1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu iki yonlu isliyor. Hem oyunu alanlara bunu gorme firsati veriliyor, hem de SI/Sega Turkiye'de FM oynayanlarin gercek yuzunu gorme firsati ediniyor.
    Oyunu korsan almak kötü ve gerçek yüzümüz ise bunu görmek için böyle bir kampanyaya gerek yok. Hiç kimse keyfinden korsanı tercih etmiyor. Kimse korsan oyunun sorunlarıyla uğraşmak istemez. Açıkçası bana gidip arayıp korsan almak, internetten orjinal almaktan daha zor geliyor, parası dışında. Ancak, insanlar bir mecburiyet içinde. Bununla birlikte, eğer SI, Türkiye'deki oyuncuların yeterli satış rakamına (10.000) ulaşması sonucu, biz Türk kullanıcılara haksızlık yaptığını anlarsa sizce anladığıyla mı kalmalı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Oyunu korsan almak kötü ve gerçek yüzümüz ise bunu görmek için böyle bir kampanyaya gerek yok. Hiç kimse keyfinden korsanı tercih etmiyor. Kimse korsan oyunun sorunlarıyla uğraşmak istemez. Açıkçası bana gidip arayıp korsan almak, internetten orjinal almaktan daha zor geliyor, parası dışında. Ancak, insanlar bir mecburiyet içinde. Bununla birlikte, eğer SI, Türkiye'deki oyuncuların yeterli satış rakamına (10.000) ulaşması sonucu, biz Türk kullanıcılara haksızlık yaptığını anlarsa sizce anladığıyla mı kalmalı?
    Yukarida yazdigimi farkli algiladiniz saniyorum.

Oynayanlar, oyun Ingilizce olmasina ragmen bu kadar cok ise, ancak satin almaya gelince once Turkce'nin cikartilmasi gerektigi bahane ediliyorsa zaten bu mazereti bildirenin amaci isi yokusa surmektir.

Fiyatlandirma ise ayri bir konu. 200 bin kisinin hepsinin orjinal almasi beklenmiyor. Bunun %5'lik bir oranindan orjinal alimi bekleniyor.

Yani bir bakima gecim sikintisi icinde olanlardan bir beklenti yok, burada bazilarinin insanlari cok fakir gostermeye calisan yazdigi gibi degil yani. Umut edilen, 200 bin kisinin arasinda oyuna para verecek gucte olan 10 bin kisinin cikmasi. Cikarsa belki de oynayan 200 bin kisinin hepsi yararlanacak bundan. Ancak yuku tasiyacak 10 bin kisinin cikmasi gerekli. Ben sahsen bu yuku tasiyacak 10 bin kisinin olmadigina inanmiyorum. Tereddutum, bu 10 bin kisinin oyuna para verip vermeyecegi. Vermezse de, demek ki FM sanildigi kadar cok sevilmiyormus ulkemizde.
    Last edited by perpetua : 10.Ekim.2009 at 18:48

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oynayanlar, oyun Ingilizce olmasina ragmen bu kadar cok ise, ancak satin almaya gelince once Turkce'nin cikartilmasi gerektigi bahane ediliyorsa zaten bu mazereti bildirenin amaci isi yokusa surmektir.

Fiyatlandirma ise ayri bir konu. 200 bin kisinin hepsinin orjinal almasi beklenmiyor. Bunun %5'lik bir oranindan orjinal alimi bekleniyor.

