyun satılmassa varsın eklemesinler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Ülkelerin toplam nüfusu İstanbul'un nüfusu etmiyor. Eğer gerçekten biz 10bin satamıyorsak, zaten Türkiye için söylenecek söze gerek yok. Bu sitede 200bin üye var. Bu üyelerin %5'i aldığı taktirde oyuna Türkçe dili eklenecek. Biz bu orjinali nasıl satamıyoruz anlamıyorum.

Bu arada Türkiye'nin satışlarını kimse bilmiyor ama; bu ülkelerin bizden beş kat daha fazla sattığını nereden biliyorsunuz? Merak ettim...
    Tam satis rakamlari aciklanmiyor. Aciklanmayacak da. Ancak karsilastirmali rakamlar hakkinda ozel olarak bilgi alma firsati buldum.

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    Bunu nerden biliyorsun?
    Ayrıca fazla ise o ülkelerdeki satış fiyatı nedir?
    afrikada 70 € 80 € deseniz adamlar sizi keser haberiniz olmaz.
    Ilk soruyu hemen yukarida cevapladim.

Guney Afrika'da FM 2010'un fiyati yaklasik 75 TL (368 Rand).

Yanilmiyorsam Sega Kore 31 Aralik 2008 tarihinde kapandi. Kore'de bu yil satis olacak mi, olursa ne kadara olacak bilemiyorum.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tam satis rakamlari aciklanmiyor. Aciklanmayacak da. Ancak karsilastirmali rakamlar hakkinda ozel olarak bilgi alma firsati buldum.

Ilk soruyu hemen yukarida cevapladim.

Guney Afrika'da FM 2010'un fiyati yaklasik 75 TL (368 Rand).

Yanilmiyorsam Sega Kore 31 Aralik 2008 tarihinde kapandi. Kore'de bu yil satis olacak mi, olursa ne kadara olacak bilemiyorum.
    afrika para birimini tl ile kıyaslamak yanlış olur.
    Ordaki ekonomik durum içerisinde bu para ne kadar değerli bir meblağdır ona bakmak lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yazmak istemedim ancak Coşkun yazdıktan sonra bir sorun göremiyorum. Oyun bana da orjinal olarak geldiği halde ben yine de imzamı attım. Oyun çıktığında da gidip alacağım orjinal oyunumu. Hatta diğer orjinali de sevdiğim arkadaşlarıma key dağıtımı şeklinde yapacağım.

Herkes almak zorunda değil oyunu.

Bu arada bir konu da imza atma mesele değil. Tanık oldum bazı arkadaşlar yolunu bulmuş 50-60 kere imza atmış ama çözüm malesef bu değil. Sadece oyunu orjinal alacaklar imzalasınki Sİ'a biz 10bin imza yollayıp ardında bin kişi alırsa oyunu asıl o zaman rezillik olur. Sİ'in yerinde olsam ben o zaman Türkiye ligini bile çıkartırım oyundan. Herneyse...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Korsan'a benzeyen tek varligim, kiz arkadasim ile beraber sahip oldugumuz tek gozlu kedi.
    Quote Originally Posted by EreN View Post
    Windows orjinal, office orjinal, kaspersky orjinal, itunes orjinal müziklerimi çalıyor. Dinlediğim müziklerin %85i orjinal. İzlediğim filmlerde ise bu oran %40. Bilgisayar dışına çıkarsak hiç bir çakma ürün kullanmıyorum parfümler dahil herşeyim orjinal. Ben bu film ve müzikelrdeki bazı açıklarıma rağmen ben yine de korsana karşıyım.

=)
    O zaman 5' er tane fazladan alın dağıtın maddi durumu olmayan insanlara. Hem kampanyaya destek vermiş olursunuz hem de en azından 10 tane sitede tepki göstereni susturursunuz ?

Nasıl ? Güzel olmaz mı ? ...

Nesil
    2003

afrika para birimini tl ile kıyaslamak yanlış olur.
    Ordaki ekonomik durum içerisinde bu para ne kadar değerli bir meblağdır ona bakmak lazım.
    Bakin o zaman.

Bu lafi edip, arastirmamak ne kadar dogru?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Schumy View Post
    O zaman 5' er tane fazladan alın dağıtın maddi durumu olmayan insanlara. Hem kampanyaya destek vermiş olursunuz hem de en azından 10 tane sitede tepki göstereni susturursunuz ?

