1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

aslında alıntı yapacaktım ama baya uzun olmuş yazınız ne yapsam bilemedim.

doğrudur hesabı ödemeyen suçludur. siz de beddua ettikten sonra polise bildirirseniz önleminizi almış olur, aynı durumun sizin ya da başkasının başına gelmesini önlersiniz. bunun dışında bir görevliniz kapıda olur (ki artık bir çok restoranda var- bu arada yiyecek içecek sektörü benim alanım örneğin böyle olması hoş oldu) müşteriyi karşılar uğurlar falan bu görevli gözünü dört açarsa da bu tip olaylar en aza indirgenir. ama sonuçta yapan suçludur ahlaksızdır bu değişmez. bakın korsan olayını direkt hırsızlık gibi her zaman değerlendirmeyin. insanlar eskiden orjinal ne korsan ne bilmiyordu böyle bir alışkanlık oldu maalesef, dediğiniz gibi bilgilendirme çok önemli bu konuda.ama zaten çoğunluk korsanın çalmak olduğunu biliyor zaten benim dediğim buna rağmen bir çok insan korsan oyun alıyor. bunun sebeplerini benden daha iyi bilirsiniz (ben çok bilgili ve tecrübeli değilim) peki bu nedenler yerinde dururken korsan büyük oranda çözülür mü sizce? bence zor.

bende sizin gibi korsan bitsin isterim elbette ayrıştığımız nokta siz diyorsunuz ki firma dinlemiyor fiyat bu işinize gelirse diyor. tamam bu firma politikası, işte benim dediğim bu nasıl kırılır bunun bir yolunu bulsak, çünkü aynı zamanda bu korsanın da çözümü olabilir. e madem firma korsandan şikayetçi (haklı olarak).

statlarda sigara içme işine gelince, aslında bu her alanda sorun. ama siz insanlara hayır hiçbir yerde içemezsiniz derseniz bu olmaz illa kaçak içen olur tabi ki. ama sigara içilecek özel alanlar yaratırsanız küçük bir azınlık dışında herkes buna uyar. ama yok her yer yasak derseniz mutlaka kaçak içen olur. sonra da sadece bu insanı suçlamak ne kadar gerçekçi olur onu size bırakıyorum.

---1. Korsan kullanmak yanlistir, bunun yumusatilacak bir yani yoktur.
    2. Sirket satis fiyatini belirlemistir, biz satin alarak veya almayarak (ve kullanmayarak) mesajimizi verebiliriz.----

1. haklısınız.
    2.bu o kadar basit olsa keşke. çok güzel bir ürünü çok pahalı satarsanız taklit/korsan kaçınılmazdır. çünkü sonuçta herkes ona sahip olmak ister ama azınlık sahiptir. diğer kısımdan çok azı taklidini ister. çoğunluk da hayal kurar. mesela ferrari mükemmel araba üretir ve dünyada sayılı insan ona sahiptir. ama bizim ülkemizde de bir çok ülkede de bazı insanlar onun taklidini yapıyor. hacı muratı bile ferrariye benzeten bir çok insan var. bir çoğumuz da hayalini kurarız. ama siz, madem alamıyosun niye ön tamponu ferrariye benzettin demekle bunu çözemezsiniz her insan en iyiyi ister. fiyatı bu alırsan al almazsan alma çok sert, gaddarca ve insafsızca bir kapitalizm politikası olur ki bu her üründe her yerde taklitlere yol açar, kaçınılmazdır.

----------Tipki stat'da sigara icmemeye aliskin olmadigi, tipki ozellikle bazi sehirlerde otomobil soforlerinin kendi seridi icerisinde gitmeye aliskin olmadigi, sadece isiktan karsidan karsiya gecmeye, sokakta yere cop atmamaya aliskin olmadigi gibi. Ne zaman buyuk bir kitle stat'da sigara icene tepki gosterir, seritinde gitmeyen adama kornayi basar, isikta gecmeyeni ikaz eder, sokakta cop atani aypilar o zaman bu aliskanliklar da ortadan kalkabilir. Korsan da cok farkli degil benim gozumde.-----------

dediğim gibi bu tip suçları ayıplamayla çözmek çok zor. insanlara sigara içecek alan verirseniz, her 50 metreye temiz çöp kutuları koyarsanız, belli noktalara trafik polisi koyup ışık, yaya geçidi sayılıranı arttırırsanız zaten çoğunlukla çözersiniz. haa yine de insanlar bunları yapmaya devam ederse artık tek suçlu o insanlardır. ben elimde çöple saatlerce dolaşıyorsam tek suçlu ben miyim, hiç çöp kutusu koymayan belediyenin de suçu var mı bu işte? biraz böyle bakmak lazım gibi geliyor bana sonuçta aslında hepimiz aynı taraftayız (sanırım) o yüzden birbirimizi suçlamak (korsanı savunanlar dışında) firmayı savunmak yerine birbirimizi savunsak, bu oyunu sevenler ne diyor, neden diyor bi baksak, sorunlarımız ortak çünkü.

başka bir mesajınızda diğer oyunlar ucuz değil sadece E.A. sports'un oyunları ucuz demişsiniz.ben sadece futbol oyunları oynarım diğer oyunları bilmem ama en az fm kadar maliyetli ve zahmetli olduğunu düşündüğüm pes 24.99 euro (50 tl) bu ilginç geldi bana.

