1,051 ile 1,080 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Onemli olan benim bu durumu nasil degerlendirecegim degil, Turkce'nin eklenmesine karar verecek kisilerin nasil degerlendirecegi.

Bu oyunda Turkce yok, anlamiyorum ve bu nedenle de oynamayacagim denilse (ki 200 bin rakami bunun denilmedigini gosteriyor), yerden goge kadar haklari var. O zaman ona gore strateji secilir, ona gore oyunun Turkce olmasi saglanir. Ancak bu denilmiyor. Korsan kullanilmasin dememin arkasinda da bu var. Yani satin alamayan, ancak korsan kullanmayanin da destegi olacaktir bu kampanyaya.

Turkce olmadigi icin oyunu oynayamayan kisi (veya Turkce olmadigi icin zevk alamayan kisi) oyunu neden korsan olarak edinip, bilgisayarina kuruyor ve oynuyor? SI'in belirledigi strateji de bunun cevabinda sakli.

Fiyati yuzunden denilecek. Bunu kabul ediyorum ancak 45 TL veya 60 TL verecek 10 bin kisinin cikmayacagina inanmiyorum. Vermek istemeyen kisilerin ise cok oldugundan adim gibi eminim.

Turkce ciktiktan sonra alanlarin cikacagindan suphem yok. Belki de simdiden katilsalar zaten 10 bin devirilmis olur. Onlarin tercihine de saygi gostermek lazim.
    Bence korsan kullanmaya alışmış adam 45te vermez. Bana öyle geliyor sadece benim yorumum. Aama benim demek istediğim şu. Diyelimki ortada çok süper bir film var. Yabancı bir film. TRde yayınlanıyor ama altyazı veya dublaj seçeneği yok. Film süper ve bazı şeyleri anlayacağını düşündüğün için filmi izliyorsun belki de korsan olarak. Sonuçta görsel birşey ve izleyebiliyorsun. Ama o filmden alacağın zevk %100 olamıyor doğal olarak. Tekrar diyorum türkçe çıkınca satışlar uçacak falan demiyorum ama bu oyunu layıkıyla oynayabilen insan sayısı kaç. Oynuyor ama nasıl? Türkiyede advanced seviyede ingilizce bilen, advanced demeyeyim ama oyunu rahat oynayacak seviyede. Sadece tanıdıklarımdan çıkarak %50si rahat oynuyor diyebilirim. Diğer %50 de oynuyor ama oynuyor işte. Türkiyedeki eğitim seviyesi ingilizce durumu vs. ekleyince bu oyunu ingilizce ile rahat oynayan kişi sayısı azdır ben bunu demek istiyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by kaanali View Post
    10.000 imza toplanılsa bile,hatta 10.000'i geçse bile insanlar " Şimdi ben alırsam ya diğer adam almazsa neden boşu boşuna 90 lira vereyim param yanacak. " diye düşünecekler. Fiyat çok yüksek
    Birincisi bu oyunu alacak kişiler zaten belli bir seviyede olan insanlar. Kimse çalışmayan insandan bu oyunu almasını beklemiyor.

İkincisi şu Türkiyede bahsedilen gelir dağılımı olayı. İstatistik derslerinde veya ekonomi dersi alanlar görmüşlerdir. TRde zengin olan ilk %20 lik kesim olması lazım (bir arkdaşa sordum o %10 da olabilir dedi) geri kalan %80den fazla geliri var. Sanırım SI en alttaki %20lerin %40ların bu oyunu orijinal almasını beklemiyor. En üst kesimdeki %40lar orijinal alsa yetecek gibi. 200000 kişiden kaçı bu %lerin neresindedir bilemem ama oyunu alabilecek seviyededirler. Hep çevremden örnek veriyorum ama oyunu korsan olarak oynayan bu arkadaşların hepsi yılda kaç defa ayakkabı elbise alabilen, her mevsim için değeri en az 100TL olan ayakkabılarla gezen insanlardır. İTÜde okuyorum özel falanda değil. Ama bak herkes marka giyer. AMA YILDA BİR OYUN İÇİN 90TL çok geliyor. O da ihtiyaç bu da ihtiyaç sonuçta.
    Last edited by mkkadi : 10.Ekim.2009 at 21:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri