1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Türkiye'de vergiler çok yüksek. Bunun nedeni insanların vergi ödememesi veya ödeme gibi alışkanlıkları olmadığı için. Eğer insanlar vergi ödemeyi alışkanlık edinirse, arabalarda ki, benzinde ki teknolojide ki vergiler düşer. Ama ne yazıkki böyle bir alışkanlığımız yok.
    Vergilerin yuksek olmasi da kolay kolay degistiremeyecegimiz bir politika.

Arabalar uzerinde de vergiler inanilmaz yuksek. Ben yurt disinda sahip oldugum arabayi Turkiye'de satin almaya kalksam, odedigimin iki kati daha fazla para odemem gerekli. Isimde aldigim maas ise Turkiye'de calisiyor olsam yari yariya inecek.

Fiyat icin Sega elestiriliyor. Ancak vergiler, ithalatci sirketin ekledigi ek kar ve oyunu Turkiye'ye getirme maliyetleri gozardi ediliyor. Oyunun normalde fiyati 60 TL civarinda olmasi gerekiren, bu faktorler nedeniyle 90 TL'ye cikiyor. Ve burada genelde ortaya atilan istek, Sega'nin fiyati dusurmesi veya gelirinden feragat etmesi. Herhalde insanlar %200 kar marji ile calistigini saniyor Sega gibi sirketlerin ki bu istegi ortaya atiyorlar.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Vergilerin yuksek olmasi da kolay kolay degistiremeyecegimiz bir politika.

Arabalar uzerinde de vergiler inanilmaz yuksek. Ben yurt disinda sahip oldugum arabayi Turkiye'de satin almaya kalksam, odedigimin iki kati daha fazla para odemem gerekli. Isimde aldigim maas ise Turkiye'de calisiyor olsam yari yariya inecek.

Fiyat icin Sega elestiriliyor. Ancak vergiler, ithalatci sirketin ekledigi ek kar ve oyunu Turkiye'ye getirme maliyetleri gozardi ediliyor. Oyunun normalde fiyati 60 TL civarinda olmasi gerekiren, bu faktorler nedeniyle 90 TL'ye cikiyor. Ve burada genelde ortaya atilan istek, Sega'nin fiyati dusurmesi veya gelirinden feragat etmesi. Herhalde insanlar %200 kar marji ile calistigini saniyor Sega gibi sirketlerin ki bu istegi ortaya atiyorlar.
    O zaman şöyle bir soru çıkmıyormu ortaya.

Neden başka oyun firmalarının çıkardığı oyunlar türkiyede fm fiyatından ucuza satılabiliryor?

Burda aklınıza cm ile kıyaslama yapmak gelmesin başka bir sürü firmanında oyunu makul seviyelerde satılıyor.

Eğer sebep gerçekten vergi olsaydı onlarda aynı vergiyi ödüyor.
    Onlarda bir sürü çalışan için para ödüyor senelerce oyunu geliştiriyor vs.
    Ama sonuçta Fm den ucuza satılabiliyor.

Burda oyunun yayımcısı olan seganın ve fahiş onun türkiye disbirütörünün fahiş fiyat politikası izlediklerini düşünüyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    O zaman şöyle bir soru çıkmıyormu ortaya.

Neden başka oyun firmalarının çıkardığı oyunlar türkiyede fm fiyatından ucuza satılabiliryor?

Burda aklınıza cm ile kıyaslama yapmak gelmesin başka bir sürü firmanında oyunu makul seviyelerde satılıyor.

Eğer sebep gerçekten vergi olsaydı onlarda aynı vergiyi ödüyor.
    Onlarda bir sürü çalışan için para ödüyor senelerce oyunu geliştiriyor vs.
    Ama sonuçta Fm den ucuza satılabiliyor.

Burda oyunun yayımcısı olan seganın ve fahiş onun türkiye disbirütörünün fahiş fiyat politikası izlediklerini düşünüyorum.
    Ucuza satan EA. EA'nin oyunlari dunyanin hemen hemen her yerinde Sega'dan daha ucuz. Yani Turkiye'ye ozel bir durum oldugunu dusunmuyorum.

Ithalatci firmanin fiyatlandirmasina gelince, onlarin da kendilerine gore maliyetleri, yukumlulukleri var. Hayir kurumu olmadiklarina gore kar da edecekler tabii.

Fiyattan memnuniyetsizliginizi anliyorum. Ancak yeni oyunlarini surekli nispeten ucuz fiyata satan sadece EA var. Bu stratejiyi sadece Turkiye'de degil, bir cok ulkede gerceklestiriyorlar. EA'nin amaci oyunlarini cok satip surumden kazanmak belli ki. Diger buyuk firmalar ise nispeten daha yuksek fiyatlara satiyor oyunlarini. Bir cok ornegini gormek mumkun.

Diger hangi firmaya bakarsaniz (Activision, Capcom, THQ, Sega vs.) yeni oyunlarinin Turkiye'de satis fiyatlari nispeten yuksek seviyede.

EA ucuza satiyor. Dogru olani bu mu? Bilemiyorum. Belki EA'nin sirket yapisi icin dogru olani budur, ancak diger sirketler icin olmayabilir.

Siz fiyattan memnun olmama hakkina pekala sahipsiniz. Ancak fiyattan memnun olmazken, bu sirketler yanlis yapiyor diyecek kadar sirketlerin icyuzunu hicbirimizin bilmedigini dusunuyorum.

Sorunu sadece fiyat olarak ele alirsak ve sirketlerin politikalarini gozardi edersek, FM'i satin almak icin 43TL, 60TL ve 90TL'lik secenekler var onumuzde. Eger satin almak gibi bir niyetimiz varsa, bunlardan hangisinin uygun oldugunu dusunmek daha dogru geliyor bana.

Mesaj Yetkileri