Oyunun Türkçe çıkmasını olumlu karşılıyorum.Fakat FM yapımcılarının bizden isteğini olumlu baktığım söylenemez.FM'yi Türkçe çıkarırsın.1 yılın satışlarına bakarsın.Eğer seni tatmin edecek düzeydeyse önümüzdeki sene devam edersin.Tam tersi bir durumda oyund Türkçe seçeneğini kaldırırsın.Bence bunu birden 10000 kişinin alması olanaksız.Ama dönemler halinde olursa bu akamın 2-3 katını yakalar Sigames.Yeterki oyun Türkçe çıksın...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addict View Post
    Oyunun Türkçe çıkmasını olumlu karşılıyorum.Fakat FM yapımcılarının bizden isteğini olumlu baktığım söylenemez.FM'yi Türkçe çıkarırsın.1 yılın satışlarına bakarsın.Eğer seni tatmin edecek düzeydeyse önümüzdeki sene devam edersin.Tam tersi bir durumda oyund Türkçe seçeneğini kaldırırsın.
    Aynen oyle, zaten akilci olan da budur.

Bunlarin yaptigi salakliktan baska bir sey degil, karsisindakini adam yerine koymamaktir bu yapilan.

SI Games kafasi calissa Turkce dili oyuna ekler piyasaya surer, sonra satis rakamlarina bakar; yetersiz gorurse "alin iste size Tr dilini sunduk yine tatmin edici bir rakama ulasilamadi, aglamayin simdi, biz uzerimize duseni yaptik" deme hakkina sahip olur, hicbirimiz de o durumda gikimizi cikaramayiz.Rakam iyiyse zaten ne ala, FMde Turkce devri boylece baslamis olur.

Artistlik yapiyolar kendilerince..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by derossi View Post
    aslında alıntı yapacaktım ama baya uzun olmuş yazınız ne yapsam bilemedim.
    Ben de kisa kisa geceyim dusuncelerimi:
    1. Sigara konusunda icecek yer yapma konusunda yine kurali cigneyene mahkum kaliyor sistem. Birisi kurali cignemesin diye ozel yaptirimlar oluyor. Ancak insanoglu kurali cignememeye ozen gosterse nasil bir dunyada yasariz?

2. Satici sirketin fiyati dusurmesini saglayacak bir formul dusunen varsa gozlerim sonuna kadar acik. Tekrar etmek istiyorum, hedef fiyat dusurmekse, bunun bir formulu olmali. Fiyatin dusmesinin korsan'a formul olacagini dusunmuyorum cunku korsan fiyat 1TL olsa bile devam edecek bence. Bu konuda sirketler taviz veremez. Ancak hem onlar icin, hem de oyunu satacak kisiler icin karli bir formulun ortaya cikmasi gerekli. Bu formul de su anda Turkiye'de oyunun sadece Turkce olarak satilmasi gibi gorunuyor. Farkli formul olabilir mi? Pekala olabilir. Ancak burada onemli olan her iki tarafin da memnun ayrilmasi.

3. PES 2009 cikali yanilmiyorsam 1 yil oldu ve FM 2010'un cikmasina bir ay kadar bir sure var. Fiyatinin dusmus olmasinin gayet dogal oldugunu dusunuyorum. Su anda FM 2009'un fiyati da dusmus durumda. Su anda 67 TL civarinda.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    3. PES 2009 cikali yanilmiyorsam 1 yil oldu ve FM 2010'un cikmasina bir ay kadar bir sure var. Fiyatinin dusmus olmasinin gayet dogal oldugunu dusunuyorum. Su anda FM 2009'un fiyati da dusmus durumda. Su anda 67 TL civarinda.
    http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000267481

Mağaza fiyatı 80tl. FM 2008 67 falandır herhalde.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post

bende 40 lira ama taksit imkanı yok malesef
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    bende 40 lira ama taksit imkanı yok malesef
    Çok para40tl. 20 veririm en fazla İşin şakası bir yana fm 2008 bile CM'den pahalı. Oyun değil altın mübarek altın

Nesil
    2003

http://www.aralgame.com/asp/show_sto...roduct=01.0708

+KDV'ye dikkat etmemisim.

