Sadece 1 kod veriliyor. Daha dogrusu kod sistemi artik yok. Steam uzerinden alirsaniz oynamak icin steam'e bagli olmaniz gerekli.
Kutulu alirsaniz, steam uzerinden oyunu aktive edebiliyor ve DVD'yi takmadan oynayabiliyorsunuz. Ancak bunda bir limitleme varsa (kac defa yukleyebileceginiz) bu konuda bilgim yok. Zaten bu bilgiyi de SI soranlara da vermiyor bu asamada.
Cok ugrasmana gerek yok. Google uzerinden gayet kolaylikla bulabilirsin. Zaten konunun basindan beri herseyi biliyorsun, korsanin da fiyat duserse durdurulabilecegini surekli anlatiyorsun, bunlari bir kac tane korsan sitesi bile bilmeden vehmediyorsan seninle bosuna yazisiyorum.
Bende biliyorum googledan yada başka yerlerden aramayı. Zaten inkar etmiyorum. Korsan her zaman vardı halen var. Yukarıda yazımda dikkatinizi şu şöne çekmek istemiştim. Tamam biz Türkler korsan kullanıyoruz ancak bunları internette yayan veya paylaşan biz değiliz. İnsanlar korsan cd satın almıyor zaten. İnternetten indiriyor. İndirdikleri sitelerde avrupa kaynaklı siteler. Demem o ki oyun satışlarındaki rakamı bir tek korsana bağlamak yanlış.
Her şeyi biliyorum tarzında bir konuşmam olmadı. Hatta aksine birçok şey öğrendim bu konuda.(olay kimi zaman petrol fiyatlarına bile geldi) Fiyat düşerse korsan durdurulmaz. Yüksek gelirli olanlarla birlikte orta gelirlilerde orjinal alır. Alt tabaka yine korsan kullanır. Bu benim fikrim katılırsınız katılmazsınız o sizin bileceğiniz iş. CM nin şuan listelerde en üstte olması bu tezimi desteklediğini düşünüyorum.
Konunun Cm ve Fm karşılaştırması olduğu aşikar olmakla beraber sizce Cm neden fiyatı düşük tutuyor.Cm 03 den sonra kaç kişi Cm alıp oynadı.Son 5 yıldaki satış rakamlarından sonra pazarı tekrar ele geçirmek istemesi normal değil mi? Bir firma satışlarda düşüş yaşarsa kaybettiği müşterisini kazanmak için promosyon yapacaktır.Bu tüm iş dünyasında böyledir.Bunun içinse diğer firmaların girmek istemediği pazarlara hücum edecektir.SI ın Türkiye pazarına ilgi göstermediği belli ki Eidos ta farkında.Dediğniz gibi 200.000 korsan manager oyuncusu varsa bunun yarısını bile tekrar kendi safına orjinal oyun satarak çekmesi başarıdır.Burada ki yazı yanlış anlaşılmasın rekabet iyidir,fakat Cm nin bize verdikleri Fm 09 kadar bile değil bence.Oyunun Türkçe olması artı olmakla beraber ben oyundan zevk almayacaksam anlamı ne? İstediği kadar Türkçe olsun. Eğer oyun bana istediğim zevki ve eğlenceyi veriyorsa ben o oyunu Fransızca da oynarım,Almanca da. Yıllardır biz bu oyunu ingilizce oynamadık mı? Eğer gerçekten 10.000 orjinal satış ile SI oyuna türkçe dil desteği ekleyecekse site yönetimine buradan şükranlarımı sunarım.Bu rakam 200.000 korsan oyuncunun belirlendiği bir pazarda çok çok düşük bir rakam.! yıl boyunca tekrar tekrar oynayacağınız bir oyun için 43 TL ile 90 TL arasında bir fiyat ödemek niçin bu kadar zor geliyor.Bence fiyat ödenemeyecek bir fiyat değil ki herkes pahalı olduğundan söz ediyor.PS3 te PES 2010 ön sipariş fiyatı duyduğum kadarıyla 230 TL. Ayrıca bu oyunu korsan da alamıyorsunuz. Siz üreticiye para kazandırırsanız emin olun gelecek yıl fiyat da düşecektir.Bu yıl verilenn 10.000 orjinal sözü başarılırsa SI burada ki pazara daha fazla ilgi gösterilecektir.Yılların getirdiği kalıplaşma sonucu biz SI e birşeyler vermez isek onlar emin olun hiç bir şey yapmayacaktır.Bundan sonra burada herkes yazmaya devam eder ''SI şunu yapsın,SI bunu yapsın''.Ama sadece yazar.SI kendi bildiğini okumaya devam eder.Sizlerden ricam SI in ülke pazarı hakkındaki görüşlerini değiştirmek için bir şeyler yapmaya çalışmanız.Saygılar...
