Sayfa 5 / 57 İlkİlk ... 345671555 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Schumy View Post
    Ahahahahahahhaha çıkartacaklarmış, ödüm koptu.

Çıkartsınlar da görelim. Arkadaşım, benim babam 90 lira için 1 hafta çalışıyor senin haberin var mı ? 1999' dan beri bu oyunu oynayıp İngilizcesini geliştirememiş adamlar yüzünden ben babamın emeğini gidip oraya mı yatırayım ?
    Hayir yatirma. Yatir diyen de yok zaten.

Ama korsan da kullanma. Butcene uygun olabilecek CM'i oyna mesela.

Veya FM 2009'un fiyati dusmus durumda. Belki o daha makul bir oyun olur.

Daha once de yazdigim gibi. Herkez en son model oyunu oynamak zorunda degil.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    CM'in satis rakamini ben de merak ediyorum.

Ama bu yilki satis rakami degil. Gelecek yil normal fiyata sattiklarindaki satis rakamini.

Riskse risk.

Ben bana para kaybettiren ulkenin memnun olmamasi icin elimden gelen herseyi yaparim. Turkce eklemek de olur, eklenmis ligin cikartilmasi da olur.

Ben zaten bilerek antipatik olmaya ugrasiyorum. Siz de bunu anlamadiniz.

Ben bu Turkce'nin eklenmesini mucize olarak goruyorum cunku. Turk insaninin bu oyundan 10 bin tane satin alacagina inanmiyorum. Insanlarin indirme yoluna gidecegini bu nedenle de Turkce'nin eklenmeyecegini dusunuyor/varsayiyiorum.

Bu nedenle antipatik geliyorsam hic dert degil. Boyle olmasini istemiyorum ancak burada yazilan yazilarin gosterdigi 10 bin satisin hayal oldugu. Ama belki de burada soylenerek yazanlar imza atacak ve ardindan satin alacak 10 bin kisiyi temsil etmiyordur.

Bunu anlayana benden 1 adet lolipop.
    Sizi bu işte zaman harcamak için kim zorluyorsa o lolipopu ona verin.

1. Degismeyecek bir sey icin zaman harcamak adetim degildir.

Burada konuyla ilgili fikirlerimi söyleyip imzamı attım. Anlayamadığım şey korsana verilen tepki.

Burada gördüğüm kadarıyla korsan kötüleniyor, "korsan emek hırsızlığıdır", "korsan almayın" vb. lafları ediliyor. Bu lafları eden arkadaşlara sormak istiyorum. Kullandıkları Windows XP veya Vista orijinal mi? Kullandıkları Office programı veya diğer Shareware/Demo programlar orijinal mi yoksa internetten *************. veya serial key'li bir şekilde mi kullanılıyor? Bilgisayarda dinledikleri müziklerin tamamı gidip müzik mağazasından alınmış CD'ler veya DVD'ler mi? İzledikleri filmler orijinal DVD mi? Bilgisayar dışına çıkarsak, giydikleri tişörtler veya pantolonlar çakma mı orijinal mi?

Yani bunları yazmamın sebebi, korsana şiddetle karşı çıkanlar yukarıda saydıklarıma baksınlar, ondan sonra korsana giydirsinler (aynı şekilde korsan kullananlara). Şu yukarıda saydıklarımın hepsinin parasını ödedim, gittim orijinal aldım, hepsi lisanslı derlerse o zaman eyvallah. Ama böyle sanki her şeyin orijinal kullanılıyormuş gibi lanse edilip korsanın kötülenmesi beni rahatsız etti.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Orjinal almayanlar korsanda almasın diyorsunuz....

90 tl verecek imkanı olmayanlar , bu oyunu oynamayacak mı ?

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    İmkan var da ben mi göremiyorum ?
    Evet imkan var sen göremiyorsun sanırım. Çünkü gerçekten imkan var. 5 arkadaşınla anlaşıp aranızda steam den alsanız 12 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp mağazadan alsanız 18 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp 45 tlye satan siteden alsanız 9 liraya geliyor. Bu fiyatlarda artık son derece uygun. En az ödeyen aylık adsl e 29 lira ödüyor. Bir kere ödeyeceğiniz bu rakam kimseyi rahatsız etmez sanıyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Sizi bu işte zaman harcamak için kim zorluyorsa o lolipopu ona verin.
    Bu anketin bana tek bir yarari var. Ileride Turkce neden yok diye soylenen kisilere kacirilmis firsat olarak ornek olarak gostermek.

Yaklasik 4 yildir (daha oncesine de dayanir eminim ki ancak ben son 4 yildir takip ediyorum) FM ile ilgilenen hemen hemen her yerde FM'de Turkce'nin neden olmadigi tartisilir. Herkez ortaya bir neden atar, kimse tatmin olmaz ve tartisma devam eder.

Elime tartismayi tamamen sona erdirecek bir firsat gecmis. 10 bin imza toplanirsa da tartisma sona erecek, 10 bin imza toplanmazsa da. Her iki turlu sonuc da benim icin tatmin edicidir. Zira bu kampanyanin bana yarari kanit ortaya koymaktan farkli degildir.

Turkce'nin eklenmesinin kosullari bellidir. Bu kosullari degistirmek isteyenler varsayimlarla konusmaya ve bir yere varmamaya devam edebilirler. Gercek olan ise ortaya konulan sartlarin ne olcude yerine getirildigidir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Orjinal almayanlar korsanda almasın diyorsunuz....