Yani bir bakima gecim sikintisi icinde olanlardan bir beklenti yok, burada bazilarinin insanlari cok fakir gostermeye calisan yazdigi gibi degil yani. Umut edilen, 200 bin kisinin arasinda oyuna para verecek gucte olan 10 bin kisinin cikmasi. Cikarsa belki de oynayan 200 bin kisinin hepsi yararlanacak bundan. Ancak yuku tasiyacak 10 bin kisinin cikmasi gerekli. Ben sahsen bu yuku tasiyacak 10 bin kisinin olmadigina inanmiyorum. Tereddutum, bu 10 bin kisinin oyuna para verip vermeyecegi. Vermezse de, demek ki FM sanildigi kadar cok sevilmiyormus ulkemizde.
    FM her geçen yıl üzerine koyan ve daha da komplikeşen bir oyun. Bunun sonucu olarak da her geçen yıl yeni ingilizce terimler vsler geliyor. Eskiden oyun kolaydı oyuna başladığımda CM3 vardı ve neredeyse hiç olmayan ingilizcemle arkadaşın gösterdiği kadarıyla oynayabiliyordum. Şimdi öyle değil Şimdi ben oyunu orijinal alıyorum ve ingilizce olarak da neredeyse hiç sıkıntı çekmiyorum. (Bazen sözlük kullanmak zorunda kalabiliyorum) Ben üniversite öğrencisiyim ama üniversitelerde ingilizce zorunlu olan kaç üniversite var. Etrafıma bakıyorum, kendi üniversitemden olmayan ve FM oynayanlara. Marmara üni'den İstanbul üni'den. Veya liselerden. Bu adamlar oyunu oynarken zorlanıyorlar. Oynuyorlar ama ne kadar oynadıklarını anlayamıyorlar veya nekadar zevk alıyorlar. Çünkü oyunu %100 oynayamıyorlar. çünkü ingilizceleri yok. Bu demek değil ki Türkçe çıkınca orijinal alıcaklar ama bu tarzda olup da yaa zaten ingilizce zor oynuyorum niye orijinal alayım diyecekler olacaktır. Sizce bu oran ne kadardır? Yani korsanı desteklemiyorum ama 200000 kişi oynuyor ingilizce olmasına rağmen türkçe olsa bişey değişmez demek çok mantıklı değil. Türkçe olursada direk 10000 kişi alır demek de mantıklı değil. Tam arada bir durum açıkçası. 10000 kişi inşallah oyunu orijinal alır, çünkü ne kadar olur bilmiyorum ama orijinal oyun türkçe çıkınca da artık rahat rahat oynarım diyecekler olacaktır. Böylece artışlar artar ama maaliyeti karşılar mı bilemem..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    FM her geçen yıl üzerine koyan ve daha da komplikeşen bir oyun. Bunun sonucu olarak da her geçen yıl yeni ingilizce terimler vsler geliyor. Eskiden oyun kolaydı oyuna başladığımda CM3 vardı ve neredeyse hiç olmayan ingilizcemle arkadaşın gösterdiği kadarıyla oynayabiliyordum. Şimdi öyle değil Şimdi ben oyunu orijinal alıyorum ve ingilizce olarak da neredeyse hiç sıkıntı çekmiyorum. (Bazen sözlük kullanmak zorunda kalabiliyorum) Ben üniversite öğrencisiyim ama üniversitelerde ingilizce zorunlu olan kaç üniversite var. Etrafıma bakıyorum, kendi üniversitemden olmayan ve FM oynayanlara. Marmara üni'den İstanbul üni'den. Veya liselerden. Bu adamlar oyunu oynarken zorlanıyorlar. Oynuyorlar ama ne kadar oynadıklarını anlayamıyorlar veya nekadar zevk alıyorlar. Çünkü oyunu %100 oynayamıyorlar. çünkü ingilizceleri yok. Bu demek değil ki Türkçe çıkınca orijinal alıcaklar ama bu tarzda olup da yaa zaten ingilizce zor oynuyorum niye orijinal alayım diyecekler olacaktır. Sizce bu oran ne kadardır? Yani korsanı desteklemiyorum ama 200000 kişi oynuyor ingilizce olmasına rağmen türkçe olsa bişey değişmez demek çok mantıklı değil.
    Onemli olan benim bu durumu nasil degerlendirecegim degil, Turkce'nin eklenmesine karar verecek kisilerin nasil degerlendirecegi.

Bu oyunda Turkce yok, anlamiyorum ve bu nedenle de oynamayacagim denilse (ki 200 bin rakami bunun denilmedigini gosteriyor), yerden goge kadar haklari var. O zaman ona gore strateji secilir, ona gore oyunun Turkce olmasi saglanir. Ancak bu denilmiyor. Korsan kullanilmasin dememin arkasinda da bu var. Yani satin alamayan, ancak korsan kullanmayanin da destegi olacaktir bu kampanyaya.

Turkce olmadigi icin oyunu oynayamayan kisi (veya Turkce olmadigi icin zevk alamayan kisi) oyunu neden korsan olarak edinip, bilgisayarina kuruyor ve oynuyor? SI'in belirledigi strateji de bunun cevabinda sakli.

Fiyati yuzunden denilecek. Bunu kabul ediyorum ancak 45 TL veya 60 TL verecek 10 bin kisinin cikmayacagina inanmiyorum. Vermek istemeyen kisilerin ise cok oldugundan adim gibi eminim.

Türkçe olursada direk 10000 kişi alır demek de mantıklı değil. Tam arada bir durum açıkçası. 10000 kişi inşallah oyunu orijinal alır, çünkü ne kadar olur bilmiyorum ama orijinal oyun türkçe çıkınca da artık rahat rahat oynarım diyecekler olacaktır. Böylece artışlar artar ama maaliyeti karşılar mı bilemem..
    Turkce ciktiktan sonra alanlarin cikacagindan suphem yok. Belki de simdiden katilsalar zaten 10 bin devirilmis olur. Onlarin tercihine de saygi gostermek lazim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Onemli olan benim bu durumu nasil degerlendirecegim degil, Turkce'nin eklenmesine karar verecek kisilerin nasil degerlendirecegi.

Bu oyunda Turkce yok, anlamiyorum ve bu nedenle de oynamayacagim denilse (ki 200 bin rakami bunun denilmedigini gosteriyor), yerden goge kadar haklari var. O zaman ona gore strateji secilir, ona gore oyunun Turkce olmasi saglanir. Ancak bu denilmiyor. Korsan kullanilmasin dememin arkasinda da bu var. Yani satin alamayan, ancak korsan kullanmayanin da destegi olacaktir bu kampanyaya.