Nasıl ? Güzel olmaz mı ? ...
    1. Yapmadigimi nereden biliyorsun.

2. Soylenen kisiye yapmak yerine soylenmeyene bu hediyeyi vermeyi tercih ederim.

ben steam olarak belirttim ama, indireceğimiz dosya dvd imajı mı olacak yoksa setup dosyası mı?

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Korsan'a benzeyen tek varligim, kiz arkadasim ile beraber sahip oldugumuz tek gozlu kedi.

Abi en kötü anımda koparttın beni Allah'da seni güldürsün yaa
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by EreN View Post
    Windows orjinal, office orjinal, kaspersky orjinal, itunes orjinal müziklerimi çalıyor. Dinlediğim müziklerin %85i orjinal. İzlediğim filmlerde ise bu oran %40. Bilgisayar dışına çıkarsak hiç bir çakma ürün kullanmıyorum parfümler dahil herşeyim orjinal. Ben bu film ve müzikelrdeki bazı açıklarıma rağmen ben yine de korsana karşıyım.

=)
    Ayrıca Abi/Arkadaşım anlaşılan durumun çook rahat.Ya da bana öyle geldi. Fakat herkesin durumu böyle olmayabilir. Orjinalle alaksı yok yazayım yine de dedim.

Bu korsanı nasıl durdurmalı peki ülkede ? Ben bir Polis'in çocuguna çarşının ortasındaki Korsancıdan 5 adet oyun aldıgını hala görebiliyorsam , bence daha çoooook çok uzun yollar katetmemiz gerekiyor...Yazık...
    Last edited by Ahmet Göktaş : 28.Eylül.2009 at 18:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Orjinal almayanlar korsanda almasın diyorsunuz....

90 tl verecek imkanı olmayanlar , bu oyunu oynamayacak mı ?

Oynamasın tabii, pis fakirler.

Böyle birşey dendiği yok. Korsan oynamayın da diyen yok, zaten böyle birşey söylenemez de.
    Problem oyuna Türkçe eklenmesi için yapılacaklar. Bence;

1)-İmkanı olup da orjinal alacak olanlar alsın.
    2)-Alacak durumum yok korsan oynamak zorundayım diyen grupta korsan oynasın.
    3)-"Ben ingilizce'yi çok iyi biliyorum, bu kadar senede bu oyunu oynayıp öğrenemediyseniz allah belanızı versin" diyenler için bir önerim yok onlar istediklerini yapabilirler.
    4)-"Bu kadar hatalı oyun mu olur, bi de paramı istiyorlar?" diye soranlar herhalde korsan da olsa oynamazlar.
    5)-"Benim için Dünya'da en fazla oynanan oyunda birsürü dil varken Türkçe'de olsun, SI ne kadar eşeklik yaparsa yapsın, ben sadece oyunda kendi Türkçe'mi görmekten onur duyarım. Gerisi SI'ya kapak olsun." diyenlere de sözüm yok zaten alacaklardır ya da sipariş vermişlerdir.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by cashua View Post

Böyle birşey dendiği yok. Korsan oynamayın da diyen yok, zaten böyle birşey söylenemez de.
    Problem oyuna Türkçe eklenmesi için yapılacaklar. Bence;

1)-İmkanı olup da orjinal alacak olanlar alsın.
    2)-Alacak durumum yok korsan oynamak zorundayım diyen grupta korsan oynasın.
    3)-"Ben ingilizce'yi çok iyi biliyorum, bu kadar senede bu oyunu oynayıp öğrenemediyseniz allah belanızı versin" diyenler için bir önerim yok onlar istediklerini yapabilirler.
    4)-"Bu kadar hatalı oyun mu olur, bi de paramı istiyorlar?" diye soranlar herhalde korsan da olsa oynamazlar.
    5)-"Benim için Dünya'da en fazla oynanan oyunda birsürü dil varken Türkçe'de olsun, SI ne kadar eşeklik yaparsa yapsın, ben sadece oyunda kendi Türkçe'mi görmekten onur duyarım. Gerisi SI'ya kapak olsun." diyenlere de sözüm yok zaten alacaklardır ya da sipariş vermişlerdir.
    Bence bir daha oku geçmiş sayfaları

