-
aslında alıntı yapacaktım ama baya uzun olmuş yazınız ne yapsam bilemedim.
doğrudur hesabı ödemeyen suçludur. siz de beddua ettikten sonra polise bildirirseniz önleminizi almış olur, aynı durumun sizin ya da başkasının başına gelmesini önlersiniz. bunun dışında bir görevliniz kapıda olur (ki artık bir çok restoranda var- bu arada yiyecek içecek sektörü benim alanım örneğin böyle olması hoş oldu) müşteriyi karşılar uğurlar falan bu görevli gözünü dört açarsa da bu tip olaylar en aza indirgenir. ama sonuçta yapan suçludur ahlaksızdır bu değişmez. bakın korsan olayını direkt hırsızlık gibi her zaman değerlendirmeyin. insanlar eskiden orjinal ne korsan ne bilmiyordu böyle bir alışkanlık oldu maalesef, dediğiniz gibi bilgilendirme çok önemli bu konuda.ama zaten çoğunluk korsanın çalmak olduğunu biliyor zaten benim dediğim buna rağmen bir çok insan korsan oyun alıyor. bunun sebeplerini benden daha iyi bilirsiniz (ben çok bilgili ve tecrübeli değilim) peki bu nedenler yerinde dururken korsan büyük oranda çözülür mü sizce? bence zor.
bende sizin gibi korsan bitsin isterim elbette ayrıştığımız nokta siz diyorsunuz ki firma dinlemiyor fiyat bu işinize gelirse diyor. tamam bu firma politikası, işte benim dediğim bu nasıl kırılır bunun bir yolunu bulsak, çünkü aynı zamanda bu korsanın da çözümü olabilir. e madem firma korsandan şikayetçi (haklı olarak).
statlarda sigara içme işine gelince, aslında bu her alanda sorun. ama siz insanlara hayır hiçbir yerde içemezsiniz derseniz bu olmaz illa kaçak içen olur tabi ki. ama sigara içilecek özel alanlar yaratırsanız küçük bir azınlık dışında herkes buna uyar. ama yok her yer yasak derseniz mutlaka kaçak içen olur. sonra da sadece bu insanı suçlamak ne kadar gerçekçi olur onu size bırakıyorum.
---1. Korsan kullanmak yanlistir, bunun yumusatilacak bir yani yoktur.
2. Sirket satis fiyatini belirlemistir, biz satin alarak veya almayarak (ve kullanmayarak) mesajimizi verebiliriz.----
1. haklısınız.
2.bu o kadar basit olsa keşke. çok güzel bir ürünü çok pahalı satarsanız taklit/korsan kaçınılmazdır. çünkü sonuçta herkes ona sahip olmak ister ama azınlık sahiptir. diğer kısımdan çok azı taklidini ister. çoğunluk da hayal kurar. mesela ferrari mükemmel araba üretir ve dünyada sayılı insan ona sahiptir. ama bizim ülkemizde de bir çok ülkede de bazı insanlar onun taklidini yapıyor. hacı muratı bile ferrariye benzeten bir çok insan var. bir çoğumuz da hayalini kurarız. ama siz, madem alamıyosun niye ön tamponu ferrariye benzettin demekle bunu çözemezsiniz her insan en iyiyi ister. fiyatı bu alırsan al almazsan alma çok sert, gaddarca ve insafsızca bir kapitalizm politikası olur ki bu her üründe her yerde taklitlere yol açar, kaçınılmazdır.
----------Tipki stat'da sigara icmemeye aliskin olmadigi, tipki ozellikle bazi sehirlerde otomobil soforlerinin kendi seridi icerisinde gitmeye aliskin olmadigi, sadece isiktan karsidan karsiya gecmeye, sokakta yere cop atmamaya aliskin olmadigi gibi. Ne zaman buyuk bir kitle stat'da sigara icene tepki gosterir, seritinde gitmeyen adama kornayi basar, isikta gecmeyeni ikaz eder, sokakta cop atani aypilar o zaman bu aliskanliklar da ortadan kalkabilir. Korsan da cok farkli degil benim gozumde.-----------
dediğim gibi bu tip suçları ayıplamayla çözmek çok zor. insanlara sigara içecek alan verirseniz, her 50 metreye temiz çöp kutuları koyarsanız, belli noktalara trafik polisi koyup ışık, yaya geçidi sayılıranı arttırırsanız zaten çoğunlukla çözersiniz. haa yine de insanlar bunları yapmaya devam ederse artık tek suçlu o insanlardır. ben elimde çöple saatlerce dolaşıyorsam tek suçlu ben miyim, hiç çöp kutusu koymayan belediyenin de suçu var mı bu işte? biraz böyle bakmak lazım gibi geliyor bana sonuçta aslında hepimiz aynı taraftayız (sanırım) o yüzden birbirimizi suçlamak (korsanı savunanlar dışında) firmayı savunmak yerine birbirimizi savunsak, bu oyunu sevenler ne diyor, neden diyor bi baksak, sorunlarımız ortak çünkü.
başka bir mesajınızda diğer oyunlar ucuz değil sadece E.A. sports'un oyunları ucuz demişsiniz.ben sadece futbol oyunları oynarım diğer oyunları bilmem ama en az fm kadar maliyetli ve zahmetli olduğunu düşündüğüm pes 24.99 euro (50 tl) bu ilginç geldi bana.
Mesaj Yetkileri