90 tl verecek imkanı olmayanlar , bu oyunu oynamayacak mı ?
    Evet aynen oyle.

Ucak bileti alacak paraniz yoksa, trene veya otobuse binmiyormusunuz?

Araba satin alacak paraniz yoksa, dolmusa binmiyormusunuz?

FM 2010'u satin alacak paraniz yoksa, neden FM 2009 veya CM oynamiyorsunuz?

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Burada konuyla ilgili fikirlerimi söyleyip imzamı attım. Anlayamadığım şey korsana verilen tepki.

Burada gördüğüm kadarıyla korsan kötüleniyor, "korsan emek hırsızlığıdır", "korsan almayın" vb. lafları ediliyor. Bu lafları eden arkadaşlara sormak istiyorum. Kullandıkları Windows XP veya Vista orijinal mi? Kullandıkları Office programı veya diğer Shareware/Demo programlar orijinal mi yoksa internetten *************. veya serial key'li bir şekilde mi kullanılıyor? Bilgisayarda dinledikleri müziklerin tamamı gidip müzik mağazasından alınmış CD'ler veya DVD'ler mi? İzledikleri filmler orijinal DVD mi? Bilgisayar dışına çıkarsak, giydikleri tişörtler veya pantolonlar çakma mı orijinal mi?

Yani bunları yazmamın sebebi, korsana şiddetle karşı çıkanlar yukarıda saydıklarıma baksınlar, ondan sonra korsana giydirsinler (aynı şekilde korsan kullananlara). Şu yukarıda saydıklarımın hepsinin parasını ödedim, gittim orijinal aldım, hepsi lisanslı derlerse o zaman eyvallah. Ama böyle sanki her şeyin orijinal kullanılıyormuş gibi lanse edilip korsanın kötülenmesi beni rahatsız etti.
    Edit : Ben oyunu orjinal alacağım yanlış anlaşılmasın..

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Evet imkan var sen göremiyorsun sanırım. Çünkü gerçekten imkan var. 5 arkadaşınla anlaşıp aranızda steam den alsanız 12 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp mağazadan alsanız 18 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp 45 tlye satan siteden alsanız 9 liraya geliyor. Bu fiyatlarda artık son derece uygun. En az ödeyen aylık adsl e 29 lira ödüyor. Bir kere ödeyeceğiniz bu rakam kimseyi rahatsız etmez sanıyorum.
    Yanlız kutulu oyunu 5 kişinin kullanması gibi bir imkân var mı? Oyun çalışırken DVD isteyecektir..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Yanlız kutulu oyunu 5 kişinin kullanması gibi bir imkân var mı? Oyun çalışırken DVD isteyecektir..
    Hayir. Oyun calisirken DVD istemiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Yani steam'da olduğu gibi.. O zaman harikaymış..

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Bu anketin bana tek bir yarari var. Ileride Turkce neden yok diye soylenen kisilere kacirilmis firsat olarak ornek olarak gostermek.

Yaklasik 4 yildir (daha oncesine de dayanir eminim ki ancak ben son 4 yildir takip ediyorum) FM ile ilgilenen hemen hemen her yerde FM'de Turkce'nin neden olmadigi tartisilir. Herkez ortaya bir neden atar, kimse tatmin olmaz ve tartisma devam eder.

Elime tartismayi tamamen sona erdirecek bir firsat gecmis. 10 bin imza toplanirsa da tartisma sona erecek, 10 bin imza toplanmazsa da. Her iki turlu sonuc da benim icin tatmin edicidir. Zira bu kampanyanin bana yarari kanit ortaya koymaktan farkli degildir.

Turkce'nin eklenmesinin kosullari bellidir. Bu kosullari degistirmek isteyenler varsayimlarla konusmaya ve bir yere varmamaya devam edebilirler. Gercek olan ise ortaya konulan sartlarin ne olcude yerine getirildigidir.

Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki bu kampanyayı Türkiye'de FM oynayan herkes biliyor. Olurda bu kampanya başarısız olursa sizde bunu örnek gösterirseniz onuda o zaman konuşuruz. Şuan yeri değil.

Bu kampanyayıda kendi egolarınıza alet ettiniz ya bendende size elma şekeri...

Bayram geçti ya neyse.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki bu kampanyayı Türkiye'de FM oynayan herkes biliyor. Olurda bu kampanya başarısız olursa sizde bunu örnek gösterirseniz onuda o zaman konuşuruz. Şuan yeri değil.

Bayram geçti ya neyse.
    Ben bu kampanyayı sindiremediğimi söylemiştim. Ben bu konuya her mesaj yazdığımda bunu yazmak zorunda kalıyorum çünkü burada öyle bir imaj verildi ki bütün yöneticiler bu kampanyaya destek çıkıyor, destek vermeyeni eleştireni de tukaka ediyor gibilerinden...

perpetua ve ego birbirinden uzak kavramlar bence. Konu niye kişiselleşiyor ben onu anlamadım.

"SIgames'i haksız bulanlar ayrıdır, bu kampanyayı savunanlar ayrıdır" diye birşey yok. Böyle gruplaşmayın yani sonuçta hepimiz bu oyunu zevk için oynuyoruz. Olayı kişiselleştirerek sanal sanal ortamın gerilmesine ne gerek var ki.