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Bence bir daha oku geçmiş sayfaları
    Ama kimse kimseye korsan kullanma deme hakkına sahip değil. Korsancılık suç ise o suçu işleyenler için cezalar vardır ve uygulanıyorsa cezalarını çekerler. Bu forumda korsan içerik kullanmayan bir tane üye olduğuna inanmıyorum.
    Bence bunları söyleyen ben dahil konuyu abartıp biraz eşeklik yapıyoruz kabul etmek gerek. Ama ben Türkçe'yi FM'de görmeyi istiyorum.
    Şu oyunları neden Türkçe yapmazlar diye söylenen biri olarak elimdeki bir fırsatı değerlendirmek isterim sadece yoksa SI için buradaki arkadaşlarımın hiçbirini kırmam ve kırmak istemem

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Ya orası öyle bende imzamı attım , arkadşmlarımla ortak alacğaım oyunu. Fakat orjinal alamayan FM 2009 oynasındemek biraz acımasızca sanki...

Ama orjinal 20 tl olsa , 4 tl almak varken neden 16 TL fazla vereyim..Diyenlerde olur mutlaka...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbuL

sanırım başaramayacağız...%51 ve eylül sonu demo çıkacak ve biz eylül sonuna geldik bile...demo için TR ligi artık hayal gibi...

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ya orası öyle bende imzamı attım , arkadşmlarımla ortak alacğaım oyunu. Fakat orjinal alamayan FM 2009 oynasındemek biraz acımasızca sanki...

Ama orjinal 20 tl olsa , 4 tl almak varken neden 16 TL fazla vereyim..Diyenlerde olur mutlaka...
    Ama hiç yoktan '' 4 tl almak varken neden 16 TL fazla vereiym '' diyenlerdede bir azalam görünür korsan belki en aza iner..

benim sorum hakkında bir fikri olan var mı?

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Soru nerde :S

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by detail View Post
    benim sorum hakkında bir fikri olan var mı?
    Hatırladığım kadarı Steam programını kurduktan sonra sana indirebileceğin dosyaları ekranda gösteriyor. Yüklediğin zaman program otomatik olarak steam üzerinden çalışıyor. Yedek almak istersen backup seçeneği ile yedeğini alıp daha sonra başka yerde kullanabiliyorsun, ama makinaya format falan atacaksan önce oyunu deaktif etmen gerekir ki 5 kullanıcı hakkından yemesin.

Bakin o zaman.

Bu lafi edip, arastirmamak ne kadar dogru?
    Örneği veren ben değilim.
    Sadece verdiğin örneğin bir geçerliliği olmayabileceğini anlatmak istedim.

Hatırladığım kadarı Steam programını kurduktan sonra sana indirebileceğin dosyaları ekranda gösteriyor. Yüklediğin zaman program otomatik olarak steam üzerinden çalışıyor. Yedek almak istersen backup seçeneği ile yedeğini alıp daha sonra başka yerde kullanabiliyorsun, ama makinaya format falan atacaksan önce oyunu deaktif etmen gerekir ki 5 kullanıcı hakkından yemesin.
    Tam anlayamadım. Sürekli internet bağlantısı mı gerekiyor?

Soru nerde :S
    24. sayfanın sonunda

Nesil
    2003

Pis fakirler diyen yok.

Bakin bunun hesabi cok basit esasinda ve daha once de bir cok defa benzerleri yazildi.

Ben bir oyun almadan once demosunu oynarim. Bakarim, bu oyunu ne kadar oynarim. Beni ne kadar egelendirir.

Mesela FM icin bu asagi yukari 250-300 saat olur. Yani haftada asagi yukari 5-6 saat. Buna gore fiyatina bakarim, fiyati benim 250-300 saatlik egelencem icin uygun ise satin alirim.

Ote yandan CM'in demosunu denedigimde bu oyuna toplamda belki 10-15 saat ayirabilecegimi tahmin ettim. 25 TL bile olsa fiyati, kullanmayacagim seyi ucuza alip rafta tozlandirmak yerine kullanacagim seyin bedelini odemek bana daha dogru gelir. Bu nedenle de CM'i almayi dusunmedim. Korsan olarak kullanmayi hic dusunmedim.