Turkce olmadigi icin oyunu oynayamayan kisi (veya Turkce olmadigi icin zevk alamayan kisi) oyunu neden korsan olarak edinip, bilgisayarina kuruyor ve oynuyor? SI'in belirledigi strateji de bunun cevabinda sakli.

Fiyati yuzunden denilecek. Bunu kabul ediyorum ancak 45 TL veya 60 TL verecek 10 bin kisinin cikmayacagina inanmiyorum. Vermek istemeyen kisilerin ise cok oldugundan adim gibi eminim.

Turkce ciktiktan sonra alanlarin cikacagindan suphem yok. Belki de simdiden katilsalar zaten 10 bin devirilmis olur. Onlarin tercihine de saygi gostermek lazim.
    Bence korsan kullanmaya alışmış adam 45te vermez. Bana öyle geliyor sadece benim yorumum. Aama benim demek istediğim şu. Diyelimki ortada çok süper bir film var. Yabancı bir film. TRde yayınlanıyor ama altyazı veya dublaj seçeneği yok. Film süper ve bazı şeyleri anlayacağını düşündüğün için filmi izliyorsun belki de korsan olarak. Sonuçta görsel birşey ve izleyebiliyorsun. Ama o filmden alacağın zevk %100 olamıyor doğal olarak. Tekrar diyorum türkçe çıkınca satışlar uçacak falan demiyorum ama bu oyunu layıkıyla oynayabilen insan sayısı kaç. Oynuyor ama nasıl? Türkiyede advanced seviyede ingilizce bilen, advanced demeyeyim ama oyunu rahat oynayacak seviyede. Sadece tanıdıklarımdan çıkarak %50si rahat oynuyor diyebilirim. Diğer %50 de oynuyor ama oynuyor işte. Türkiyedeki eğitim seviyesi ingilizce durumu vs. ekleyince bu oyunu ingilizce ile rahat oynayan kişi sayısı azdır ben bunu demek istiyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by kaanali View Post
    10.000 imza toplanılsa bile,hatta 10.000'i geçse bile insanlar " Şimdi ben alırsam ya diğer adam almazsa neden boşu boşuna 90 lira vereyim param yanacak. " diye düşünecekler. Fiyat çok yüksek
    Birincisi bu oyunu alacak kişiler zaten belli bir seviyede olan insanlar. Kimse çalışmayan insandan bu oyunu almasını beklemiyor.

İkincisi şu Türkiyede bahsedilen gelir dağılımı olayı. İstatistik derslerinde veya ekonomi dersi alanlar görmüşlerdir. TRde zengin olan ilk %20 lik kesim olması lazım (bir arkdaşa sordum o %10 da olabilir dedi) geri kalan %80den fazla geliri var. Sanırım SI en alttaki %20lerin %40ların bu oyunu orijinal almasını beklemiyor. En üst kesimdeki %40lar orijinal alsa yetecek gibi. 200000 kişiden kaçı bu %lerin neresindedir bilemem ama oyunu alabilecek seviyededirler. Hep çevremden örnek veriyorum ama oyunu korsan olarak oynayan bu arkadaşların hepsi yılda kaç defa ayakkabı elbise alabilen, her mevsim için değeri en az 100TL olan ayakkabılarla gezen insanlardır. İTÜde okuyorum özel falanda değil. Ama bak herkes marka giyer. AMA YILDA BİR OYUN İÇİN 90TL çok geliyor. O da ihtiyaç bu da ihtiyaç sonuçta.
    Last edited by mkkadi : 10.Ekim.2009 at 21:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    En üst kesimdeki %40lar orijinal alsa yetecek gibi. 200000 kişiden kaçı bu %lerin neresindedir bilemem ama oyunu alabilecek seviyededirler. Hep çevremden örnek veriyorum ama oyunu korsan olarak oynayan bu arkadaşların hepsi yılda kaç defa ayakkabı elbise alabilen, her mevsim için değeri en az 100TL olan ayakkabılarla gezen insanlardır. İTÜde okuyorum özel falanda değil. Ama bak herkes marka giyer. AMA YILDA BİR OYUN İÇİN 90TL çok geliyor. O da ihtiyaç bu da ihtiyaç sonuçta.
    Arkadaşıma aynen katılıyorum. Sorun da burada zaten.
    Benim de çevremde bu oyunu oynayan insanların hepsi oyuna orjinal olarak 90 tl ya da steam üzerinden 60 tl verebilecek insanlar.
    Fm'yi geçtim adam sabaha kadar cm oynuyor ama 25 tl verip oyunu kutulu almıyor 5 tl ye korsan olarak satın alıyor. Niye biliyormusunuz itliğinden, alamamazlıktan değil. üstelik oyunun kutusunda kitapçık defter kalem poster bir sürü ıvır zıvır varken.

Sonra biz bunları görünce sinirlenip birşeyler yazıyoruz ve gerçekten 90 tl para vermesi zor olan insan da üstüne alıyor, ama söz söylenen adam tam tersi pişkinlik yapıyor ve üste çıkıyor.

Mesaj Yetkileri