Egemen sana da katılıyorum ayrıca. Korsan kullananları tamamen hain ilan edenlerin kaç tanesi orjinal xp veya vista vs. kullanıyordur? Ama sonuçta bizim konumuz bu değil. Orjinal fm alalım, aldıralım. Türkçe de olsun oyunda. SIgames bize böyle şartlı muamele yaparak yanlış yapıyor bana kalırsa. Ama bu kadar yaklaşmışken SIgames'e de gider koyamayız. sonuçta haklı bir sebep sunuyorlar kendilerince.

Biraz daha anlayışlı olalım. Böyle bir konu yüzünden daha da gerilmeyelim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Sevdigim bir oyun hayattaki tektük eglencilerimden biri orjinal alıp kurulum vs derdi yaşamadan zevk alarak oynmaya calısacagım.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2003

Bayram geçti ya neyse.
    Gercekleri duymak rahatsiz ediyorsa benden ne bekliyorsunuz?

SI'in kendi cikarlari dogrultusunda hareket etmesi yanlis.

Benim kendi cikarlarim dogrultusunda hareket etmem yanlis.

Ancak siz kendi cikarlariniz dogrultusunda hareket ettiginizde bu dogru mu oluyor?

Detaylandirayim...

SI'in 90 TL istemesi yanlis.

Benim bunun neden boyle oldugunu anlatmam yanlis.

Ama sizin 90 TL'yi yuksek bulmaniz ve bunun dusmesini istemeniz ve bu dogrultuda ornekler vermeniz dogru.

Surekli yazilan bunlar.

Ben de acik acik soyluyorum. FM'in Turkce olmasinin bana bir yarari yok. Yarari olan sizlersiniz. Benim burada rolum araciliktan baska bir sey degil. Sartlar ortaya konulmustur, bu sartlari begenen, uygun bulan katilir. Uygun bulmayan katilmaz. Bu kadar basit degil mi? Evet bu kadar basit. Benim herhangi bir gizli amacim yok.

Ama sizin amaciniz ne hala cozemedim acikcasi.

Kendi kisisel dusuncelerimi duymak insanlari rahatsiz ediyorsa da umurumda bile degil. Cunku ben Turkce FM fikrini satmiyorum. Aksine Turkce FM'i almak isteyen ve surekli soylenen kisilere bir imkan taninmasina yardimci oluyorum.

Bana ustu kapali mesaj vermissiniz.. Halki anlamiyormusum.

Peki halk beni anliyor mu?

Daha once yazdim

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin BIR NUMARALI SART
    OYUNUN SADECE TURKCE OLARAK SATILMASI!

Oyunun sadece Turkce olarak satilmasi icin ne gerekli?

Turkce'nin eklenmesi.

Turkce'nin eklenmesi icin ne gerekli?

10 bin kisinin satin almasi.

10 bin kisinin satin almasi icin ne gerekli?

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi.

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin ne gerekli?

Iste bu kisir dongunun icinde yazip duruyorsunuz. Ne amacla bilemiyorum.

SI da biliyor Turkiye'de asgari ucretin ne kadar oldugunu. Kendileri arastirip bulmadiysa veritabaninda girili, oradan bakmadilarsa ben 3-4 defa konustugumuzda soyledim. Oyunun Turkiye'de ne kadara satildigini da biliyorlar. Oyunun daha dusuk fiyata satilmasi gerektigini, korsanin bu durumda azalacagini dusundugumu, Turkce cikarsa korsanin azalacagini dusundugumu de biliyorlar. Yani sizin yazdiklariniz yeni, daha once dusunulmemis fikirler degil. Yani tek akilli siz degilsiniz. Ancak fiyatlandirma politikasi Sega'ya ait. Onlar da demek ki ABD'ye yaptiklari gibi Turkiye'ye farkli bir oyun ile girmeyi dusunmuyorlar.

Neden dusunmuyorlar peki?

Yukaridaki mesajlardan birisine Eren CM'in genel muduru Roy Meredith ile olan soylesisi hakkinda bir kac satir yazmis. Neden iste o. Eidos'un stratejisi ise yararsa, Turkiye icin yeni bir model olabilir. Ise yaramazsa da artik kimse kolay kolay Turkiye'ye girmez. Eidos'un kaybinin miktari sadece sirket icinde kalmaz. Insanlar orada burada karsilasir, birbiri ile islerin nasil gittigi hakkinda sohbet eder. Eidos'un Turkiye deneyinin sonucu 1 yila kalmaz herkez tarafindan bilinir. Neden ben CM oynayacaksaniz da orjinal alin ve oynayin diyorum saniyorsunuz? Cebinizde para kalmasina karsi oldugumu mu dusunuyorsunuz acaba?

Tekrar ediyorum. Umarim son olur.

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma yapilmasi icin, oyunun Turkiye'de farkli isim altinda cikmasi, sadece Turkce ile cikmasi gibi yatirimlar gerekmektedir. Turkiye'de 30 TL'ye satilan oyun ile Ingiltere'de 30 GBP'ye satilan oyun ayni olamaz. Ismi farkli olmasa bile icindeki diller farkli olmalidir ki Ingiliz Turkiye'den oyunu ucuza satin alamasin.

Yani SI'in elinde calisan bir Turkce olmasi gerekmektedir. Bundan sonra satislarin cogaltilmasi icin dusuk fiyat da olabilir. 10 bin adet 60 TL'den satmak yerine, 30 TL'den 30 bin adet satmayi hedefleyebilecek alt yapiya sahip olurlar. Gerci o kadar da satmaz herhalde. Ne de olsa en cok satan oyun asagi yukari 10 bin adet satmis. Herkezin ornek vermekten kacinamadigi Crysis. Bu da sizin daha once yazdiginiz bir seydi yanilmiyorsam.