FM'in fiyati yuksek geliyorsa bana ve alamiyorsam da oynamam. Ogrenciysem ders calisirim ki ileride sahip olacagim is bana daha buyuk gelir kazandirsin, calisiyorsam fazla mesai yaparim. Gider ikinci el kitap alir, kitap okurum. Veya butceme uygun bir oyun bulurum onu oynarim.

Bugun ben hala Office 2001'i kullaniyorum. Her turlu isimi goruyor ve bundan rahatsiz degilim. En yenisi bende olsun diye korsanini almaya ve kullanmaya da niyetim yok. Eger Office 2008 veya Office 2009'u kullanmami gerektiren bir durum olursa, o zaman da elim mahkum deyip gidip satin alirim. Fiyati yuksek geliyorsa da Microsoft'un cani cehenneme deyip Open Office'i kullanirim.

Office 2001'i kullaniyorum diye veya FM 2010'a param yetmedigi icin oynayamiyorum diye birisi beni aypilayacaksa da aypilasin. Sorun ayiplayandadir, bende degil.

Benim itiraz ettigim satin alamayan degil. Itiraz ettigim korsan kullanmayi normal bir sey olarak gorende. Orjinal satin almayi garipseyende. Benim karsi durdugum bu dusunce. Benim karsi oldugum modaya uymak icin imkani olmayanin yanlis olan yoldan ilerlemesi. Ister bunu hukuki olarak yanlis yol olarak degerlendirin, ister farkli acilardan yanlis yol olarak degerlendirin.
    Last edited by perpetua : 28.Eylül.2009 at 19:52

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by detail View Post
    Tam anlayamadım. Sürekli internet bağlantısı mı gerekiyor?

24. sayfanın sonunda
    hayır, dosyayı indirmek için ve güncellemeleri kontrol için.
    Offline olarak da kullanabilirsin.

Nesil
    2003

Örneği veren ben değilim.
    Sadece verdiğin örneğin bir geçerliliği olmayabileceğini anlatmak istedim.
    Guney Afrika'yi siz sordunuz. Ben cevapladim.

Simdi de Guney Afrika'daki bu fiyatin Turkiye sartlarinda daha farkli olabilecegini siz ortaya attiniz. Bunun cevabini da arastirip bulun. Bulmak hic de zor degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Pis fakirler diyen yok.

Office 2001'i kullaniyorum diye veya FM 2010'a param yetmedigi icin oynayamiyorum diye birisi beni aypilayacaksa da aypilasin. Sorun ayiplayandadir, bende degil.
    Alıntıyı aşağıdaki gibi yapsaydın keşke.

Problem oyuna Türkçe eklenmesi için yapılacaklar.

Üsteki gibi bir alıntı sana karşı çıkıyorum, alttaki gibi bir alıntı seninle aynı fikirdeyim demektir.

Nesil
    2003

Alıntıyı aşağıdaki gibi yapsaydın keşke.

Problem oyuna Türkçe eklenmesi için yapılacaklar.

Üsteki gibi bir alıntı sana karşı çıkıyorum, alttaki gibi bir alıntı seninle aynı fikirdeyim demektir.
    Esasinda mesaji ustune alinmasi gerekenler, o dusunceyi ortaya atanlardi. Ironik bir sekilde yazmanizi tercih ettim alinti yapmak icin.

Guney Afrika'yi siz sordunuz. Ben cevapladim.

Simdi de Guney Afrika'daki bu fiyatin Turkiye sartlarinda daha farkli olabilecegini siz ortaya attiniz. Bunun cevabini da arastirip bulun. Bulmak hic de zor degil.
    Güney Afrika fiyatı:
    http://www.take2.co.za/games-footbal...c-5029602.html

368.00 ZAR

=

74.0866 TRY

South Africa Rand Turkey Lira 1 ZAR = 0.201322 TRY 1 TRY = 4.96716 ZAR

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ekonomiye de el attık galiba GSMH'a göre 7500 USD Türkiye 5350 USD Güney Afrika,bu bağlamda Güney Afrika'da 75 TL ye satılan oyun pahalı mıdır yoksa ucuz mudur,tam dönem ödevi konusu gibi oldu ,neleri tartışıyoruz

Sayfa 28 / 57 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon

Mesaj Yetkileri