Sanırım yanlış yazdınız. Pes 2010 pre order fiyatı tl cinsinden 75tl geliyor.
http://www.shopto.net/PS3/GAMES/PS3P...%20Soccer.html
Yok ben yurt dışından almam derseniz Türkiyede 80-85 gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Fifa 2010 çıkalı bir kaç gün oldu. GG ve benzeri sitelerde 80 liraya satılıyor. Aralın fiyatıda 150tl sanırım. Yurt dışından getirirseniz kargo masraflarıyla yine 80tl ye geliyor.
Tabi konumuz bunlar değil ama yinede okuyanlar yanlış bir fikre kapılmasın.
Bence sonuç olarak iki tarafında belli ölçüde fedakârlık yapması gerekli. Ne olursa olsun kimse korsan oyun almamalı. 3-5 kişi birleşip orjinal oyun alınması taraftarıyım. Sonuç olarak emeğe her zaman saygımız olmalı. Bu oyunu 1 ay oynayıp rafa kaldırmayacağız sonuç olarak , fm 2011 çıkana kadar bununla devam edeceğiz. Cm nin oyunu türkçe çıkarması bizi avantajlı taraf yapıyor. Tabiki Cm 03-04' den sonra aynı oyun kalitesini yakalıyamadığı için bu yola başvurdu. Kampanya ve türkçe seçenekleri ile kozunu kullandı ve bence istediği amaca büyük ölçüde ulaştı. En azından SI de bize bu konuda yardımcı olabilir ve orta bir yol bulabilirz. Hepimiz tek dileği Fm yi Türkçe dil seçeneği ile ojinal olarak oynuyabilmek...
Yayan veya paylasanin bizler olmasi veya olmamasinin onemini cozemedim. Bence onemli olan sonuc. Kac kisinin aldigi onemli oldugu gibi, kac kisinin satin almadan kullandigi da onemli.
Simdi bir ornek vereyim...Her şeyi biliyorum tarzında bir konuşmam olmadı. Hatta aksine birçok şey öğrendim bu konuda.(olay kimi zaman petrol fiyatlarına bile geldi) Fiyat düşerse korsan durdurulmaz. Yüksek gelirli olanlarla birlikte orta gelirlilerde orjinal alır. Alt tabaka yine korsan kullanır. Bu benim fikrim katılırsınız katılmazsınız o sizin bileceğiniz iş. CM nin şuan listelerde en üstte olması bu tezimi desteklediğini düşünüyorum.
Diyelim ki fiyat 90TL.
Bu oyunu cok oynayan musteriler yilda 260 saat (5 saat x 52 hafta) civarinda oynuyor. Yani saat basina oyunun maliyeti 34.6 kurus.
Bu oyunu az oynayan musteriler ise yilda 26 saat (0.5 saat x 52 hafta) civarinda oynuyor. Yani saat basina oyunun maliyeti 3.46 lira.
Fiyat diyelim ki 30 TL'ye dustu.
