Quote Originally Posted by Aydın View Post
İşte karşı olduğumuz şey de bu. Ben SIgames'in böyle bir şekilde Türkçe'yi oyuna koymalarına karşı olduğumu 3-4 kere söylemişimdir. Ve yine dedim ki burada yetkili kişiler Vieri ve perpetua'dır. Bu iki kişi dışındaki herkes kendi fikrini yazıyor.

Siz saldırmak görmemişsiniz. Başka sitelerde gezin bakalım böyle bir tartışma ortamı var mı? Adamı sitede alenen küfür ederek atanlar bile var. ama böyle internet sitelerinde genel bi psikoloji var "forumdaki yöneticiler her zaman haklı olur, görüşlerini acımasızca savunur, bir tarafları kalkmıştır" vs.

Burası öyle bir forum değil. Bunu anlatmak için veya anlamanız için konuyu bir kere daha okumanızı ya da forumda uzun süreli takılmanızı tavsiye ediyorum. Bilmeden konuşmanın, laf sallamanın kime ne faydası var?

Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin bir fikriniz varsa, ona karşı çıkanlar olur. Ve hakarete varmadığı sürece bu forumda isteyen istediğini savunabilir.
Bu yazıya katılmamak elde değil.Ben bu korsan-orjinal oyuna farklı açıdan değerlendiricem.eminimki burdaki kardeşlerimin hiç biri korsan oyunu sevmiyor.ama ülkemizin ekonomik durumu belli.90 milyon ona vereceğime 5 milyon para veririm yine aynı oyunu oynarım diyor.yani burda korsanı savunan arkadaşların hepsinin derdi tamamen maddi.ama bu olayı yapan sigames futbol manager değil tamamen ithalatçı firmadan kaynaklanıor.ithalatçı firmada ülkeye oyunu ithal ederken ödediği vergileri oyun satışlarına yansıtıyor.bizler 1996 yılında gümrük birliği anlaşması yapıldı.AB üye ülkeler arasında yapılan anlaşmalarda mal giriş çıkışlarında vergi alınmayacak.türkiyeye mal ihracatı yapan AB ülkeler Gümrük vergisi ödemiyorlar.ama türkiye AB ülke olmadığı için bunun ödemesini yapıyor.yani biz bile bile lades yapıyoruz.Bu olayı anlatmamın nedeni tamamen çarpık ekonomi.

Size kabataslak bir olay açıklicam.düşününkü tüm dünya korsan fm kullanıyor.Ve bu firmaya gelir gelmiyor.gelir gelmediği sürece bu oyunu bizlere sunamazlar.onlar sunamazsa başkası sunar diyeceksiniz bakın CM ye sunabiliyormu?Yani biz korsan alarak emek hırsızlığı yapmış oluyoruz.

Şunuda söylemeden geçemicem bugüne kadar hep korsan kullandm.ama maddi kazanç elde ettiğimden beri orjinal alıyorum.