Bu da tabii ithalatci firma ve saticilarin hatasi.

1 ay sonra FM 2010 cikacak ve FM 2009 hala bu fiyatta ise, bunun bence tek bir anlami vardir. Ithalatci firma oyun ilk ciktiginda cok sayida ve yuksek maliyet ile satin almistir. Oyunlar ellerinde kaldigi icin daha dusuk fiyata inmeye diretiyorlardir. Belki FM 2010'un cikacagindan haberdar olmayan birisini yakalarim ve oyunu satarim diye.

Ancak bu tabii FM 2009'un Steam uzerinden 34 TL'ye alinabildigini degistirmiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

http://www.aralgame.com/asp/show_sto...roduct=01.0708

+KDV'ye dikkat etmemisim.

Bu da tabii ithalatci firma ve saticilarin hatasi.

1 ay sonra FM 2010 cikacak ve FM 2009 hala bu fiyatta ise, bunun bence tek bir anlami vardir. Ithalatci firma oyun ilk ciktiginda cok sayida ve yuksek maliyet ile satin almistir. Oyunlar ellerinde kaldigi icin daha dusuk fiyata inmeye diretiyorlardir. Belki FM 2010'un cikacagindan haberdar olmayan birisini yakalarim ve oyunu satarim diye.

Ancak bu tabii FM 2009'un Steam uzerinden 34 TL'ye alinabildigini degistirmiyor.
    Steamdan 34tl ye alınması herkesin kredi kartına sahip olduğunu ve steam denilen sistemden haberdar olduğunuda göstermiyor. O yüzden oyunun az satmasını tamamiyle korsana bağlamamak lazım. 60tl yede var ma o bahsettiğiniz 200000 kişinin kaçı biliyor acaba. Şahsi fikrim 200000 kişininde büyük bölümü internet cafelerdir zaten. Günümüzde bakkaldan çok internet cafe var. Steamdan oyun indirip kuran bir cafede hiç görmedim

Nesil
    2003

Steamdan 34tl ye alınması herkesin kredi kartına sahip olduğunu ve steam denilen sistemden haberdar olduğunuda göstermiyor. O yüzden oyunun az satmasını tamamiyle korsana bağlamamak lazım. 60tl yede var ma o bahsettiğiniz 200000 kişinin kaçı biliyor acaba. Şahsi fikrim 200000 kişininde büyük bölümü internet cafelerdir zaten. Günümüzde bakkaldan çok internet cafe var. Steamdan oyun indirip kuran bir cafede hiç görmedim
    Kullanicilarin cogu internet cafelerden kullaniyorsa, bu cafelerin steam uzerinden oyunu satin alip oyunu bilgisayarlara yuklemesi ve FM burada oynanir reklamlari ile hem oyunun maliyetini cikartmalari mumkun olabilir, hem de musteri kazanmalari mumkun olabilir.

Belki biraz utopik bir dusunce ancak tahmin ediyorum ki bu tip halka acik bilgisayarlarda korsan programlarin olmasi internet cafe sahiperlinin baslarini agritabilir. Bunun yerine satin alip kullanima acmalari oldukca mantikli geliyor bana.

3. PES 2009 cikali yanilmiyorsam 1 yil oldu ve FM 2010'un cikmasina bir ay kadar bir sure var. Fiyatinin dusmus olmasinin gayet dogal oldugunu dusunuyorum. Su anda FM 2009'un fiyati da dusmus durumda. Su anda 67 TL civarinda.[/quote]

bahsettiğim pes2010 açıklanan fiyatı.

siz herkesi tanıyorsunuz orjinal 1tl bile olsa korsan alınır diyorsunuz. demek ki artık konuşacak bir şey yok bu iş böyle devam eder. açıkçası niyetiniz pek Türkçe gibi gelmedi siz açık ve net firma sözcülüğüne soyunmuşsunuz. o zaman orjinal oyun kampanyalarınız devam etsin siz daha çoook kampanya yaparsınız.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by derossi View Post
    bahsettiğim pes2010 açıklanan fiyatı.

siz herkesi tanıyorsunuz orjinal 1tl bile olsa korsan alınır diyorsunuz. demek ki artık konuşacak bir şey yok bu iş böyle devam eder. açıkçası niyetiniz pek Türkçe gibi gelmedi siz açık ve net firma sözcülüğüne soyunmuşsunuz. o zaman orjinal oyun kampanyalarınız devam etsin siz daha çoook kampanya yaparsınız.
    PES 2010'un Turkiye fiyati mi aciklandi? Yoksa yurt disindan satin alma fiyati mi soylediginiz seviyede? Yurt disindan satin alma fiyati FM'in de zaten 45-60 TL civarinda.