Oyunu cok oynayan musterilere oyunun saat basina maliyeti oluyor 11.5 kurus.
Oyunu az oynayan musteriler icin oyunun saat basina maliyeti oluyor 1.15 lira.
Yani fiyatin dusmesi kime daha cok yariyor?
Cok oynayan musteri'nin maliyeti 23 kurus dusuyor.
Az oynayan musteri'nin maliyeti 2.31 lira dusuyor.
Peki oyunu zaten az oynayan kisilerin tercih ettigi oyunu edinme yolu ne? Korsan kullanmak. Yani az oynayanlar, zaten korsan kullanacak. 90 TL olsa da, 1 TL olsa da. Kullanmasa sasiririm zaten. Alt tarafi bir yilda 26 saat kullanacagi oyun icin birisinden zaten 90 TL odemesini beklemem. Ancak her ne kadar isin gercegi bu olsa da, dogru olan bu kisinin korsani hic kullanmamasi.
Zaten musteri olarak hedeflenenler oyunu cok oynayan/oynayacak kisiler. Ancak fiyatin dusmesinin avantaji daha cok oyunu kisa sure oynayacak kisilere yariyor. Kisa sure oynayacak kisiler ise genelde oyuna para vermek yerine, korsan kullaniyorlar.
Yani oyunun fiyatinin dusmesinin yarari esasinda pek yok. Amac da zaten oyunu cok oynayip, korsan kullanmayi tercih edenleri satin almaya tesvik etmek. Oyunu cok oynayan 10 bin kisi yoksa zaten ugras bosuna.
CM ornegi de bu nedenle gecerli degil bence. 25 TL karsiliginda satilmasinin nedeni de olabildigince cok kisiye oynatmak ve ileride kimlerin cok oynayan statusune girebilecegini deneme firsati vermek.
CM yepyeni bir oyun. Son iki surumu inanilmaz basarisiz olmus bir oyun.
FM ise yaklasik 17 yildir var (her ne kadar butun bu surede ayni isimde olmasa da). Her surumunde yeni bir satis rekoru kiriyor. Oyunu her yil satin alan belli bir kemik kitlesi var. Toplam satisinin %1'ini (10 bin / 1 milyon) bir ulkede satacak diye fiyatini dusurmek ve bu fiyat dususu ile oyunu cok oynayanlari degil de, oyunu az oynayanlari memnun etmek oldukca kotu bir strateji olsa gerek.
Bu nedenle de fiyat dusmesi konusunda gercekten kurek yok yere cekiliyor. Hem satis fiyatinin cok onemli bir bolumunun vergilere gitmesinden dolayi, hem de fiyati belirleyenin SI olmamasi nedeniyle.
Sega'nin belli bir satis fiyati var, ve bu satis fiyatini istisnasiz her ulkeye uyguluyorlar. Bu noktadan sonra hangi saticinin oyunu ne kadardan satacagi ona kalmis. Zavvi gibi 18 GBP'ye de satabiliyorlar, game.co.uk veya amazon.co.uk gibi 30 GBP'ye de satabiliyorlar. Bugun birisi Aral'a rakip olmak istese ve isim yapmak istese, belki de yapabilecekleri ilk is FM'i ithal edip Aral'dan daha ucuza satmak olur. Zavvi de buyuk ihtimalle bu nedenle bu fiyata satiyor oyunu. Bu firsati kacirmamak gerekli bence. Bir daha bu kadar ucuza FM'i satin almak zor olacaktir.
Herneyse, benim fikrim de bu. Fiyatin dusmesinin yarari belki bazi bireylere olur, ancak fiyatin dusmesinin avantaji en cok oyunu zaten satin almayacak kisilere olacaktir.
Last edited by perpetua : 04.Ekim.2009 at 03:17
Ömer Abi, Zavvi'de The Hut'a ait bir kuruluş ve The Hut'ın kendisinde yine 30 GBP civarına sipariş edilebiliyor FM 2010.
