Originally Posted by
mkkadi
FM her geçen yıl üzerine koyan ve daha da komplikeşen bir oyun. Bunun sonucu olarak da her geçen yıl yeni ingilizce terimler vsler geliyor. Eskiden oyun kolaydı oyuna başladığımda CM3 vardı ve neredeyse hiç olmayan ingilizcemle arkadaşın gösterdiği kadarıyla oynayabiliyordum. Şimdi öyle değil Şimdi ben oyunu orijinal alıyorum ve ingilizce olarak da neredeyse hiç sıkıntı çekmiyorum. (Bazen sözlük kullanmak zorunda kalabiliyorum) Ben üniversite öğrencisiyim ama üniversitelerde ingilizce zorunlu olan kaç üniversite var. Etrafıma bakıyorum, kendi üniversitemden olmayan ve FM oynayanlara. Marmara üni'den İstanbul üni'den. Veya liselerden. Bu adamlar oyunu oynarken zorlanıyorlar. Oynuyorlar ama ne kadar oynadıklarını anlayamıyorlar veya nekadar zevk alıyorlar. Çünkü oyunu %100 oynayamıyorlar. çünkü ingilizceleri yok. Bu demek değil ki Türkçe çıkınca orijinal alıcaklar ama bu tarzda olup da yaa zaten ingilizce zor oynuyorum niye orijinal alayım diyecekler olacaktır. Sizce bu oran ne kadardır? Yani korsanı desteklemiyorum ama 200000 kişi oynuyor ingilizce olmasına rağmen türkçe olsa bişey değişmez demek çok mantıklı değil.