Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
Burada konuyla ilgili fikirlerimi söyleyip imzamı attım. Anlayamadığım şey korsana verilen tepki.

Burada gördüğüm kadarıyla korsan kötüleniyor, "korsan emek hırsızlığıdır", "korsan almayın" vb. lafları ediliyor. Bu lafları eden arkadaşlara sormak istiyorum. Kullandıkları Windows XP veya Vista orijinal mi? Kullandıkları Office programı veya diğer Shareware/Demo programlar orijinal mi yoksa internetten *************. veya serial key'li bir şekilde mi kullanılıyor? Bilgisayarda dinledikleri müziklerin tamamı gidip müzik mağazasından alınmış CD'ler veya DVD'ler mi? İzledikleri filmler orijinal DVD mi? Bilgisayar dışına çıkarsak, giydikleri tişörtler veya pantolonlar çakma mı orijinal mi?

Yani bunları yazmamın sebebi, korsana şiddetle karşı çıkanlar yukarıda saydıklarıma baksınlar, ondan sonra korsana giydirsinler (aynı şekilde korsan kullananlara). Şu yukarıda saydıklarımın hepsinin parasını ödedim, gittim orijinal aldım, hepsi lisanslı derlerse o zaman eyvallah. Ama böyle sanki her şeyin orijinal kullanılıyormuş gibi lanse edilip korsanın kötülenmesi beni rahatsız etti.
Windows orjinal, office orjinal, kaspersky orjinal, itunes orjinal müziklerimi çalıyor. Dinlediğim müziklerin %85i orjinal. İzlediğim filmlerde ise bu oran %40. Bilgisayar dışına çıkarsak hiç bir çakma ürün kullanmıyorum parfümler dahil herşeyim orjinal. Ben bu film ve müzikelrdeki bazı açıklarıma rağmen ben yine de korsana karşıyım.

=)