Quote Originally Posted by medievil View Post
Kampanya başladığında 10 000 imza atılırsa Türkçe oyun çıkacak dendi. Daha sonra bu yazı değiştirildi. Ancak o zamana kadar kaç kişi imza attı belli değil. Yani burda 10 000 imza atılıpta 10000 oyun satılmazsa insanlar önce kendini suçlamalı. Daha sonra imza atıpta oyunu almayanlar eleştirilmeli.
Imza atip da oyunu almayanlari kimse elestiremez. Satin alma karari insanlarin kendilerine aittir. Pekala demo'yu oynadiktan sonra satin almamayi tercih edebilir, veya satin almayi dusunmeyen demo'yu oynadiktan sonra satin almaya karar verebilir.

Sahsen elestirimi sadece oyunu alabilecek gucu olmasina ragmen oyunu korsan oynayanlara yaparim. Oyunu alabilecek gucu olmayan ancak korsan oynayanlara ise nasihatim oyunlarla ugasmak yerine derslerine cok calismak, veya islerini aksatmamak olur. Boyle luks oyunlari oynamak, belli bir refaha kavusmus insanlarin yapacagi seydir. Zar zor ekmek alan, maasi ile ailesini gecindiremeyip 2 veya 3 is yapmak zorunda olan kisi ve aileleri icin degil.

Güven meselesine gelince kusura bakmayın yanar dönerli cevaplar veren hiç bir kişiye ve kuruma güvenmem. Önce imza diyecek sonra satış diyecek. Hadi bunu dedin zaten satış rakamlarını açıklamıyorsun. Kim güvenebilir ki bunlara.
Imza = quickstart
Satis = resmi olarak Turkce'nin eklenmesi.

Imza = satin almaya niyet belirtisi

Anlaşılmayan bir durum var. Müşteri olmazsa ne SI olur nede bu site. Madem Türkiyedeki korsandan bu kadar şikayetçiler Türkiyede oyun satmasınlar. Yada TR ligini oyundan çıkartsınlar. Kaybeden bizmi olucaz. Güldürmeyin beni. Korsan böyle engellenmez. Kaç hafta oldu hala 10000'e ulaşılamadı. Sı demiş ya 200000 kişi oynuyor diye. Nerde bu 200000 kişi. Ben bu rakamın doğruluğundan bile şüphe ederken bunlara nasıl güvenirim. Herkes işine geldiği gibi cevap veriyor. Bazen sayfalarca alıntı yapan kişiler ortadan kayboluveriyor. Verilecek cevapları çok çünkü. Yine bazıları var ki Türkiyede bir ekmeğin fiyatını bilmeden burda paran yoksa oyun oynama tarzında yazılar yazıyor. Onlara diyecek sözüm zaten yok.
Ekmek fiyatini biliyorum, et fiyatini da, pirinc fiyatini da. Turkiye'den uzak oldugum icin, Turkiye ile hic alakam olmadigini dusunme. Ancak birisi eger bu basit gidalari almakta zorluk cekyiorsa, mantiken oyun oynayacak zamani olmamasi lazim. Ya dersini calisiyor, ya da haril haril calisiyor olmasi lazim. Bana iki yakasini bir araya getirmekte zorlanan insanlardan, ekmek fiyatindan bahsetme. Bana bu insanlarin FM'i rahat rahat oynayacak kadar yeni bilgisayarlara nasil sahip oldugundan bahset. Internet cafeler mi? O zaman korsan kullanima izin veren internet cafelere kiz. Onlarin bilgisayarlarina oyunu yuklemesi icin itiraz et.

Sayfalardir ayni gorusleri belirttin zaten. Tamam anladik. SI'i sevmiyorsun. Sevmek zorunda da degilsin. Ancak bu gorusunu insanlara empoze etmeye ugrastikca, ben de cevap yazacagim.

Olumsuz düşünmek istemiyorum ama 10bin imza bile o kadar reklama rağmen zar zor toplanıyorsa 10bin oyun satılmaz. 8 ay sonra falan belki bir yama çıkar(o da zor) onunla oynarız. Ne zaman FM Türkçe çıkar işte o zaman en çok satan listelerinde bir numara olur.
Ne olacagini hep beraber gorecegiz. Bu kampanya en azindan insan davranisini olcen bir deney olarak benim ilgimi cekmeye devam ediyor.