Eh bu ornek varken de zaten 30 TL'den 30 bin adet hayal ise, zaten SI neden ugrasiyor ki bu kadar? Demistim ya, Yunancayi ekler, oradaki potansiyeli sonuna kadar kullanmaya calisirim.

Dikkat ederseniz hep ayni yerlerde donup dolasiyoruz.

Sizin bir numarali hedefiniz fiyati dusurmek. Ancak fiyatin dusmesi icin gerceklesmesi gerekenlerin gerceklesme ihtimali cok dusuk. Sizin guzel hatiriniz icin fiyatin dusmesi icin SI'a isterseniz mektup yazin.

Hatta isterseniz Turkce yazin. Ne de olsa Oliver Collyer Istanbul'da oturuyor ve esi Turk. Gayet guzel de Turkce yazabiliyor ve konusabiliyor.

Ama tabii bu sirket irkcidir, Turkleri hor gorur vs. gibi argumanlarinizi da dinledik sizin.

Sabaha kadar yazarim.

Ama saniyorum ki bu kadari yeter.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Windows orjinal, office orjinal, kaspersky orjinal, itunes orjinal müziklerimi çalıyor. Dinlediğim müziklerin %85i orjinal. İzlediğim filmlerde ise bu oran %40. Bilgisayar dışına çıkarsak hiç bir çakma ürün kullanmıyorum parfümler dahil herşeyim orjinal. Ben bu film ve müzikelrdeki bazı açıklarıma rağmen ben yine de korsana karşıyım.

=)
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Korsan'a benzeyen tek varligim, kiz arkadasim ile beraber sahip oldugumuz tek gozlu kedi.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Gercekleri duymak rahatsiz ediyorsa benden ne bekliyorsunuz?

SI'in kendi cikarlari dogrultusunda hareket etmesi yanlis.

Benim kendi cikarlarim dogrultusunda hareket etmem yanlis.

Ancak siz kendi cikarlariniz dogrultusunda hareket ettiginizde bu dogru mu oluyor?

Detaylandirayim...

SI'in 90 TL istemesi yanlis.

Benim bunun neden boyle oldugunu anlatmam yanlis.

Ama sizin 90 TL'yi yuksek bulmaniz ve bunun dusmesini istemeniz ve bu dogrultuda ornekler vermeniz dogru.

Surekli yazilan bunlar.

Ben de acik acik soyluyorum. FM'in Turkce olmasinin bana bir yarari yok. Yarari olan sizlersiniz. Benim burada rolum araciliktan baska bir sey degil. Sartlar ortaya konulmustur, bu sartlari begenen, uygun bulan katilir. Uygun bulmayan katilmaz. Bu kadar basit degil mi? Evet bu kadar basit. Benim herhangi bir gizli amacim yok.

Ama sizin amaciniz ne hala cozemedim acikcasi.

Kendi kisisel dusuncelerimi duymak insanlari rahatsiz ediyorsa da umurumda bile degil. Cunku ben Turkce FM fikrini satmiyorum. Aksine Turkce FM'i almak isteyen ve surekli soylenen kisilere bir imkan taninmasina yardimci oluyorum.

Bana ustu kapali mesaj vermissiniz.. Halki anlamiyormusum.

Peki halk beni anliyor mu?

Daha once yazdim

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin BIR NUMARALI SART
    OYUNUN SADECE TURKCE OLARAK SATILMASI!

Oyunun sadece Turkce olarak satilmasi icin ne gerekli?

Turkce'nin eklenmesi.

Turkce'nin eklenmesi icin ne gerekli?

10 bin kisinin satin almasi.

10 bin kisinin satin almasi icin ne gerekli?

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi.

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin ne gerekli?

Iste bu kisir dongunun icinde yazip duruyorsunuz. Ne amacla bilemiyorum.

SI da biliyor Turkiye'de asgari ucretin ne kadar oldugunu. Kendileri arastirip bulmadiysa veritabaninda girili, oradan bakmadilarsa ben 3-4 defa konustugumuzda soyledim. Oyunun Turkiye'de ne kadara satildigini da biliyorlar. Oyunun daha dusuk fiyata satilmasi gerektigini, korsanin bu durumda azalacagini dusundugumu, Turkce cikarsa korsanin azalacagini dusundugumu de biliyorlar. Yani sizin yazdiklariniz yeni, daha once dusunulmemis fikirler degil. Yani tek akilli siz degilsiniz. Ancak fiyatlandirma politikasi Sega'ya ait. Onlar da demek ki ABD'ye yaptiklari gibi Turkiye'ye farkli bir oyun ile girmeyi dusunmuyorlar.

Neden dusunmuyorlar peki?

Yukaridaki mesajlardan birisine Eren CM'in genel muduru Roy Meredith ile olan soylesisi hakkinda bir kac satir yazmis. Neden iste o. Eidos'un stratejisi ise yararsa, Turkiye icin yeni bir model olabilir. Ise yaramazsa da artik kimse kolay kolay Turkiye'ye girmez. Eidos'un kaybinin miktari sadece sirket icinde kalmaz. Insanlar orada burada karsilasir, birbiri ile islerin nasil gittigi hakkinda sohbet eder. Eidos'un Turkiye deneyinin sonucu 1 yila kalmaz herkez tarafindan bilinir. Neden ben CM oynayacaksaniz da orjinal alin ve oynayin diyorum saniyorsunuz? Cebinizde para kalmasina karsi oldugumu mu dusunuyorsunuz acaba?