Fiyat düşmesini sırf oyunculara değil satıcılara da katkısı olacaktır. Neticede düşük fiyattan satılırsa alım daha fazla olacaktır.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Ben cm'den çok umutluydum. Bence Türkiye araştırmasındaki oyuncular da güzel yansıtılmış. ama oyunun oynanışında çok sakatlık var ve bu oyuna verebileceğimiz en fazla ücret hakkaten 25 ytl'dir.
Ama cm ne kadar kötü olursa olsun fm 50 milyonun üstünde satılacak bir oyun değildir bana göre.
zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ama bugünden biz öbür ay çıkacak left 4 dead 2 oyununu almak için arkadaşlarla plan yapıyoruz. 4 kişi alınca indirim oluyor falan. o zaman da kişi başı 50 ytl'ye denk geliyor. left 2 dead için vereceğim bu para içimi acıtmaz. çünkü geçen kasımda çıkan ilk oyununu hala oynuyoruz arkadaşlarla netten.
fm 2008 ve öncesi oyunlarda da fm serilerine 50 ytl verebilirdim. ama fm 2009'u görünce bu oyun bu kadar parayı haketmiyor diye düşündü herkes. alışkanlıktan dolayı oynamayı da bırakamıyoruz.
keşke fiyatta da bir şekil olsaydı. ama Ömer abi anlatmış adamların psikolojisini. sega zaten kazı bulmuş. tavuğu niye esirgesin.
Zavvinin fiyatı gerçekten çok düşük ama ben bunun reklam için yapıldığına inanmıyorum. Çünkü bu firma anladığım kadarıyla konsol ve dvd filme yönelik. Reklam yapmak isteseler fifa, uncharted 2, pes gibi oyunları kullanabilirlerdi. Bence olay reklam değil ama çokta önemli değil. Üzümünü ye bağını sorma diycez artık.
Aydın adminin görüşlerinede tamamen katılıyorum. Özellikle left 4 dead 2 kısmına. Bende birkaç sayfa önce gran turismo 5 örneği vermiştim. Oyunu 200tl ye satsalar acımam veririm. Çünkü sonuna kadar hakediyor. Belkide fiyatın bu kadar eleştirilmesinin sebeplerinden biri oyunun hatalarından dolayı bizi tatmin etmemesidir.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Sonunda geldigimiz nokta bu ise zaten ayni seyleri farkli sekilde konusuyoruz belki de.
Benim icin FM 150 TL olsa da satin almaya deger. Sizin icin olmayabilir, saygi duyarim. Tipki ikimizin de Aral'in sattigi fiyata saygi duymamiz gerektigi gibi.
Ancak mesela benim icin gran turismo'nun hic bir surumu 10 TL bile etmez. Oynamam cunku. Bir kac defa yaristiktan sonra tozlanmaya birakirim. Zaten her gun saatlerce trafikte eziyet cekiyorum.
Bu nedenle de satin almam, korsan da kullanmam.
Insanlardan bekledigim, onlara anlatmaya calistigim, eger onlar icin FM'in fiyati pahali ise korsan kullanmamalari. Cunku ne kadar cok korsan kullanilirsa, ulkemizde yasalarin o kadar az calistigi imaji veriliyor disariya. Yasalarin az calistigi ulkelere de yabanci sirketler yatirim yapmazlar cunku haklarinin korunmayacagi bir ortama kimse girmek istemeyecektir.
Çok az oyun 50 TL'den fazla eder bence. Asıl önemli olan, birinin FM'ye 200 TL de olsa bu parayı verirken içinin rahat olmasıdır.
