Ucuza satan EA. EA'nin oyunlari dunyanin hemen hemen her yerinde Sega'dan daha ucuz. Yani Turkiye'ye ozel bir durum oldugunu dusunmuyorum.
Ithalatci firmanin fiyatlandirmasina gelince, onlarin da kendilerine gore maliyetleri, yukumlulukleri var. Hayir kurumu olmadiklarina gore kar da edecekler tabii.
Fiyattan memnuniyetsizliginizi anliyorum. Ancak yeni oyunlarini surekli nispeten ucuz fiyata satan sadece EA var. Bu stratejiyi sadece Turkiye'de degil, bir cok ulkede gerceklestiriyorlar. EA'nin amaci oyunlarini cok satip surumden kazanmak belli ki. Diger buyuk firmalar ise nispeten daha yuksek fiyatlara satiyor oyunlarini. Bir cok ornegini gormek mumkun.
Diger hangi firmaya bakarsaniz (Activision, Capcom, THQ, Sega vs.) yeni oyunlarinin Turkiye'de satis fiyatlari nispeten yuksek seviyede.
EA ucuza satiyor. Dogru olani bu mu? Bilemiyorum. Belki EA'nin sirket yapisi icin dogru olani budur, ancak diger sirketler icin olmayabilir.
Siz fiyattan memnun olmama hakkina pekala sahipsiniz. Ancak fiyattan memnun olmazken, bu sirketler yanlis yapiyor diyecek kadar sirketlerin icyuzunu hicbirimizin bilmedigini dusunuyorum.
Sorunu sadece fiyat olarak ele alirsak ve sirketlerin politikalarini gozardi edersek, FM'i satin almak icin 43TL, 60TL ve 90TL'lik secenekler var onumuzde. Eger satin almak gibi bir niyetimiz varsa, bunlardan hangisinin uygun oldugunu dusunmek daha dogru geliyor bana.