Tekrar ediyorum. Umarim son olur.

Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma yapilmasi icin, oyunun Turkiye'de farkli isim altinda cikmasi, sadece Turkce ile cikmasi gibi yatirimlar gerekmektedir. Turkiye'de 30 TL'ye satilan oyun ile Ingiltere'de 30 GBP'ye satilan oyun ayni olamaz. Ismi farkli olmasa bile icindeki diller farkli olmalidir ki Ingiliz Turkiye'den oyunu ucuza satin alamasin.

Yani SI'in elinde calisan bir Turkce olmasi gerekmektedir. Bundan sonra satislarin cogaltilmasi icin dusuk fiyat da olabilir. 10 bin adet 60 TL'den satmak yerine, 30 TL'den 30 bin adet satmayi hedefleyebilecek alt yapiya sahip olurlar. Gerci o kadar da satmaz herhalde. Ne de olsa en cok satan oyun asagi yukari 10 bin adet satmis. Herkezin ornek vermekten kacinamadigi Crysis. Bu da sizin daha once yazdiginiz bir seydi yanilmiyorsam.

Eh bu ornek varken de zaten 30 TL'den 30 bin adet hayal ise, zaten SI neden ugrasiyor ki bu kadar? Demistim ya, Yunancayi ekler, oradaki potansiyeli sonuna kadar kullanmaya calisirim.

Dikkat ederseniz hep ayni yerlerde donup dolasiyoruz.

Sizin bir numarali hedefiniz fiyati dusurmek. Ancak fiyatin dusmesi icin gerceklesmesi gerekenlerin gerceklesme ihtimali cok dusuk. Sizin guzel hatiriniz icin fiyatin dusmesi icin SI'a isterseniz mektup yazin.

Hatta isterseniz Turkce yazin. Ne de olsa Oliver Collyer Istanbul'da oturuyor ve esi Turk. Gayet guzel de Turkce yazabiliyor ve konusabiliyor.

Ama tabii bu sirket irkcidir, Turkleri hor gorur vs. gibi argumanlarinizi da dinledik sizin.

Sabaha kadar yazarim..

Ama saniyorum ki bu kadari yeter...

Hangi gerçeklerden bahsediyorsunuz?

Eğer Türkiye'de korsan oyun oynanıyor diyorsanız zaten itiraz yok. Ama yok Türkiye'ye kimse yatırım yapmıyor.(Oyun sektöre açısından). Bizi dikkate alan yok. Hatta o kadar değersiz bir toplumuzki lig bile oyundan çıkartılır derseniz buna itirazım var.

Oyunda Almanyanın senelerdir olmadığını bildiğiniz halde Almanya dilide yok demenize itirazım var. (Sanırım Almanyayla bir problemleri var)

FM gibi tamamiyle sözele dayanan bir oyun hakkında "diğer firmalarda Türkçe çıkartmıyor" demenize itirazım var.(Kim pesin Türkçe olmasını isterki)

ve en önemlisi:

Bu işin başındaki sorumlu kişi olmanıza rağmen bu kadar negatif olmanıza itirazım var.

İnsanlar diyorki NFS çıktı 60tl. Adamlar her arabanın sesini teker teker kaydetmiş koymuş oyuna. Fiyatı 60. FM neden pahalı demekmi yanlış?

60 TL'ye 5 aktivasyon yerine 30 TL'ye 1 aktivasyon olsun demekmi yanlış?

Oyun fiyatı ve localizasyonun uyumlu olmasını istemekmi yanlış?(Cevat Yerli)

Sizin Düşüncelerinizi duymak rahatsızlık vermiyor. Aksine sizin düşüncelerinizi mantıklı bulmayanlar sizi rahatsız ediyor. Bu sebepten insanlara kimi zaman seviyesizce cevaplar verebiliyorsunuz.

Evet doğrudur size üstü kapalı mesaj verdim. Çünkü açık açık yazınca verdiğiniz tepkiler sınırı aşıyor.

Ortada kısır döngü var demişsiniz ki katılıyorum. Bu kısır döngünün sebebi benmiyim size göre? Burda sadece benmi bu saçma politikaları eleştiriyorum. Sadece ben olsam tamam. 3-5 kişi olsa onada tamam. Ama o korsan oynadığını söylediğiniz 200 000 kişiye sordunuzmu neden diye? Sormanızada gerek yok cevap zaten belli. Ne demiş Cevat Yerli localizasyon ve fiyat.

Diyosunuz ki steam. Diyorsunuzki zivvi.co.uk. Bu korsan oyun oynayanlardan kaç kişi bilir zivviyi. Yada ben biliyorumda ne oluyor. Acaba takip no veriyormu? Acaba güvenlimidir? Postada kaybolurmu? falan filan. Üst tarafı 40 tl para vericem arkadaş. Neden bu kadar düşünüyorum? Cevap o 200000 kişinin cevabı ile aynı.