Ben herkezi tanidigimi iddia etmiyorum. Benim soyledigim mevcut goruntunun bu oldugu. Disaridan bakinca durumun bu oldugu. Izin verin de 20 yildir icinde yasadigim Anglo-Saxon mantalitesini bileyim.

Bizim fiyat dusuk olursa satin alacagimiz dusuncesi sozde boyle. 45TL, 60TL vey 90TL'lik fiyat secenekleri varken 10 bin adet satilmamasi, bu disardan olan goruntuyu teyit eder. Siz her ne kadar oyle hissetmeseniz de.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

PES 2010'un Turkiye fiyati mi aciklandi? Yoksa yurt disindan satin alma fiyati mi soylediginiz seviyede? Yurt disindan satin alma fiyati FM'in de zaten 45-60 TL civarinda.

Ben herkezi tanidigimi iddia etmiyorum. Benim soyledigim mevcut goruntunun bu oldugu. Disaridan bakinca durumun bu oldugu. Izin verin de 20 yildir icinde yasadigim Anglo-Saxon mantalitesini bileyim.

Bizim fiyat dusuk olursa satin alacagimiz dusuncesi sozde boyle. 45TL, 60TL vey 90TL'lik fiyat secenekleri varken 10 bin adet satilmamasi, bu disardan olan goruntuyu teyit eder. Siz her ne kadar oyle hissetmeseniz de.
    Evet 45-60 lira alma olasılığı var ama internet üzerinden vede kredi kartı ile.Türkiye de bu şekilde alabilecek insanlar en fazla %20 dir (yoktur bile)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    Evet 45-60 lira alma olasılığı var ama internet üzerinden vede kredi kartı ile.Türkiye de bu şekilde alabilecek insanlar en fazla %20 dir (yoktur bile)
    Peki sanal kart edinmek mumkun degil mi? Yanimiyorsam sanal kart icin bir banka hesabiniz olmasi yeterli (en azindan Garanti'de oyle).

Harcayacaginiz miktari sanal kart'a yukleyip, sanal kart'in numarasini kullanarak alisveris yapabiliyorsunuz. Hem de kredi karti kullanmaktan daha emniyetli.

doğru konaminin sitesinden baktım fiyata yurt dışı olabilir.
    evet fm 40-45 tl sabahtan beri zavvi yi açtım o bana ben ona bakıyorum alsam mı diye. bi sorun çıkar mı diye. biz millet olarak pek alışkın değiliz heralde böyle internet yurt dışından falan alışverişe, yoksa bu fiyat gayet uygun alınabilir. hem eğer zavvi den türkiye için verilen sipariş adedi elde edilip SI/Sega ya ulaştırılırsa görürler fiyat uygun olunca orjinal satış var mı yok mu diye.
    eminim şu kredi kartı yurt dışından gelişi gibi bizimalışkın olmadığımız bir yöntem olmasa bu fiyata çok daha fazla alan olurdu, belki de fiyatı düşürmede elde bir koz olurdu.

böylece biz de herkesin korsan almaya hevesli olmadığı, çaresizlikten bunu yaptığı ve fiyat makul olunca bir sürü insanın orjinal oyun tercih ettiği görülürdü (umarım böyledir, umarım korsan alanların çoğu böyle düşünüyordur).

bizim sizden istediğimiz, yönetici olarak, bizden biri olarak bizim düşüncelerimizi kestirip atmadan dinleyip korsanı çare bulamayıp kullananlar olduğunu herkesin katıksız korsancı olmadığını göz önüne alıp, anglo-saxon ların da durumu bu şekilde değerlendirmeleri gerektiğini onlara anlatmanız (belki de yaptınız bunu ama olmadı bilmiyorum, yine de bu zavvi onlara bir kanıt olabilir gibi geldi).

fiyat makul olursa bir çok korsan alan orjinal alır, SI/sega 3-4 katı oyun satar en azından gelirinde bir azalma olmaz, Türkçe dil desteği olur biz mutlu oluruz, siz onlara karşı güçlü olursunuz herkes mutlu olur. şimdi bunu firma görmüyor onların bakış açıları bu, politikaları bu yine de ne olursa olsun orjinal alın yoksa almayın demek bir çözüm değil. politikaları bu ise o zaman dandik cm nin bir çok mağazanın en çok satanlar listesinde olması onları etkilemez heralde.

örnek:
    http://www.dr.com.tr/MainGroup.aspx?...05&c=3&ttgid=2

Mesaj Yetkileri