Şu korsan tartışmalarını da bırakalım, hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Acaba Photoshop'u, Office'i, Web araçlarını, müzik çalarları vs. herkes orjinal mi kullanıyor? Hiç kimsede codecler yüklü değil mi yani? Divx diye film satılıyor da benim mi haberim yok? Ortada artık tartışılacak bir konu da kalmadı ve konu herkesin birbiriyle takışmasıyla geçer oldu. Sayı 10.000'i bulmayacak gibi görünüyor. Eğer 10.000'e ulaşılmazsa, ondan sonra da herkes birbirine atacak topu. Korsan oynayan arkadaşlarla kaç kere turnuva yaptık, eğlendik. Söylediklerimize dikkat edelim bence. Kampanya sonucunun değerlendirmeye açılmaması bence daha hayırlıdır. Zaten şu anda sonuçlarını da konuşuyoruz. İki sonuç var çıkabilecek, yani sürpriz olmayacak. Her ne kadar ben sayı 10.000 olmasa da Türkçe'nin geleceğini düşünsem de dünyanın sonu değil. Sanki bu güne kadar orjinal Türkçe ile oynadık mı hiç, kaybedecek bir şey yok.
Bir de steam üzerinden alındığında, steam'e bağlı olarak oynanacak denmiş yukarıda da, bu durumda internet bağlantısı hep açık mı kalacak? Oysa ben sadece kayıt esnasında steam'e bağlanılacağını biliyordum?
Benim anlamadığım bir nokta var herkes oyuna pahalı veya bunun gibi yorumlar yazıyor. Ama şunu düşünmek lazım. SI oyunu yaptıktan sonra SEGA'ya dağıtım için teslim ediyor, bu oyununun Türkiye'ye gelmesi ve gümrükden geçerken ödenen vergiler var, bununla birlikte mağzalara ulaştıktan sonra mağzanın üstüne koyduğu vergiler var. Aslında SI oyunu normal bir ücret olarak Türkiye'ye gönderiyor ama; bizim ülkemizin vergi politikası ile ilgilenmedikleri için bu sorun ortaya çıkıyor. Bizde oyunu pahalı almak zorunda kalıyoruz.
Ne olursa olsun bizim oyunu orjinal almamız lazım... Ben orjinal almak için elimden gelen her şeyi yapıcam. Okulda yemek yemiyorum FM almak içinHadi hayırlısı...
turksportal...
Mert yemeğini ye yav deli misin sen..![]()
Taman Hayrettin abi değerlendiririmAma sabah kahvaltıyı çok yapınca biraz olsun dayanıyorum
Tabi biriktiriyorum ya alırım inşallah
Para sorun olmaz da hangi kartla alıcam onu bilmiyorum :S :S :S Babamların kartla alamam. Eğer yardımcı olursanız sevinirim...
turksportal...
steam den mi alıcaz zavvi den mi kutulumu alıcaz ne oldu ben anlamadım dvd takılımı olacak steam bağlımı olacak ne kadar zormuş bu oyunu almak yahu bu forumu bilmeyen internetle pek alakası olmayan nasıl alacak çok merak ediyorum
Benim bir sorum olacak eğer önceden sorulduysa özür dilerim...
Diyelim ki 1000 değilde 7-8000 arasında imza çıktı o zaman ne olacak Türkçe çıkmayacak mı çıkacak mı?
Evet türkçe çıkmıcakMurat abi istersen bunu bi Moderatörle filan görüş. Ama şöyle söyleyim eğer DVD'im olsun diyosan 90 TL vericeksin. Yok steam diyosan 60 tl. Steam bağlı olmak zorunda değil. Adamlar bes belli steamdan alın diyo saten. Sen sadece kullanıcı açıp alıcaksın steamdan 5 defa indirme hakkın olacak kendi güncelleştirmelerini kendi indirecek benim bildiğim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur...
turksportal...
Türkçe yama çıkartıp çıkartmayacağımız henüz belli değil.
Ama yani SIgames'in bu kadara geldikten sonra 3'ün 5'in hesabını yapmaması gerekir.
10bine ulaşamayacağız gibi. son günlerde iyice yavaşladı.