Eidos'un stratejisi belirleyici falan olmaz. Aynı şey crysis içinde söylendi. Açın Cevat Yerli'nin röpotajını izleyin. Hatta bir kaç sayfa önce bir bölümünden alıntı yapmıştım. Oda aynılarını söyledi. Crysis satmazsa Türkçe falan olmaz diğer çalışmalarımız dedi. Crysis sattımı? sattı. Yeni oyun çıkarttılar oda Türkçe çıktı. Eeee nerde hani hizmet. Hani tüm sektör bizi izliyordu? Gerçi hiç yararı olmadı demek yanlış olur. Ortada psn ve cm örnekleri varken. Ama olay FM ye gelince yok. Onların gözü burda değilmiş demekki.

Fiyatlandırmanın nasıl olması gerektiği hakkında söylediklerinize bende katılıyorum. Zaten -yinemi diyeceksiniz ama- Crysisdede aynı olay oldu. Adamlar 45tl ye sattığı halde kar ederken iş Türkiyeye gelince 90 dan kapı açılıyor. Raf parasıymş kutulamaymış falan demeyin bana. 60a satan nasıl satıyor? Neden çünkü şirket politikası, aral vs. Biz bunları neden size söylüyoruz. Siz ne SI Games nede Aralsınız. Ancak bizim için bir aracısınız. Ben burada neden sayfalarca yazı yazıyorum. size olan düşmanlığımdan değil. Belki söylenilenleri biraz dikkate alırsınızda yetkililere iletirsiniz diye.

Crysisin 10000 sattığı doğru ancak ilk 3 haftada. Bu bilgiyide direk aralın forumundan aldım. 3 haftadan sonra kaç satmış haberim yok. Araştırmadım. Ama bizim hedefimiz 10000 olduğuna göre çokda önemli değil. Demekki oluyormuş. Bunu demek istiyoruz.

Fiyatın yüksek olmasında veya oyunun satmaması durumunda kaybeden ben olmam o yüzden mektup yazmaya gerek yok. SI bana mektup yazsın SEGA yazsın. Desinki Türkçemi Türkçe alıyormusun almıyormusun desin. Ben son 3 senedir orjinal aldım. Bu sene içinde almayacaktım. Ancak bu kampanya çıkınca destekledim her fm sever gibi. Bide üzerine mektup yazıp fiyatı düşür demem. Kaybeden ben olmam. Onlar olur. Kazananda ben olmam. Cm olur.

Oliver Collyer kimdir nedir bilmem. Irkçıda dedim oda doğru. Halada derim. Çünkü bu kadar örnek varken yok 10bin imza 10bin satış sonra bakarız olayı bana saçma geliyor. Böyle bir düşüncen varsa alır koyarsın oyuna olmadımı seneye çıkart Türkçeyi. Sizde bize imza gibi sanal örnekler vermek yerine direk somut bir örnek verirsiniz. Desiniz ki bakın adamlar koydu Türkçeyide ne noldu? Almadınız oyunu ağlamayın bana artık der noktayı koyarsınız.

Tüketiciyi bilgilendirecekseniz, saygı sevgi çerçevesinde konuşacaksanız, bizi anlayacaksanız, en önemlisi insanların fikirlerine, önerilerine saygı duyacaksanız, sabaha kadarda yazın zaten. Düşündüğünüz gibi insanlar sizin düşüncelerinizi duymaktan rahatsız olmuyor.

Zaten bu yazdıklarınızı sıradan bir üye yazsa kimse fikirlerinizi değiştirmek için uğraş vermezdi. Konumunuzdan dolayı yeri geldiği zaman eleştirileceksinizde. Her eleştiriyi sanki size olan bir hakaret gibi algılıyorsunuz. Birazda durun düşünün belki bunlarında haklı olduğu yönler vardır diyin.. Açıkcası ben sizin için düşünüyorum. Zaman zamanda hak veriyorum. Bunuda açık bir şekilde belirtiyorum.

Yanlış bir cümle kurulmuştu ilk mesajda. Uyardım. Ona bile tepki verildi. Neredeyse alıntı yapmadığınız bir tek mesajım yok. Hepmi haksızım yani. Haklı olduğum bir tek konu bile yokmu? Bu durumda mesajlarımdan rahatsızlık duyan sizsiniz. Bunuda açık bir şekilde söyleyebilirsiniz. Bakın ben size hiç lafımı esirgemiyorum. Rahatsız oluyorsanız söyleyin. Buradan yazın, özelden yazın. Bu foruma bir daha girme diyin girmem zaten.

Benimde bazen aşırıya kaçan sözlerim oluyor. Zannediyormusunuz ki farkında değilim. Bende farkındayım ve düzeltmeyede çalışıyorum. Böyle uzun uzadıya mesajlar atmak sürekli tartışmak beni yoruyor. Eğer her sözüme muhalif olacaksanız peşin peşin söyleyin. Bu forumdaki yokluğum sizi etkilemez ama varlığım sizi etkiliyorsa haberim olsun yeter..

Yahu anlamakta zorluk çekiyorum gerçekten. Şu forumlarda öyle yetkili kişiler var ki milleti dövmediği kaldı. Yahu bende bir oyunda yöneticilik yapıyorum ama hiç böyle davranmıyorum kimseye. Bende mi bir yanlış var anlamadım.

Türkiye'yi oyundan çıkartmak kimin haddine ki? Bir taraftalarına güveniyorlarsa çıkartsınlar.

Daha kendi ülkemizde oyunun ne kadar sattığını bilemiyorken güney afrika ve güney koredeki satışları nasıl bilebiliyoruz?(Eğer biliniyorsa ne kadar satış yaptığını bizimle paylaşır mısınız?)(Bir açıklama yapmılmış ama beni tatmin etmedi)

Sürekli 5 kişi alın 5 kişi alın deniliyor ama alacak 5 kişi bulamıyoruz ne yapalım? Pc oyunu oynayan bir sürü arkadaşım var ama hiç biri FM oynamıyor. Eğer Türkçe olursa oynarım bende dedi. Eğer oyun Türkçe olursa bana ortak olacak. Ben kendime bir ortağı bile zor bulurken 5 kişiyi nasıl bulayım? İnternette kime güvenipte onunla ortak olayım?(Allah'ıma çok şükür benim bir ortağa ihtiyacım yok. Maddi durumum yerinde ama bunu bireysel olarak düşünmemek lazım 10bin insandan bahsediyoruz)

Oyun Zavvide 43 lira çok güzel ama kredi kartı ile alış veriş yapan kaç kişi var ki içimizde? Hiç kimse güvenemiyor internet ortamına. Bu nedenle bu ihtimal çok düşük bir ihtimal.

Ben oraya imzamı FM 2010 Türkçe çıkarsa orijinal satın alacağınıza söz verin dendiği için imza attım. Türkçe çıkmadan asla FM almam. İmza atan kişi saysının üstünde de "FM 2010 Türkçe Çıkarsa Orijinal Satın Almaya Söz Veren Kişi Sayısı " yazıyor. Ben imzamı buna göre attım. Bu şekilde olduğu orada belirtilseydi imza atmazdım. Kusura bakmayın Türkçe çıkmadığı sürece benim tercihim başka bir oyundan yana olacak. Bu sene FM düşünmüyorum söylenen koşullar oluşmadığı sürece.

Saygılarımla...

İyi günler..
    Her ne kadar Fm'ye İngilizce de olsa çoğu şeyine alışık olsak da Türkçe olmasını istiyorum..
    Bunun için de orjinal almaya karar verdim..
    Yalnız kafama takılan bir soru var..
    Oyunu steam üzerinden almayı düşünüyorum...
    Ortak olarak da 1 veya 2 kişiyi daha alabilirim...Sorum da burda ortaya çıkıyor...
    Oyunu steam den üye olup aldım ve pc me yükledim diyelim..
    Diğer ortaklarım oyunu nasıl yükleyecek?
    Benim hesabıma girip ordan yükleyecekler mi oyunu?
    Dvd ye çekip verme şansı yok , aynı ilde olmayacağız çünkü..
    Aktivasyon kodunun 5 kere kullanılması hakkı var steam de bildiğim kadarıyla ?
    Ama oyunu ortaklarımn nasıl yükleyecği konusu kafamı karıştırıyor..
    Bilgilendirirseniz sevinirim

Türk FM dünyasına olan katkılarınız için de ayrıca teşekkürler..

Yukarıdaki tartışmaları okudum.
    Bence çok abartıyoruz bu bir kampanya destek olmak isteyen olur olmak istemeyen olmaz.
    Şimdi 90 YTL si olmayan bu oyunu oynamayacak mı deniliyor.

Tabii ki oynamayacak bu onun hakkı mıdır ? Korsan oyun hırsızlıktan farksızdır. korsan oyun oynamak müzik vs. hepsi hırsızlıktır. Paran var yada yok bu farketmez. benim param ferrari olamaya yetmiyor o zaman ben gidip ferrari satan yere;
    "kardeşim benim 300-400 milyarım yok diye ferrari ye binmeyecek miyim" desem sizce ne derler ?

Adamın biri dükkanınıca gelip benzer bir şey söylese ne dersiniz ?

Korsan bir hakmış gibi konuşan arkadaşlarımız var parası olan alsın olmayan korsan kullansın yok böyle bir güzellik dünyada...
    Ya hakıyla alırsın yada çalarsın..
    Ama paramız yok bu herkesin sorunu aç kalan adamda market soyar misali, bizlerde korsan kullanıyoruz.

Adamlarda haklı olarak siz maliyeti kurtarın yada şu kadar kar yapalım diyorlar türkçesini çıkartalım bundan doğal bir şey olamaz.

Benim dikkatimi çeken, oyun türkçe olsun, oyun 10 lira olsun, parası olamayanda oynasın vs..vs..vs...

bu paylaşımcı düşüncelerimizi hayatımız her alanında gösterelim o zaman...

bir ürün çıkar çıkartan adamda buna fiyat biçer 100 der 5 der bu onun elinde oyunun ve ya ürünün yasal sahibinin elinde isterse 1 milyar desin kimse yinede bunu bahane göstererek korsan kullanmakta haklıyız diyemez. Bir kere adamın hakkını helalı olmadan oyun oynuyorsun.

Amacım birileriyle tartışmaya girmek değildi sadece bazı düşünceler biraz tersime geldi bir kaç cümle yazmak istedim..

herkese saygılarımla...

(İmla hataları varsa kusuruma bakmayın)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    "Bence çok abartıyoruz bu bir kampanya destek olursunuz yada olmaz." birinci cümle yanlış olmuş edit kapalı herhalde... editleyemedim.
    Last edited by Quantin : 29.Eylül.2009 at 03:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Alabilecek durumda olanlar alır zaten, diğerleri benimle irtibata geçebilir, 4 key daha oluyor sanırım oyunda, onları paylaşabilirim.

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Neyin resti?
    Türkçe dil eklentisi bir daha hayal olarak görürsünüz.
    Hatta hiç satılmazsa Türkiye Ligi'ni çıkarmayı bile düşünebilirler.

İnsanları lütfen yönlendirmeyin.Neredeyse bedava isteniyor.Almak istemeyen lütfen taş koymasın.

hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar..gerçekten çok garip bir yer burası..bu oyun polonyada, çek cumhuriyetinde, güney afrikada çok satıyormuş da o yüzden dilleri varmış.. merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler? bu kadar saçma bir kampanya olabilir mi..buna imza atmak kadar saçma bir şey de olamaz..onlar o dil dosyasını hazırladıysa zaten sunacaklardır..sunmazlarsa da keyifleri bilir..bir bolivya açılımı yaparlar bolivyaca çıkartırlar imza toplayıp ne de olsa(!) bir sürü ülke var dünyada..bakar bakar kampanya var derler..perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler?
    Avrupada korsan ın bu kadar ileri olacağını yada bir oyunun özellikle bu Fm in bizimki kadar orijinal satışlarda rezil olacağını sanmıyorum.

Yani: İlla bir şeyleri zorlayarak veya zorlatılarak yapılamaz. Adamlar oyunu heryıl belli bir seviyede (10-20-30 bin yada daha fazla) orijinal alırlar yapımcıda bunlar oyuna gerekli ilgiyi gösteriyor bizde onlara ülkelerinin dillerini ekleyerek bir mükafat ve teşvik verelim derler. Eğerki bize yapılan muamele gibi yaparlarsa o zaman o ülkede bir sorun aramak lazım.

Çok abest bir durum var. Hem korsan kullanıyoruz hemde daha savunuyoruz.

Nesil
    2005

Arkadaşlar ben yurt dışında ikamet ediyorum, bu Türkçe eğer çıkar ise yararlanabilecekmiyim ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by supro View Post
    hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar..gerçekten çok garip bir yer burası..bu oyun polonyada, çek cumhuriyetinde, güney afrikada çok satıyormuş da o yüzden dilleri varmış..
    Guney Afrika'da en cok konusulan dil, bildiginiz gibi Ingilizce.

merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler?
    Bu resmi olarak soylendi mi bilmiyorum ancak bu ulkelerin dillerinin 10 bin satis adedinin ustune cikildiktan sonra eklendigini biliyorum. Hatta ayni zamanda 9 bin satis adedi olan bir ulkenin dilini geri cevirdiklerini de biliyorum. Kampanyasiz 9 bin tabii.

perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..
    Ilk okul degil, universite. Bakin ben halk ile iliskiler uzmani degilim. Benim rolum buraya bu bilgiyi tasimak ve verebildigim kadar bilgi vermek. Verdigim bilgileri surekli gozardi edip ayni argumanlari ayni insanlarin tekrar tekrar ortaya atmalarini ya cevapsiz birakirim ve burasi SI'a sallama alanina doner, ya da mudahale ederim insanlar bilgilenir. Tarzimin sertlesmesine neden olan mesajlari konunun basindan itibaren takip edebilirsiniz.
    Last edited by perpetua : 29.Eylül.2009 at 13:39

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by axa View Post
    Ayrıca eklemek istediğim bişey var..
    bu 40 dolar fiyatı ön sipariş için mi yoksa oyun çıktıkan sonra yine 40 dolar mı olacak..Geçen sene nasıl oldu?
    Steam uzerinden simdi 40 dolar, oyun ciktiktan sonra 40 dolar olmaya devam eder, yeni yildan sonra fiyatta dusme olur (genelde nisan/mayis aylarinda).

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by narakan1969 View Post
    Arkadaşlar ben yurt dışında ikamet ediyorum, bu Türkçe eğer çıkar ise yararlanabilecekmiyim ?
    Steam'den indirebilirmisiniz emin degilim. Sadece Turkiye IP numaralarina limitleyebilirler. Bu takdirde gerekirse SI ile irtibata gecerek dil dosyasini temin etmenizde karsiniza herhangi sorun cikacagini dusunmuyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by supro View Post
    hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar...

İşte karşı olduğumuz şey de bu. Ben SIgames'in böyle bir şekilde Türkçe'yi oyuna koymalarına karşı olduğumu 3-4 kere söylemişimdir. Ve yine dedim ki burada yetkili kişiler Vieri ve perpetua'dır. Bu iki kişi dışındaki herkes kendi fikrini yazıyor.

Siz saldırmak görmemişsiniz. Başka sitelerde gezin bakalım böyle bir tartışma ortamı var mı? Adamı sitede alenen küfür ederek atanlar bile var. ama böyle internet sitelerinde genel bi psikoloji var "forumdaki yöneticiler her zaman haklı olur, görüşlerini acımasızca savunur, bir tarafları kalkmıştır" vs.

Burası öyle bir forum değil. Bunu anlatmak için veya anlamanız için konuyu bir kere daha okumanızı ya da forumda uzun süreli takılmanızı tavsiye ediyorum. Bilmeden konuşmanın, laf sallamanın kime ne faydası var?

Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin bir fikriniz varsa, ona karşı çıkanlar olur. Ve hakarete varmadığı sürece bu forumda isteyen istediğini savunabilir.

Steam uzerinden simdi 40 dolar, oyun ciktiktan sonra 40 dolar olmaya devam eder, yeni yildan sonra fiyatta dusme olur (genelde nisan/mayis aylarinda).

Bilgi için teşekkürler..

Sayfa 5 / 57 İlkİlk ... 345671555 ... SonSon

Mesaj Yetkileri